Tag: Trein T-Mobile

NS stapt over op 4g netwerk van T-Mobile

Het gratis internet in de treinen van de NS heeft in de afgelopen jaren veel klachten opgeleverd. Eigenlijk heeft het nooit goed gewerkt en was er op de meeste trajecten helemaal geen gratis wifi/internet aanwezig. De treinen waren verbonden met het 3g netwerk van T-Mobile en dit was net genoeg om reizigers te laten denken dat er een wifi netwerk beschikbaar was. Vanaf juli wil de NS overstappen op het 4g netwerk, waarna internet in treinen eindelijk zou moeten werken. Data slurpende diensten als YouTube, Facebook en Spotify hoeven dan niet meer te worden geblokkeerd, omdat de bandbreedte het aan zou kunnen. Dit zal in de praktijk natuurlijk nog maar moeten blijken, maar voorlopig geven we de NS het voordeel van de twijfel. Wel zal de snelheid alsnog worden afgeknepen om uitval/overbelasting van het netwerk te voorkomen. Zo zal de maximale download snelheid rond de 150 Kb/s liggen wat voor HD streaming waarschijnlijk niet genoeg is.

In de afgelopen periode heeft de NS gekeken naar verschillende telecom providers (o.a. Vodafone), maar uiteindelijk is het toch T-Mobile geworden. Aangezien T-Mobile nog geen landelijke dekking heeft voor het 4g netwerk, zal het gratis wifi niet overal even goed functioneren. Wel werkt deze telecom provider aan landelijke dekking en wilt net als Vodafone en KPN overgaan om een andere frequentie, waarmee het gratis internet in treinen wel op alle trajecten zal werken. In juli 2015 kunnen we deze verandering verwachten en het zal ook dan weer kosteloos worden aangeboden.

Gratis met de trein, Gratis Wifi Trein, Trein Internet, trein nieuws, Trein T-Mobile

NS stapt over op 4g verbinding in treinen

Aangezien het internet in treinen van de NS niet voldoet aan de verwachting van reizigers zal dit moeten worden verbeterd. Daarom wilt de NS in de komende maanden overstappen op een 4G-verbinding, waarmee men hoopt dat de problemen worden opgelost. Momenteel hangen er routers van T-Mobile in de treinen die met het 3G netwerk zijn verbonden. De bandbreedte is echter snel volgelopen, waardoor reizigers traag tot geen internet hebben in de trein. De klanttevredenheid gaat hier uiteraard door omlaag en dit resulteert in een slechte beoordeling voor de NS.

SamenuitKorting

De gratis WiFi verbindingen op treinstations van de NS worden momenteel verzorgd door een andere aanbieder (KPN). Een woordvoerder van de NS laat weten dat er wordt gezocht naar een aanbieder die de dienst zowel in de trein als op stations wilt aanbieden. Dit zal uiteraard nog even op zich laten wachten, maar in ieder geval staat vast dat het internet momenteel niet voldoet aan de wensen en verbeterd moet worden.

 

Gratis Wifi Trein, Trein KPN, trein nieuws, Trein T-Mobile, treinreizigers

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!