Tag: Trein Diefstal

Moderne zakkenroller steelt digitaal in trein

Het tijdperk van tassen en portemonnees stelen lijkt langzaam te verdwijnen met de komst van moderne zakkenrollers. Het is tegenwoordig mogelijk om een betalingen tot € 20 te voldoen met uw bankpas, zonder uw pincode te hoeven gebruiken. Hierdoor is het voor moderne zakkenrollers mogelijk om contactloos geld te stelen. De betalingsapparatuur dient zich hiervoor binnen 10 cm afstand te bevinden, waarna er een bedrag van maximaal € 20 kan worden afgeschreven.

RFID Zakkenroller

 

Een reiziger in een Britse trein is dit afgelopen week overkomen, toen er plotseling een medepassagier dicht tegen hem aan ging zitten. Tot zijn verbazing kwam hij er later achter dat er € 20 van zijn rekening was afgeschreven en heeft hierop contact opgenomen met zijn bank. Het bedrag is later vergoed door de bank, maar het probleem is nog niet opgelost.

LET OP: Ook in Nederland is deze methode mogelijk!

Daarom raden wij u aan om regelmatig uw bankafschriften te controleren op mysterieuze afschrijvingen. Het is tevens mogelijk om een beschermhoesje voor uw pinpas te kopen die RFID-signalen zou moeten tegenhouden, maar ook dit is niet 100% veilig.

RFID Zakkenroller, Trein Diefstal, trein nieuws, Trein Zakkenroller

Reizigers stelen portemonee van conductrice

Afgelopen week hebben twee 17-jarige jongens de portemonnee van de dienstdoende conductrice gestolen. Tijdens een controle zag de conductrice dat de deur van de conducteursruimte open stond, waarop zij direct ging kijken. Ze betrapte de jongen, maar deze vluchtte naar de toilet. Toen de conductrice ging kijken trof zij haar portemonnee leeg aan, waarop zij de jongen probeerde aan te houden. Het gesprek met het tweetal werd direct agressief en gingen er op het station van Amersfoort vandoor.

Bezuinigingen op beveiliging

Medewerkers van de NS wisten de jongen aan te houden, maar toen zijn vriend hem te hulp schoot wist hij te ontkomen. 2 dagen later is de dader opgepakt, maar de politie is nog steeds opzoek naar getuige die het verhaal van de conductrice kunnen bevestigen. Het tweetal ontkent namelijk iets met de portemonnee te maken te hebben.

{mymaplocation id=25 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Agressie in Trein, NS Conducteur, Trein Amersfoort, Trein Diefstal, Trein geweld

Donornier in Duitse trein gestolen

In een Duitse trein is afgelopen week een donornier gestolen. Twee medewerkers van een gespecialiseerd donorbureau waren onderweg naar het ziekenhuis van Straatsburg en zouden de donor nier daar afgeven voor een operatie. Helaas is deze daar nooit aangekomen, omdat het tweetal is bestolen van de zwarte koffer. Volgens een woordvoerder van de politie zou het tweetal een ogenblik zijn afgeleid, waarna de koffer weg was. Iemand zou de koffer waarschijnlijk hebben meegenomen in de hoop iets waardevols te vinden, maar zou enkel een nier tegenkomen.

Nier gestolen in Duitsland

Volgens de politie zouden de dieven waarschijnlijk niet uit zijn op de nier, waardoor de kans groot is dat zij de nier later hebben gedumpt. Het is natuurlijk een verschrikkelijke gebeurtenis, omdat er iemand werd blij gemaakt met een nier transplantatie en deze zal nu moeten worden uitgesteld voor onbepaalde tijd.

 

Nier gestolen, Trein Diefstal, Trein Duitsland, trein nieuws

Beroving in trein bij Eindhoven

Afgelopen donderdag is een treinreiziger beroofd van zijn spullen. De man moest onder bedreiging zijn spullen afgeven aan de daders en is hierbij gewond geraakt. Zowel de daders als het slachtoffer zijn op Eindhoven Centraal uitgestapt, waarbij de daders op de vlucht sloegen. De politie werd direct gealarmeerd, maar wist de daders niet te pakken te krijgen. Verschillende bussen rondom het station zijn aangehouden en uitgekamd, maar dit mocht niet baten.

Minister Mansveld

Het is nog niet duidelijk wat er gestolen is van het slachtoffer en ook is er niets bekend over zijn verwondingen. Wel gaat de politie aan de hand van camerabeelden achterhalen wie de daders zijn, zodat deze wellicht op een later tijdstip kunnen worden opgepakt. Het komt steeds vaker voor dat criminelen een stilstaande trein inlopen om vervolgens een passagier te beroven en direct de trein te verlaten. Vaak hebben reizigers pas door dat ze bestolen zijn, wanneer de trein weer begint te rijden.

{mymaplocation id=183,184 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Trein Beroving, Trein Diefstal, Trein Eindhoven, trein nieuws, Veiligheid op spoor

Oost-Europese zakkenrollers in trein

Onlangs is bekend geworden dat er met enige regelmaat zakkenrollers in de trein te vinden zijn. Ze maken gebruik van een opvallende maar zeer effectieve methode, waarmee zij al behoorlijk wat slachtoffers hebben gemaakt. Wanneer de trein stilstaat op station HollandSpoor of Delft stapt één van de handlangers in, terwijl de ander aan de buitenkant op de ramen klopt. De passagier is hierdoor afgeleid, waarna hij van zijn bezittingen wordt ontdaan. Wanneer het slachtoffer eenmaal constateert dat hij zojuist is beroofd zijn de daders alweer gevlucht.

De politie waarschuwt reizigers daarom voor dit soort praktijken, maar heeft de bendes nog niet op heterdaad kunnen betrappen. Ongeveer 2 keer per week komen er aangiftes binnen van dit soort diefstallen, dus houdt er rekening mee dat het gevaar altijd op de loer ligt. Niet alleen de politie, maar tevens de NS raad reizigers aan om hun bezittingen goed op te bergen. Op deze manier verkleind u de kans dat dergelijke incidenten bij u gebeuren.

Trein actie

Verlies uw spullen niet uit het oog en berg deze altijd goed op!

Beroofd in trein, politie, Spoor politie, Trein Diefstal, trein nieuws

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!