Tag: trein ongeluk

Treinongeluk tussen Leeuwarden en Sneek

Een trein is maandagochtend verongelukt op het traject tussen Leeuwarden en Sneek. Het ongeluk met een voertuig gebeurde ter hoogte van Boazum en heeft lichte schade veroorzaakt. Er zijn hierbij geen gewonden gevallen.

Trein Arriva, Trein Leeuwarden, trein ongeluk, Trein Sneek, Treinongeluk Nieuws

Lees verder

Auto slaat af op spoorwegovergang bij Boxtel

Afgelopen week is een auto op de spoorwegovergang bij Boxtel afgeslagen, waarna een aanstormende trein niet meer kon remmen. Een ongeluk was onvermijdelijk, waarop de automobilist het voertuig verliet. De automobilist is uiteindelijk niet gewond geraakt, maar de schade aan de auto, de trein en het spoor was enorm. Het treinverkeer tussen Boxtel en Oisterwijk werd daarom direct stilgelegd. Reizigers moesten gebruik maken van vervangend busvervoer, terwijl hulpdiensten het spoor vrijmaakte en een onderzoek waren gestart.

Ruim 2 uur later kon het treinverkeer tussen Boxtel en Oisterwijk weer worden hervat. Reizigers op het traject van Eindhoven – Tilburg moesten rekening houden met ruim een half uur vertraging. Het ongeluk vond plaats rond half 7 en het treinverkeer reed rond 09:15 uur weer volgens de normale dienstregeling.

{mymaplocation id=96 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Ongeluk met auto, spoorwegovergang, trein nieuws, trein ongeluk, treinongeluk

Treinongeluk met koe in Friesland

Afgelopen week liep een groep van 18 jonge koeien op het spoor bij Nijeholtwolde in Friesland. De dieren liepen op het spoor, terwijl er 2 treinen moge hoge snelheid naderde. De eerste botste op 1 van de dieren, waarna de trein tot stilstand werd gebracht. Vervolgens heeft een tweede trein het dier geraakt, waardoor de ravage dubbel zo erg werd. Beide treinen waren flink beschadigd, waarbij één van de treinen met veel moeite naar een overgang is gesleept ter reparatie. Verder is er niemand gewond geraakt en heeft het treinverkeer enkele uren stilgelegen.

Aanrijding met trein

Na het ongeluk is de politie direct een zoektocht gestart naar de overige koeien. Hierbij zijn niet alle koeien teruggevonden, maar de zoektocht zal komende week worden hervat. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat de koeien op het spoor zijn geraakt is nog onbekend, aangezien het schrikdraad aan stond en er geen gebreken zijn. Volgens een woordvoerder van de politie is het mogelijk dat iemand de beesten opzettelijk heeft vrijgelaten of dat iemand de deur per ongeluk niet goed heeft dicht gedaan.

 

Trein Friesland, Trein Huisdier, Trein Koeien, trein nieuws, trein ongeluk

19-jarige treinsurfer onthoofd in Zuid-Afrika

Afgelopen week is een 19-jarige jongen in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg omgekomen bij een gevaarlijke stunt. De jongen was met zijn vrienden aan het treinsurfen, waarbij hij een misstap maakte en tussen de trein en het spoor terecht kwam.  Een ooggetuige geeft aan nog nooit zoiets gezien te hebben; het lichaam van de jongen was in tweeën gedeeld.

Treinsurfer omgekomen

In de regio is treinsurfen een trend onder jongeren, waarbij rivaliserende groepen er zelfs om strijden wie het beste kan treinsurfen. Zo zijn er gevallen bekend van jongens die op het dak van de trein meeliften en zijn meerdere ongelukken al fataal gebleken. Desondanks lijken de jongeren er niet mee te willen stoppen, waardoor treinsurfen een heus probleem is in Johannesburg.

