Tag: Trein Hilversum

Treinen vertrekken 17 seconden eerder door afteller

Door een proef van ProRail op station Hilversum en Hilversum Sportpark is duidelijk geworden dat treinen 17 seconden eerder kunnen vertrekken door een zogenoemde afteller. De NS afteller is een extra klok op het perron die aftelt naar het moment dat de trein eigenlijk zou moeten vertrekken. Reizigers zouden hierdoor meer rekening houden met de vertrektijd, waardoor het gemiddeld 17 seconden scheelt met de eerdere situatie. Hierdoor wordt niet alleen de punctualiteit van de NS treinen verbeterd, maar ook wordt de wachttijd voor wandelaars, fietsers en automobilisten bij spoorbomen 17 seconden korter.

NS Aftelklok

Een woordvoerder van ProRail noemt de proef een groot succes en stelt dat het in de nabije toekomst ook zal worden doorgevoerd op andere stations in Nederland. ProRail is continu bezig met verbeteringen aan het spoor en ziet dit als één van de toevoegingen van 2015! De aftelklok van NS en ProRail is op de bovenstaande afbeelding goed te zien. Het is nog onduidelijk of de klok hetzelfde design behoudt op andere stations, maar dit is het exemplaar op station Hilversum.

{mymaplocation id=330,335 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

NS Aftelklok, NS Afteller, prorail, Trein Hilversum, trein nieuws

Man plast in prullenbak van machinist

Afgelopen week kwam een machinist terug in zijn cabine en kwam voor een onaangename verassing te staan. Een nog onbekende reiziger/passagier had in zijn prullenbak gepiest en was daarna op de vlucht geslagen. Voor de machinist leverde dit een onwerkbare situatie op en moest de rit schrappen, waardoor reizigers de trein moesten verlaten en ander vervoer moesten zoeken. Volgens de machinist stonk het als “een bunzing” in zijn cabine en was het onmogelijk om in de lucht verder te werken.

Het treinverkeer heeft hierdoor geen vertraging opgelopen, maar de reizigers moesten wel even een ander vervoersmiddel kiezen. Wij van Goedkoop-treinkaartje.nl vinden dat de machinist in zijn recht stond om niet verder te werken, maar had het beste NS personeel kunnen optrommelen om snel van de geur af te komen. De trein schrappen van zijn ritten is een radicale oplossing voor een minimaal probleem. Het voorval speelde zich af voor de spits tussen Hilversum en Utrecht wat natuurlijk een rottijd is om je trein te schrappen van de dienstregeling.

{mymaplocation id=221,219,218,216,208,330,332,335 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

 

machinist, Trein Hilversum, trein nieuws, Trein Utrecht, Trein vertraging

Aanrijding met persoon bij Baarn

In de buurt van station Baarn is afgelopen week een persoon aangereden. Het gebeurde zondagochtend, waarop het treinverkeer enige tijd last heeft gehad van vertraging. Een woordvoerder van de politie kon nog niks zeggen over de toedracht van de aanrijding tussen de persoon en de trein. In ieder geval zal de machinist van deze trein de last het langs moeten dragen.

Aanrijding met trein

 

Op het traject van Hilversum naar Amersfoort heeft het treinverkeer enkele uren stilgelegen, waardoor reizigers gebruik moesten maken van bussen die werden ingezet door de NS. Twee andere treinen hebben door het incident een tijd stilgestaan, omdat zij niet meer verder konden rijden.

{mymaplocation id=49 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Aanrijding met trein, Baarn, Trein aanrijding, Trein Amersfoort, Trein Hilversum

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!