Tag: Trein ontspoord

Geen directe treinen tussen Den Haag en Utrecht CS

Trein Nieuws
Afgelopen donderdag ontspoorde een trein bij station Voorburg. Hierdoor is er nog de hele dag geen treinverkeer mogelijk tussen Den Haag en Utrecht CS. Het is nog onduidelijk hoe het kon gebeuren dat de trein ontspoorde bij Voorburg. Er is gelukkig niemand gewond geraakt bij het ontsporen van de trein. Vanwege onderzoek en herstelwerkzaamheden is er vandaag geen treinverkeer mogelijk.

prorail, Trein Den Haag, Trein ontspoord, Trein Utrecht

Lees verder

Goederentrein met giftige stoffen ontspoord

Een goederentrein met giftige stoffen is afgelopen week ontspoor in de Amerikaanse staat Tennessee. Het gebeurde in de buurt van de stad Knoxville, waarbij met onmiddellijke ingang meer dan 5000 mensen werden geëvacueerd. Om welke giftige stof het precies gaat wil de brandweer/vervoerder nog niet zeggen, maar mensen in een straal van 3 kilometer dienen te worden geëvacueerd. Uiteraard ook omdat de wint de giftige stof verder kan dragen.

Hulpdiensten hebben het gebied direct afgezet, waarbij 3 agenten de stof zouden hebben ingeademd. Zij zijn later direct naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de brandweer zal het gebied met een straal van 3 kilometer nog zeker 48 uur moeten worden afgezet. Daarna zal er gekeken worden op de kust veilig is door onderzoek te verrichten met meetapparatuur.

goederentrein, Trein Amerika, trein nieuws, Trein ontspoord, Treinongeluk Amerika

Goederentrein ontspoord bij Kijfhoek

Trein nieuws

Afgelopen week is een goederentrein ontspoord op het rangeerterrein bij Kijfhoek. Hierdoor was het traject van Dordrecht naar Rotterdam 2 uur lang afgesloten en moesten reizigers gebruik maken van vervangend busvervoer. Bij de ontsporing van de goederentrein kwamen 8 wagons op hun kant naast het spoor te liggen en werd een paal voor de bovenleiding omver getrokken. De storing voor het personenvervoer kwam voort uit de stroom die moest worden afgesloten om de bovenleiding te repareren. Hierdoor was er ook op het traject van de Rotterdamse Haven naar de Betuweroute geen treinverkeer mogelijk.

Trein nieuws

Treinongeluk bij Kijfhoek

Het ongeluk gebeurde rond half 8 en rond half 10 werd de stroom weer ingeschakeld, waarna het treinverkeer weer opgang kwam.

Volgens Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de vervoerder (DB Schenker) zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De goederentrein vervoerde ijzererts, waardoor de schade beperkt is gebleven en er geen verhoogd risico is. De machinist is erg geschrokken van het incident, maar is gelukkig niet gewond geraakt.

{mymaplocation id=170,299 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

goederentrein, Trein Dordrecht, trein nieuws, Trein ontspoord, trein rotterdam

Oorzaak ontsporen van trein bij Hilversum bekend

Afgelopen week heeft de onderzoekscommissie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid de oorzaak van de ontsporing van de trein bij Hilversum bekend gemaakt. Vorig jaar op 15 januari 2014 is een trein bij Hilversum ontspoord, waarbij het nog niet helemaal duidelijk was wat de oorzaak nou eigenlijk was en wie hiervoor verantwoordelijk kon worden gehouden. Nu blijkt dat ProRail nalatig is geweest bij het onderhoud aan de wissels en dat de prioriteit bij de controles op andere punten lag. Natuurlijk is het goed dat de medewerkers van ProRail prioriteiten stellen, maar zeker in de toekomst zal alles goed gecontroleerd moeten worden om dergelijke ongelukken in te voorkomen.

Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid dient ProRail en andere vervoersaannemers lessen te leren uit dergelijke incidenten, zodat dit kan worden voorkomen in de toekomst. Een defect in een wissel zou de oorzaak zijn van het ongeluk wat had kunnen worden voorkomen bij kwalitatief goed onderhoud. Bij het ongeluk zijn enkele inzittende lichtgewond geraakt, maar het had veel erger kunnen aflopen. Daarom stelt de Onderzoeksraad in een verklaring dat de voorschriften zodanig moeten worden aangescherpt dat tongaanrijdingen (de oorzaak van het ongeluk) worden tegengegaan. Daarbij moet het spooronderhoud zodanig worden aangestuurd en gecontroleerd dat veiligheid voldoende gewicht krijgt ten opzichte van beschikbaarheid en kosten. Tevens moeten ProRail en andere spooraannemers zorgen voor een goed inzicht in de technische staat van het spoor.

hilversum, Onderzoeksraad voor Veiligheid, trein nieuws, Trein ontspoord, treinongeluk

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!