Tag: treinreizigers

Melding voor blinden in de trein

Volgens de ChristenUnie in Gelderland komt het regelmatig voor dat blinden niet op tijd de trein uitkomen, omdat zij niet weten aan welke kan zij moeten uitstappen. Daarom pleiten zij voor een melding via de intercom, waarbij wordt aangegeven aan welke kan reizigers kunnen uitstappen. Op deze manier kunnen doven mensen in één keer aan de juiste kant staan en de trein op tijd verlaten. Volgens woordvoerder Vreugdenhil gebeurd dit in Duitsland al langer en wordt het Openbaar Vervoer met zo’n ‘kleine ingreep’ een stuk toegankelijker voor blinden. Wij van Goedkoop-treinkaartje.nl sluiten ons daar helemaal bij aan en vinden dat er meer ruimte moet komen voor dit soort kleine aanpassingen die het OV in Nederland kunnen verbeteren. Er moet continu worden gezocht naar verbetering van processen en deze toepassing zou direct kunnen worden doorgevoerd, omdat het technisch mogelijk is.

Spoor aanbieding

ChristenUnie, Doven in trein, Trein Duitsland, trein nieuws, treinreizigers

Opnieuw conducteur bedreigd in trein

Afgelopen week is opnieuw een conducteur bedreigd met een mes in de trein. De Duitse treinreiziger viel de conducteur aan toen er om zijn vervoersbewijs werd gevraagd. Dit gebeurde in de trein van Oisterwijk naar Tilburg, waarna de conducteur direct alarm sloeg. De politie greep direct in op het eerst volgende station en wist de man met mes aan te houden. In zijn portemonnee werd een Duits rijbewijs aangetroffen, waardoor men er vanuit gaat dat de dader uit Duitsland afkomstig is.

Minister Mansveld

Ernstige mishandeling

Het was niet het eerste heftige incident van deze periode. Een conducteur is afgelopen weekend door 4 jongens mishandeld in de trein van Utrecht naar Amsterdam. Op het station van Abcoude stopte de trein, waarbij de mishandeling verplaatste naar het perron. De jongens zijn vervolgens de stad in gevlucht, maar konden later worden aangehouden door de politie.

Het geweld is al jaren aan de orde van de dag, maar het personeel is er klaar mee en houdt heuse protest acties. Zo hebben conducteurs van de NS een toeter actie gehouden tegen de agressie in het Openbaar Vervoer. Het is nu de taak aan de regering om hier snel wat aan te doen, want voorlopig is er nog geen oplossing gevonden.

Geweld in Trein, Minister Mansveld, Trein geweld, Trein mishandeling, treinreizigers

Weeralarm voor treinverkeer naar Duitsland

Reizigers voor de richting naar Duitsland worden afgeraden om hun treinreis voor te zetten. Duizenden reizigers zijn in Duitsland gestrand door het stormachtige weer. De Duitse autoriteiten hebben een weeralarm (code rood) afgegeven, omdat puin en bomen op het spoor zijn gewaaid. Reizigers die met de trein naar Duitsland reizen stranden veelal eerder dan de gewenste bestemming. Zo ligt het treinverkeer in de richting van Berlijn plat door het stormachtige weer en bomen die op het spoor zijn beland. De zware windstoten in Duitsland worden door sommige zelfs een orkaan genoemd en deze heeft zelfs al een naam gekregen (Niklas).

Wind op het spoor

Het stormachtige weer gaat ook de Nederlandse inwoners niet ongemerkt voorbij. Zo heeft de storm in Nederland gezorgd voor 350 kilometer file in de ochtendspits, zijn tientallen vluchten geannuleerd, is nog een onbekend aantal bomen omver gewaaid en is een containerschip aangespoeld op de Westerschelde. Het treinverkeer in Nederland heeft tot nu toe nog weinig last gehad van de wind, waarbij een woordvoerder van de NS zelfs wist te melden dat bijna alle treinen volgens de normale dienstregeling reden. Enkel op het traject van Amsterdam-Centraal en Breda reden minder treinen door de zware windstoten.

 

Stormachtig weer, Trein Duitsland, trein nieuws, Trein vertraging, treinreizigers

Treinverkeer bij Abcoude stil door brand in trein

Vandaag hebben reizigers last gehad van vertraging op het traject van Utrecht en Amsterdam. Een trein vatte vlam bij Abcoude, waarna deze direct tot stilstand werd gebracht. Reizigers werden geëvacueerd en hulpdiensten gealarmeerd. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk, maar de machinist van de trein wist te melden dat het om een gesprongen elektrode ging. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen bij het incident, maar een groot aantal reizigers is met de schrik vrijgekomen. Verschillende reizigers zeggen dat zij een luidde knal hoorde en andere zouden zelfs een steekvlam hebben gezien. Ook zijn er reizigers geweest die na de knal aan de noodrem hebben getrokken om escalatie te voorkomen.

Brand in trein bij Abcoude

Door de brand in de trein bij Abcoude hebben reizigers last gehad van flinke vertragingen. De inzittende werden opgevangen door medewerkers van de NS, waarna ze met busvervoer op weg werden geholpen. Daarnaast wordt een groot aantal treinen omgeleid via Hilversum om het geblokkeerde deel van het traject te omzeilen.