Aanrijding persoon, Trein aanrijding, trein ongeluk, treinongeluk, Treinsurfen

Treinongeluk in Philadelphia mogelijk veroorzaakt door projectiel

Afgelopen week heeft een treinongeluk plaatsgevonden nabij de Amerikaanse stad Philadelphia. Allereerst werd er natuurlijk voor de slachtoffers gezorgd, maar later moest de oorzaak/toedracht van het ongeluk worden achterhaald. Verschillende media brachten al direct naar buiten dat de trein zou zijn geraakt door een nog onbekend voorwerp. Ook de machinist en conductrice die op dat moment aan het werk waren voor spoorwegmaatschappij Amtrak hebben een verklaring afgelegd over een nog onbekend projectiel. Ze zouden zijn geraakt door iets, waarna het ongeluk zou hebben plaatsgevonden.

Trein

Door het treinongeluk bij Philadelphia zouden zeker 200 mensen gewond zijn geraakt en 8 mensen om het leven zijn gekomen. In eerdere berichten werd gemeld dat de trein helemaal niet zo hard mocht rijden, maar nu lijkt een projectiel de mogelijke boosdoener van het ongeluk. De plaatselijke autoriteiten hebben de zaak intussen overgedragen aan de FBI om orde op zaken te stellen. Hoewel de machinist verder uitzonderlijk goed heeft meegewerkt aan het onderzoek, weet hij verder vrij weinig meer af van het ongeval.

Trein Amerika, trein ongeluk, treinongeluk, Treinongeluk Amerika, Treinongeluk Philadelphia

Scooterongeluk met trein bij Geleen

Afgelopen week is een scooter met 2 jongens onder een trein gekomen op een spoorwegovergang bij Geleen. Volgens een ooggetuige zouden de 2 jongens het rode sein en de slagbomen hebben genegeerd en op deze manier onder de trein zijn gekomen. De twee 14-jarige jongens kwamen uit Brunssum en Heerlen en waren voor nog onbekende redenen op de scooter naar Geleen gereden. Vrienden en familie zijn erg geschrokken en hebben een herdenkingsdienst georganiseerd, waarbij een paar honderd mensen aanwezig waren.

Vanwege de aanrijding met de twee 14-jarige slachtoffers heeft het treinverkeer nog de hele nacht stilgelegen. Forensisch onderzoek en de politie hebben de spoorwegovergang nog de hele nacht dichtgehouden voor onderzoek. Ondanks de verklaring van de ooggetuige is de politie toch geïnteresseerd in de reden, waarom de jongens het rode sein en de slagbomen hebben genegeerd. Uiteraard zal dit lastig te achterhalen zijn, maar de plaatselijke autoriteiten doen toch een poging. Tientallen reizigers die op dat moment in de trein zaten werden opgevangen door slachtofferhulp en de politie en konden daarna hun weg vervolgen.

{mymaplocation id=211,212 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Aanrijding Scooter, spoorwegovergang, Trein aanrijding, Trein Geleen, trein ongeluk

Aanrijding met baby in kinderwagen

Voor de tweede keer in korte tijd heeft er een dramatisch ongeluk plaatsgevonden. Op een station in het Zwitserse Kloten nabij Zurich stond een moeder treinkaartjes te kopen, terwijl haar kinderwagen het perron afreed en voor de trein rolde. De trein kon uiteraard niet meer stoppen, waardoor de baby met kinderwagen meters de lucht in werden geslingerd. De baby werd zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd, waarna het overleed. De politie is voor de zekerheid een onderzoek gestart, maar gaat niet uit van opzet.

Aanrijding me trein

Eerder speelde een vergelijkbare gebeurtenis af in het Oostenrijkse Linz. Ook hier was een moeder bij een kaartautomaat een ticket aan het kopen, terwijl de kinderwagen met een 18 maanden oude baby het spoor op rolde met alle gevolgen van dien. In beide gevallen heeft de politie een onderzoek gestart, maar gaat men uit van een ongeluk.

 

oostenrijk, Trein aanrijding, trein ongeluk, Treinongeluk Baby, zwitersland

Geen treinen door Arnhem en Nijmegen door gevonden lichaam

Afgelopen week is een lichaam gevonden ter hoogte van de spoorbrug De Laar bij Arnhem. Hierdoor heeft het treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen de hele dag stilgelegen. Reizigers moesten rekening houden met vertragingen van een uur. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Nijmegen werden daarom aangeraden om via Den Bosch te rijden. Tussen Arnhem en Nijmegen werd extra busvervoer ingezet om de gestrande reizigers op weg te helpen.

