Tag: Trein Japan

Noodstof door zelfdoding in Japanse trein

Afgelopen week heeft de hogesnelheidstrein van Tokio naar Osaka een noodstop moeten maken. Een treinreiziger zou zichzelf hebben overgoten met olie en hebben aangestoken. Hierdoor kwam de hele trein blank te staan van de rook en moesten reizigers z.s.m. uit de trein worden gehaald. Hulpdiensten werden direct gealarmeerd en reizigers werden met zakdoekjes tegen hun mond geëvacueerd. Door het voorval is niet alleen de dader omgekomen, maar ook een vrouwelijke medepassagier kwam om het leven.

Trein Zelfdoding

Volgens ooggetuige was de man verward en heeft hij zichzelf na veel ophef overgoten met olie. Hierop hebben reizigers aan de noodrem getrokken, waarna de trein tot stilstand kwam. Uiteraard is er direct een onderzoek gestart, maar over de identiteit, toedracht of mentale toestand van de man is nog niets naar buiten gebracht.

In totaal waren er ongeveer duizend reizigers aanwezig in de trein.

hogesnelheidstrein, Trein Japan, trein nieuws, Trein Zelfdoding

Snelste trein van de wereld is opnieuw de Maglev

De hogesnelheidstrein de Maglev is opnieuw de snelste trein van de wereld. De trein behaalde vorige week nog het record van van 590 kilometer per uur en heeft deze week een snelheid van 604 kilometer per uur behaald. Het is de bedoeling dat de Maglev treinen in 2027 passagiers gaan vervoeren op het traject van de hoofdstad Tokio naar Nagoya. De trein zal op dit traject waarschijnlijk een maximum snelheid van 500 km/u halen, maar uiteraard wordt eerst gekeken hoe hard de trein maximaal kan rijden.

Zweeftrein

De Maglev is zweeft ongeveer 10 centimeter boven het spoor en wordt aangedreven door elektromagneten. Hierdoor is deze snelheid mogelijk en kan deze wellicht nog een beetje worden opgevoerd. Uiteraard zal de trein met meer gewicht/reizigers minder hard gaan en zal het traject tussen Tokio en Nagoya binnen 40 minuten worden afgelegd. De afstand op dit traject is 286 kilometer, waardoor dit nog altijd een snelheidsrecord is.

Snelste trein van de wereld

hogesnelheidstrein, Maglev trein, Snelheidsrecord trein, snelste trein, Trein Japan

Lees verder

Japanse reizigers vast door winterweer

Afgelopen week is een trein in Japan vast komen te zitten door winterweer. Hierdoor zijn ruim 300 inzittende zonder voedsel en drinken komen te zitten en hebben zij meerdere dagdelen moeten doorbrengen in deze trein. De Japanse spoorwegen had direct sneeuwschuivers met voedingswaren naar het gebied gestuurd, omdat het voor normaal verkeer onbegaanbaar is. Er zijn geen wegen in de omgeving, waardoor hulptroepen langzaam op gang kwamen. In de eerste instantie zullen de reizigers dus worden voorzien van primaire levensbehoefte, waarna de spoorwegen de reizigers zal gaan evacueren.

Trein Japan

De hoge punctualiteit staat hoog in het vaandel bij de Japanse spoorwegen, maar dit wordt voornamelijk door de hogesnelheidstreinen hoog gehouden. De trein die is vast komen te zitten is een reguliere sneltrein die het winterse weer dan ook niet aankon. Vooralsnog lijkt het erop dat er geen gewonden zijn gevallen, maar hierover zullen de lokale media in de komende dagen meer vertellen.

Sneltrein, Trein Japan, trein nieuws, treinreizigers, Vast in trein

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!