{mymaplocation id=18 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

 

Trein Abcoude, Trein Brand, trein nieuws, Trein vertraging, treinreizigers

NS stapt over op 4g verbinding in treinen

Aangezien het internet in treinen van de NS niet voldoet aan de verwachting van reizigers zal dit moeten worden verbeterd. Daarom wilt de NS in de komende maanden overstappen op een 4G-verbinding, waarmee men hoopt dat de problemen worden opgelost. Momenteel hangen er routers van T-Mobile in de treinen die met het 3G netwerk zijn verbonden. De bandbreedte is echter snel volgelopen, waardoor reizigers traag tot geen internet hebben in de trein. De klanttevredenheid gaat hier uiteraard door omlaag en dit resulteert in een slechte beoordeling voor de NS.

SamenuitKorting

De gratis WiFi verbindingen op treinstations van de NS worden momenteel verzorgd door een andere aanbieder (KPN). Een woordvoerder van de NS laat weten dat er wordt gezocht naar een aanbieder die de dienst zowel in de trein als op stations wilt aanbieden. Dit zal uiteraard nog even op zich laten wachten, maar in ieder geval staat vast dat het internet momenteel niet voldoet aan de wensen en verbeterd moet worden.

 

Gratis Wifi Trein, Trein KPN, trein nieuws, Trein T-Mobile, treinreizigers

Japanse reizigers vast door winterweer

Afgelopen week is een trein in Japan vast komen te zitten door winterweer. Hierdoor zijn ruim 300 inzittende zonder voedsel en drinken komen te zitten en hebben zij meerdere dagdelen moeten doorbrengen in deze trein. De Japanse spoorwegen had direct sneeuwschuivers met voedingswaren naar het gebied gestuurd, omdat het voor normaal verkeer onbegaanbaar is. Er zijn geen wegen in de omgeving, waardoor hulptroepen langzaam op gang kwamen. In de eerste instantie zullen de reizigers dus worden voorzien van primaire levensbehoefte, waarna de spoorwegen de reizigers zal gaan evacueren.

Trein Japan

De hoge punctualiteit staat hoog in het vaandel bij de Japanse spoorwegen, maar dit wordt voornamelijk door de hogesnelheidstreinen hoog gehouden. De trein die is vast komen te zitten is een reguliere sneltrein die het winterse weer dan ook niet aankon. Vooralsnog lijkt het erop dat er geen gewonden zijn gevallen, maar hierover zullen de lokale media in de komende dagen meer vertellen.

Sneltrein, Trein Japan, trein nieuws, treinreizigers, Vast in trein

Brand op station Charing Cross bij Londen

Afgelopen week werden reizigers in Londen flink wakker geschud door een vuurbal die door de treintunnel raasde. Ruim 50 inzittende en 50 wachtende reizigers op het perron waren bang voor een bomaanslag op het station en sloegen direct op de vlucht. Een vrouw schreeuwde dat het om een bom ging en dat iedereen de trein moest verlaten, waarop de passagiers massaal op de vlucht sloegen. Personeel attendeerden de reizigers erop dat zij terug moesten, maar niemand gaf hier uiteraard gehoor aan.

Het station stond binnen enkele minuten helemaal blauw en de treinreizigers zochten hun uitvlucht via de trappen. In de eerste instantie werd er gevreesd voor een terroristische aanslag, maar later bleek het om een defecte rails te gaan. De politie heeft een aanslag dan ook uitgesloten, nadat het personeel van de spoorwegen aangaf dat de brand is ontstaan door kortsluiting in de bedrading. Er zijn uiteindelijk geen gewonden gevallen, wel moesten 2 personen worden behandeld door ambulancepersoneel en kwam 1 reiziger er vanaf met een paniekaanval.

Trein nieuws

Buitenlands trein nieuws dat je raakt!

trein Londen, trein nieuws, treinreizigers, treinstations, Treintunnel

Wanneer komt er weer een treinkaartjes actie?

Fiets in trein

Dit is een veelgestelde vraag, omdat reizigers dit graag van tevoren zouden willen weten. Helaas wordt dit niet van tevoren aangekondigd, waardoor veel reizigers er geen gebruik van maken of er niet van op de hoogte zijn. Daarbij moeten wij u helaas melden dat wij slechts bij enkele acties op de hoogte worden gebracht van tevoren, waardoor wij u direct op de hoogte kunnen brengen via de nieuwsbrief en Facebook. Natuurlijk zoeken wij dagelijks naar aanbiedingen, dus zullen de meeste dagkaart acties en overige trein aanbiedingen ons niet ontgaan.

Wilt u ook gratis op de hoogte worden gebracht? Dan raden wij u aan om uzelf in te schrijven voor de nieuwsbrief en onze Facebook pagina te Liken!

Fiets in trein

Met de fiets in de trein? Bestel een dagkaart voor uw fiets!

NS dagkaart actie, OV vragen, Treinkaartjes actie, treinreizigers, Veelgestelde vragen

Garantie voor treinreizigers naar Schiphol

De zomervakantie komt er weer aan en daarmee is het voor de NS belangrijk om alle toeristen op tijd te laten aankomen op Schiphol. Daarom gaat de NS in de komende periode een proef starten met reisadvies op maat voor treinreizigers in de richting van Schiphol. Tegen een vergoeding van € 5,- krijgt een reiziger advies op maat, waarop de NS ervoor zorgt dat je de vlucht sowieso gaat halen. Mocht de trein vertraging hebben wordt er een taxi ingezet en is het op deze manier nog steeds mogelijk om op tijd te komen. Mocht de vlucht alsnog niet zijn gehaald vergoed de NS de kosten van de omboeking of vlucht.

Zekerheid van het Openbaar Vervoer naar Schiphol moet beter

garantie, reizigers, schiphol, trein, treinreizigers, vertraging

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!