Tag: Treinongeluk Amerika

Groot treinongeluk met goederentrein in Illinois

In het Amerikaanse Illinois is dinsdag 10 september een goederentrein ontspoord. Hierbij zouden zeker 14 wagons zijn ontspoord, waarbij brand ontstond met grote en giftige rookwolken. Inwoners uit de omgeving moesten hun huizen uit voorzorg verlaten op last van de brandweer.

goederentrein, Trein Amerika, trein nieuws, treinongeluk, Treinongeluk Amerika

Lees verder

Dronken man overreden door trein en is ongedeerd

Afgelopen week is een 38-jarige man in slaap gevallen op het spoor. Dit gebeurde na een avondje flink stappen, waarbij hij dronken op het spoor terecht was gekomen en in slaap viel. Toen een goederentrein rond half 11 naderde lag de man nog steeds te slapen en kon de machinist niet voorkomen dat de eerste 2 wagons van de trein over hem heen reden. De machinist was blij verrast toen de man ongedeerd bleek te zijn, waarna hij hulpdiensten heeft ingeschakeld. De treinstellen moesten worden losgekoppeld en weggesleept, zodat zij de man er z.s.m. onder vandaan kregen.

Spoor

 

Naast een kater is de 38-jarige Amerikaan uit Stillwater er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Wel werd hij meegenomen naar het bureau voor een fikse boete en mocht hij later zijn roes uitslapen in bed.

Aanrijding met trein, Trein aanrijding, Trein Amerika, trein nieuws, Treinongeluk Amerika

Goederentrein met giftige stoffen ontspoord

Een goederentrein met giftige stoffen is afgelopen week ontspoor in de Amerikaanse staat Tennessee. Het gebeurde in de buurt van de stad Knoxville, waarbij met onmiddellijke ingang meer dan 5000 mensen werden geëvacueerd. Om welke giftige stof het precies gaat wil de brandweer/vervoerder nog niet zeggen, maar mensen in een straal van 3 kilometer dienen te worden geëvacueerd. Uiteraard ook omdat de wint de giftige stof verder kan dragen.

Hulpdiensten hebben het gebied direct afgezet, waarbij 3 agenten de stof zouden hebben ingeademd. Zij zijn later direct naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de brandweer zal het gebied met een straal van 3 kilometer nog zeker 48 uur moeten worden afgezet. Daarna zal er gekeken worden op de kust veilig is door onderzoek te verrichten met meetapparatuur.

goederentrein, Trein Amerika, trein nieuws, Trein ontspoord, Treinongeluk Amerika

Treinongeluk in Philadelphia mogelijk veroorzaakt door projectiel

Afgelopen week heeft een treinongeluk plaatsgevonden nabij de Amerikaanse stad Philadelphia. Allereerst werd er natuurlijk voor de slachtoffers gezorgd, maar later moest de oorzaak/toedracht van het ongeluk worden achterhaald. Verschillende media brachten al direct naar buiten dat de trein zou zijn geraakt door een nog onbekend voorwerp. Ook de machinist en conductrice die op dat moment aan het werk waren voor spoorwegmaatschappij Amtrak hebben een verklaring afgelegd over een nog onbekend projectiel. Ze zouden zijn geraakt door iets, waarna het ongeluk zou hebben plaatsgevonden.

Trein

Door het treinongeluk bij Philadelphia zouden zeker 200 mensen gewond zijn geraakt en 8 mensen om het leven zijn gekomen. In eerdere berichten werd gemeld dat de trein helemaal niet zo hard mocht rijden, maar nu lijkt een projectiel de mogelijke boosdoener van het ongeluk. De plaatselijke autoriteiten hebben de zaak intussen overgedragen aan de FBI om orde op zaken te stellen. Hoewel de machinist verder uitzonderlijk goed heeft meegewerkt aan het onderzoek, weet hij verder vrij weinig meer af van het ongeval.

Trein Amerika, trein ongeluk, treinongeluk, Treinongeluk Amerika, Treinongeluk Philadelphia

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!