Tag: Trein Dordrecht

Nieuwe NS Dienstregeling 2020

Nieuwe Dienstregeling 2020
Vanaf zondag 15 december 2019 gaat de nieuwe NS Dienstregeling 2020 van start! Reis je dagelijks met de trein? De wijzigingen kunnen van invloed zijn op de reistijd. Zo verwacht NS dat 50 000 reizigers een kortere reistijd zullen hebben en 5000 een langere. Als je benieuwd bent of de wijzigingen invloed hebben op jouw treinreis kan je dit nu al checken via de reisplanner.

NS dienstregeling, Trein Dordrecht, Trein Eindhoven, Trein Randstad, Trein Zandvoort

Lees verder

Goederentrein ontspoord bij Kijfhoek

Trein nieuws

Afgelopen week is een goederentrein ontspoord op het rangeerterrein bij Kijfhoek. Hierdoor was het traject van Dordrecht naar Rotterdam 2 uur lang afgesloten en moesten reizigers gebruik maken van vervangend busvervoer. Bij de ontsporing van de goederentrein kwamen 8 wagons op hun kant naast het spoor te liggen en werd een paal voor de bovenleiding omver getrokken. De storing voor het personenvervoer kwam voort uit de stroom die moest worden afgesloten om de bovenleiding te repareren. Hierdoor was er ook op het traject van de Rotterdamse Haven naar de Betuweroute geen treinverkeer mogelijk.

Trein nieuws

Treinongeluk bij Kijfhoek

Het ongeluk gebeurde rond half 8 en rond half 10 werd de stroom weer ingeschakeld, waarna het treinverkeer weer opgang kwam.

Volgens Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de vervoerder (DB Schenker) zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De goederentrein vervoerde ijzererts, waardoor de schade beperkt is gebleven en er geen verhoogd risico is. De machinist is erg geschrokken van het incident, maar is gelukkig niet gewond geraakt.

{mymaplocation id=170,299 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

goederentrein, Trein Dordrecht, trein nieuws, Trein ontspoord, trein rotterdam

Man verliest viool in trein en heeft hem terug

Afgelopen week is de vader van de Amsterdamse Merel Leeman zijn viool verloren in de trein, toen hij zijn plaats afstond aan een oudere vrouw. De man was onderweg van Haarlem naar Dordrecht en verloor hierbij zijn zwarte koffer met waardevolle viool. Het strijkinstrument was niet zomaar een viool, maar een familie-erfstuk. Volgens Merel was het zijn waardevolste bezit en was het een nachtmerrie dat deze is kwijtgeraakt. Ze gaat niet uit van diefstal en geeft via Facebook aan dat de gelukkige vinder kan rekenen op een aantrekkelijk vindersloon.

Viool verloren in trein

Viool is terecht

Merel Leeman heeft aangegeven dat het viool weer terecht is en bedankt de 17.000 mensen die dit bericht via Facebook verspreid hebben. Dit geeft maar weer aan dat de Sociale Media ontzettend nuttig kunnen zijn in sommige gevallen.

Gevonden voorwerpen, NS gevonden voorwerpen, Trein Dordrecht, Trein gevonden voorwerpen, Viool verloren

Vertraging door scheuren in de rails op verschillende trajecten

Afgelopen week hebben reizigers op donderdag en vrijdag last gehad van vertraging door scheuren in de rails. Volgens een woordvoerder van ProRail zouden deze zijn veroorzaakt door normale slijtage. Het treinverkeer heeft hierdoor veel last gehad van vertraging op donderdag, waardoor reizigers van busvervoer gebruik hebben gemaakt en soms een half uur op hun trein moesten wachten. Helaas zullen reizigers ook op vrijdag nog last hebben van de vertraging, omdat medewerkers van ProRail pas in de nacht van vrijdag het overige gedeelte van het spoor zullen herstellen. In de nacht van donderdag op vrijdag hebben ze dit gedaan op het spoor van en naar Breda.

Spoor aanbieding

Trajecten met scheuren:

  • Dordrecht – Roosendaal
  • Dordrecht – Breda
  • Lage Zwaluwe – Roosendaal

Vervangend busvervoer zal worden ingezet om de gestrande reizigers op te vangen. Komende nacht rond 02:00 uur zullen de werkzaamheden waarschijnlijk worden afgerond, zodat het treinverkeer vanaf zaterdag ochtend weer volledig volgens de reguliere dienstregeling zal rijden.

{mymaplocation id=99,170,304,401 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

 

Spoor werkzaamheden, Trein Breda, Trein Dordrecht, Trein Lage Zwaluwe, Trein Roosendaal, Trein vertraging

Treinongeluk op spoorwegovergang bij Dordrecht

Afgelopen week heeft een treinongeluk op de spoorwegovergang bij Dordrecht voor veel chaos gezorgd. Een automobilist zou zijn auto bewust op de overgang hebben geplaatst volgens ooggetuige, waarna hij werd aangereden door een aanstormende trein. De machinist kon het ongeluk niet voorkomen, omdat de man zijn auto op het laatste moment op de spoorweg plaatste. De automobilist heeft het ongeluk niet overleeft, maar verder zijn er geen slachtoffers gevallen. Aangezien ooggetuige verklaarde dat het om een bewuste actie ging, denkt de politie aan zelfdoding. Uiteraard worden verder alle zeilen bijgezet om de werkelijke toedracht te achterhalen om alles uit te sluiten.

Aanrijding met trein

Het treinverkeer op het traject van Dordrecht en Lage Zwaluwe werd direct stilgelegd, waardoor reizigers werden geadviseerd om een andere route te kiezen. Zo werden reizigers op het traject geadviseerd om gebruik te maken van vervangend busvervoer en werden reizigers van Brabant naar Rotterdam aangeraden om via Utrecht te reizen. Vertragingen van ruim een uur zouden namelijk het gevolg kunnen zijn. Na enkele uren werd de spoorwegovergang weer vrij gemaakt en kon het treinverkeer weer worden opgepakt.

{mymaplocation id=170,171,172 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Aanrijding met trein, Aanrijding persoon, spoorwegovergang, Trein aanrijding, Trein Dordrecht

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!