Station Nijmegen ontruimd voor mogelijke onwelwording

Station Nijmegen ontruimd voor mogelijke onwelwording

Vanmorgen is station Nijmegen ontruimd voor een mogelijke onwelwording. Hulpdiensten rukten massaal uit en reizigers werden op afstand gehouden. Uiteindelijk bleek de melding loos alarm. Het bleek dat een persoon was gevallen en dat een ander hier hevig van was geschrokken. Hierdoor leek de situatie zorgelijker dan deze werkelijk was.

(meer…)

Buffels: NS Dieseltreinen van Nijmegen naar Amerikahaven

Buffels: NS Dieseltreinen van Nijmegen naar Amerikahaven

In 1993 heeft NS 53 Diesseltreinstellen besteld met als naam Dieselmaterieel ’90 (DM ’90) en bijnaam “Buffel”. Ondertussen rijden treinen in heel Nederland op spoor met bovenleidingen, waardoor de diesellocomotieven nutteloos zijn geworden. Twee jaar geleden werden alle treinstellen op 2 na aan de Roemeense Spoorwegen verkocht. In maart 2018 werd duidelijk dat de Roemenen er eigenlijk geen zin meer in hadden, waarop NS een rechtszaak is begonnen. De rechter heeft NS uiteindelijk in het gelijk gesteld, waarmee de treinen weer eigendom zijn van NS.

(meer…)

Snellere trein tussen Utrecht, Arnhem en Nijmegen

Snellere trein tussen Utrecht, Arnhem en Nijmegen

Spoorbeheerder ProRail en vervoerder NS zijn bereid om flink te investeren in het spoor tussen Utrecht, Arnhem en Nijmegen. Op dit moment rijden treinen maximaal 140 kilometer per uur, maar de snelheid kan omhoog. Zeker met oog op de toekomst zou dit een logische stap zijn met het alsmaar toenemende aantal reizigers. Met aanpassingen aan het spoor zou de snelheid omhoog kunnen naar 160 tot 200 kilometer per uur.

Flixtrain

Wie weet rijdt de Flixtrain wel via Arnhem en Utrecht in de toekomst.

(meer…)

Vechtpartij in trein van Nijmegen naar Oss

Dinsdagmorgen heeft zich een opmerkelijk opstootje voorgedaan in de trein van Nijmegen naar Oss. Hierbij waren twee mannen van 25 en 44 jaar betrokken. De mannen zouden een discussie hebben gehad over de armleuning, waarop de situatie escaleerde. Medereizigers moesten tussen beide komen om de situatie te kalmeren.


(meer…)

Trein naar het Afrikamuseum

Een museum over mens, cultuur en religie. Het Afrikamuseum in Berg en Dal is uniek in zijn soort met verschillende levensechte woonerven uit de omgeving van Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin. Je krijgt hier een indruk hoe het dagelijks leven eruit ziet en kan deelnemen aan verschillende tradities en rituelen. Leuk voor jong en oud!

(meer…)