Tag: Trein Schiphol

Half miljard euro voor verbouwing Schiphol

In de toekomst wil je natuurlijk gebruik blijven maken van station Schiphol. Daarom investeert het Rijk, ProRail, NS, Schiphol en Vervoerregio Amsterdam een half miljard euro in de modernisering van het station. Volgens ProRail zal de verbouwing waarschijnlijk in 2022 beginnen. Rond 2025 kunnen zij de laatste werkzaamheden afronden.Meer over ProRail: https://goedkoop-treinkaartje.nl/onderwerp/prorail

prorail, Spoor werkzaamheden, Station verbouwing, Trein Schiphol

Lees verder

KLM vervangt dagelijkse vlucht naar Brussel voor Thalys

Vanaf zondag 29 maart 2020 vervangt KLM een dagelijkse vlucht van Schiphol naar Brussel voor de trein. Dit is afgelopen week bekend gemaakt door KLM en vloeit voort uit een intensieve samenwerking tussen KLM, Thalys en NS. Volgens president-directeur NS Roger van Boxtel is de samenwerking grensverleggend. Op afstanden tot 700 kilometer wil NS een duurzaam en logisch alternatief zijn voor auto en vliegtuig.Zon Thalys

Internationale Treinreizen, Thalys Belgie, Thalys Brussel, Trein Brussel, Trein Schiphol

Lees verder

Honderden reizigers last van defecte trein op spoor

Vanmorgen heeft een defecte trein voor vertraging gezorgd tussen Schiphol en Amsterdam Zuid. Dit gebeurde midden in de spits, waardoor honderden reizigers moesten worden omgeleid. Zo adviseerde de NS om van het metro netwerk gebruik te maken tussen Bijlmer Arena en Sloterdijk en Amsterdam Zuid en Sloterdijk. Dit heeft uiteindelijk voor weinig problemen gezorgd, maar reizigers moesten rekening houden met een vertraging van ongeveer 15 minuten.

Defecte trein is weggesleept

Rond 09:00 uur gaf de NS aan dat de trein was weggesleept. Hierop kwam het treinverkeer weer langzaam op gang en reden rond 10:00 uur alle treinen weer volgens de normale dienstregeling.

De oorzaak van de defecte trein is nog onbekend, maar dit zal op het rangeerterrein worden uitgezocht.

 

Defecte trein, trein Amsterdam, Trein Amsterdam Zuid, trein nieuws, Trein Schiphol

Ladder vergeten in Schipholtunnel na werkzaamheden

In de Schipholtunnel hebben afgelopen weekeinde werkzaamheden plaatsgevonden, waarna er een ladder was achtergelaten door één van de werknemers. De eerste trein die maandagochtend de tunnel in reed is vervolgens bovenop de ladder geklapt, waarbij de gevolgen gelukkig minimaal bleven. Volgens reizigersorganisatie Voor Beter OV (VBOV) hadden de gevolgen veel erger kunnen zijn en was een treinramp zelfs een mogelijkheid.

Gelukkig is dit niet gebeurd, maar zowel VBOV als de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) willen een onderzoek naar de oorzaak van dit voorval. Er zou namelijk uit veiligheid een check moeten worden uitgevoerd op achtergebleven middelen om dergelijke ongelukken te voorkomen. ILT heeft dan ook met onmiddellijke ingang een onderzoek ingesteld. Volgens VBOB zou ook ProRail direct achter de oorzaak moeten aangaan.

Trein actie 2015

Treinongeluk met ladder in Schipholtunnel

Het treinongeluk met de ladder in de Schipholtunnel heeft gelukkig voor minimale schade, hinder en problemen gezorgd, maar het had veel erger kunnen uitpakken. Het zou zomaar kunnen zijn dat de aannemer en ProRail een boete krijgen en wellicht dat de aannemer zijn vergunning kwijtraakt naar aanleiding van dit incident.


Trein naar Schiphol?

{mymaplocation id=277 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

prorail, Spoor werkzaamheden, trein nieuws, Trein Schiphol, treinongeluk

Grote stroomstoring Noord Holland treft treinverkeer

De stroomstoring bij Liander in een hoogspanningsstation in Diemen heeft ook het Openbaar Vervoer in Noord Holland/Flevoland stilgelegd. Zo rijden er geen trams en metro’s meer in de hoofdstad en is er op een groot aantal trajecten geen treinverkeer mogelijk. De NS heeft melding gemaakt van de onderstaande trajecten, maar dat hier later op de dag nog een aantal bijkomen sluiten wij niet uit. 

  • Rond Schiphol
  • Utrecht-Amsterdam/Schiphol
  • Utrecht-Hilversum
  • Hilversum-Amsterdam/Schiphol
  • Lelystad-Almere-Amsterdam/Utrecht
  • Leiden-Amsterdam/Haarlem
  • Haarlem-Alkmaar-Hoorn
  • Amsterdam-Den Helder/Enkhuizen

Oorzaak stroomstoring bij Diemen wordt onderzocht

Medewerkers van Liander zoeken momenteel uit wat de oorzaak van de storing is en zullen dit z.s.m. proberen te verhelpen. Een woordvoerder van Liander meldt dat het waarschijnlijk om een defect gaat, maar kan nog niet precies zeggen wat de oorzaak is. Wanneer onderzoekers van het bedrijf hier meer duidelijkheid over hebben kan er een indicatie gemaakt worden over hoelang het nog zal duren. Voorlopig zal iedereen dus nog even moeten afwachten.

Stroomstoring

Veel overlast

Niet alleen het treinverkeer heeft overlast van de stroomstoring. Veel bedrijven in de Randstad kunnen hun reguliere werkzaamheden niet voortzetten en verschillende mensen zitten vast in de lift. Daarbij zitten een aantal ziekenhuizen zonder stroom en worden Televisiekanalen gedwongen om de noodvoorzieningen in gang te zetten. Ook Schiphol heeft heel even zonder stroom gezeten, waardoor het tijdelijk onmogelijk is om te landen voor inkomende vluchten. Voor het uitgaande vliegverkeer heeft het echter geen gevolgen.

{mymaplocation id=165 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

 

 

stroomstoring, Trein Diemen, trein nieuws, Trein Schiphol, Treinstoring

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!