Aanrijding met persoon

Een woordvoerder politie wist te vertellen dat het onderzoek in volle gang is en dat het treinverkeer na enkele uren weer wordt vrijgegeven. Tevens wist de medewerker van de politie te vertellen dat er niet wordt uitgegaan van een misdaad.

Rond 11:45 uur werd het treinverkeer weer vrijgegeven en rond het middaguur reed alles weer volgens de normale dienstregeling.

Aanrijding met trein, Spoor politie, Trein aanrijding, trein nieuws, trein ongeluk

Agent in Madrid voor trein gegooid

Afgelopen week heeft zich een tragisch ongeval afgespeeld op het perron in de Spaanse hoofdstad Madrid. Een medewerkers van de spoorwegpolitie hield een identiteitscontrole bij één van de reizigers, omdat hij ervan werd verdacht illegaal in Spanje te verblijven. De agressieve man komt vermoedelijk uit Ivoorkust en verblijft inderdaad illegaal in het land. Het gesprek escaleerde vervolgens snel, waarna het tot een worstelpartij kwam. De man uit Ivoorkust is vervolgens op het spoor gesprongen, waarbij hij de medewerker van de spoorwegpolitie meetrok. De arriverende trein kon niet meer op tijd stoppen, waardoor een aanrijding onvermijdelijk was. Beide mannen zijn even later naar het ziekenhuis afgevoerd, waarbij Francisco Javier Ortega (medewerker van de spoorwegpolitie) even later om het leven kwam. De dader vecht nog voor zijn leven in het ziekenhuis.

Aanrijding trein

De Spaanse politie is een onderzoek gestart, maar een politiechef van het lokale korps heeft al gezegd dat het waarschijnlijk om moord gaat. “Het is duidelijk te zien dat de man uit Ivoorkust Fransisco opzettelijk het spoor op heeft getrokken”, aldus de politiechef.

Reizigers hebben weinig last gehad van de dramatische gebeurtenis, omdat enkel het perron moest worden afgesloten en treinen gewoon mochten doorrijden.

politie, Spoor politie, Trein moord, trein nieuws, trein ongeluk

Opnieuw spoorwegveiligheid in het geding

De spoorwegveiligheid komt eigenlijk elk jaar terug in het nieuws, aangezien het huidige veiligheidssysteem van de NS en prorail verouderd is ten opzichte van de mogelijke technieken. Hierdoor is het nog steeds mogelijk dat een machinist in Nederland een rood sein mist en er een rampzalig ongeluk plaatsvind. De afgelopen week is deze discussie door verschillende partijen aangewakkerd, omdat het wel eens tijd wordt dat het systeem vervangen gaat worden. Volgens deskundigen is het spoorwegsysteem naar schatting ongeveer 20 jaar verouderd, wat onverantwoordelijk is bij een organisatie met zoveel passagiers per dag. Een rood sein wordt meerdere malen per jaar gemist, maar leid zelden tot een ongeluk als afgelopen week. Toch kunnen de ongelukken nog veel meer gevolgen hebben en is het zeker mogelijk dat dit meerdere malen per jaar voorkomt. De onderzoeksraad voor veiligheid pleit al sinds 1992 voor een nieuw beveiligingssysteem bij de NS, maar heeft tot op de dag van vandaag nog geen resultaat geboekt.

De raad heeft sindsdien harde kritiek op de veiligheid rond de spoorwegen en vind dat er weinig prioriteit wordt gegeven aan de veiligheid bij de Nederlandse Spoorwegen. Het beveiligingssysteem zou in 1998 al verouderd genoemd worden, waardoor het nu anno 2012 toch wel ruim verouderd genoemd kan worden.

Veiligheidssysteem

beveiliging, ongeluk, ramp, trein ongeluk, veiligheid

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!