Moderne zakkenroller steelt digitaal in trein

Het tijdperk van tassen en portemonnees stelen lijkt langzaam te verdwijnen met de komst van moderne zakkenrollers. Het is tegenwoordig mogelijk om een betalingen tot € 20 te voldoen met uw bankpas, zonder uw pincode te hoeven gebruiken. Hierdoor is het voor moderne zakkenrollers mogelijk om contactloos geld te stelen. De betalingsapparatuur dient zich hiervoor binnen 10 cm afstand te bevinden, waarna er een bedrag van maximaal € 20 kan worden afgeschreven.

RFID Zakkenroller

 

Een reiziger in een Britse trein is dit afgelopen week overkomen, toen er plotseling een medepassagier dicht tegen hem aan ging zitten. Tot zijn verbazing kwam hij er later achter dat er € 20 van zijn rekening was afgeschreven en heeft hierop contact opgenomen met zijn bank. Het bedrag is later vergoed door de bank, maar het probleem is nog niet opgelost.

LET OP: Ook in Nederland is deze methode mogelijk!

Daarom raden wij u aan om regelmatig uw bankafschriften te controleren op mysterieuze afschrijvingen. Het is tevens mogelijk om een beschermhoesje voor uw pinpas te kopen die RFID-signalen zou moeten tegenhouden, maar ook dit is niet 100% veilig.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!