Tag: treinen

Minder treinen door hevige storm

Door de hevige storm die Nederland momenteel teistert rijden er minder treinen dan verwacht. Het treinverkeer rondom verschillende steden is helemaal stilgelegd door de vele voorwerpen die door de lucht en op het spoor zweven. Volgens een woordvoerder van de NS is er op een groot aantal van de trajecten geen treinverkeer meer mogelijk en rijden er nog minder treinen dan van te voren verwacht. De NS had in een nieuwsbrief en op de website al aangekondigd dat maar de helft van de treinen zouden rijden door de verwachte storm, maar dat ze gevolgen zo erg zouden zijn hadden ze niet kunnen voorspellen.

Op de onderstaande trajecten is geen of nauwelijks treinverkeer mogelijk. Wanneer de storm weer gaat liggen zal het treinverkeer weer op gang komen, waarna de treinen vanaf morgen waarschijnlijk weer volgens de normale dienstregeling zullen rijden.

  • Amsterdam Sloterdijk-Schiphol
  • Zaandam-Uitgeest
  • Alkmaar-Hoorn
  • Ede-Wageningen-Arnhem
  • Meppel-Leeuwarden
  • Weesp-Almere
  • Leiden-Haarlem
  • Leiden-Schiphol

Hevige wind

minder, spoor, treinen, wind

Geen treinen naar Schiphol door brandmelding

Een brandmelding in Schiphol heeft weer voor een hoop chaos gezorgd, maar het bleek uiteindelijk niet om een brand te gaan. Eind 2011 waren er al regelmatig brandmeldingen in de Schipholtunnel, maar deze lijken niet in verband te staan met de brandmelding van deze week. Een woordvoerder van ProRail laat weten dat de werkzaamheden rondom Schiphol van afgelopen week naar alle waarschijnlijkheid hebben gezorgd voor het vals alarm. Na de werkzaamheden zou een grote hoeveelheid stof zijn achtergebleven in de tunnel die bij het passeren van treinen weer opwaait. Het opwaaiende stof lijkt dan net op rook, waardoor er melding werd gemaakt van rookontwikkeling.

Rook trein Schiphol


Op tijd per trein naar Schiphol?

brandmelding, geen, schiphol, treinen

85 duizend euro aan graffiti kunst op treinen

Enorme schade door graffiti

Het is algemeen bekend dat graffiti spuiters veelal het zelfde symbool op verschillende plekken spuiten, waardoor zij bekendheid vergaren. Maar een 33 jarige Edenaar heeft het op wel heel bond gemaakt. Keer op keer spoot hij treinen in de richting van Ede naar Amersfoort helemaal onder. In totaal zou de man zo’n 85 duizend euro aan schade hebben veroorzaakt door het spuiten van graffiti. Onderzoek moet nu uitwijzen of de man verantwoordelijk is voor een hoop andere delicten op het gebied van graffiti.

amersfoort, trein, treinen, vernieling

Staking belgische treinen geannuleerd

Onlangs heeft de NMBS(Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen) een staking aangekondigd op 15 juni 2011. Hierbij zou in totaal het treinen netwerk voor passagiers een uur stil liggen en het vrachtverkeer zou zelfs een halve dag stil liggen. De vakbonden waren bang voor de stijgende werkdruk voor de machinisten en de situatie van de machinisten van het goederenvervoer. De directie van de NMBS heeft vroegtijdig antwoorden gegeven, waardoor de vakbonden een staking onnodig vonden. Het treinenverkeer zal dus naar alle waarschijnlijkheid volgens de normale treintijden rijden. Het zou waarschijnlijk ook reizigers van internationale treinreizen treffen.

 

 

Kijk ook voor de NS korting actie

 

geannuleerd, nmbs, staking, staking belgische treinen, staking nmbs, Staking treinen, treinen

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!