Eerste Fyra treinen terug naar Italië

Eerste Fyra treinen terug naar Italië

De eerste Fyra treinen zijn vertrokken richting de fabrikant AnsaldoBreda in Italië. De treinen zullen niet zelf rijden, maar worden getrokken door hulplocomotieven. Over de treinen was veel ophef, omdat er veel geld is geïnvesteerd in de treinen en er uiteindelijk van alles mis mee bleek te zijn. Er was ruim 213 miljoen euro uitgegeven voor de treinen, waarvan de NS slechts 125 miljoen euro terug krijgt. Wanneer de treinen worden verkocht krijgt de NS nog tot maximaal 20 miljoen euro terug. Deze regeling hebben beide partijen getroffen om op een langdurige juridisch proces te besparen.

Fyra debacle

Nog voor het begin van 2015 zullen er 16 treinen worden teruggestuurd.

(meer…)

Eerste Fyra treinen terug naar Italië

Thalys profiteert van Fyra debacle

Door alle problemen met de Fyra heeft Thalys haar omzet alleen maar zien stijgen. De Fyra zou namelijk het traject van Amsterdam naar Brussel gaan overnemen, maar door alle problemen met de hogesnelheidstrein is het aantal reizigers met de Thalys in het afgelopen jaren alleen maar gestegen. Het aantal reizigers van Amsterdam naar Brussel is met 16.7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Fyra is begin 2013 uitgevallen, waarop de Thalys direct al een stijging van 46% zag in haar passagiers aantallen.

Om de grote hoeveelheid passagiers op te vangen verhoogt Thalys het aantal treinen dat dagelijks op het traject rijden. Zo zullen er dit jaar nog 12 treinen per dag gaan rijden en in 2015 zal dit worden verhoogd naar 15 treinen per dag. Dit is goed nieuws voor de vervoerder, aangezien ze het in de voorgaande jaren altijd met 8 of 9 treinen hebben gedaan.

Thalys maakt groei door in Nederland.

(meer…)

Geslapen in Thalys door ongeval

Afgelopen week hebben ruim 400 reizigers in de Thalys moeten slapen, omdat de trein moest stoppen bij Brussel-Zuid. Door een aanrijding met een persoon kon de trein niet verder rijden en moesten de inzittende overnachten in de Thalys. Gelukkig beschikt de Thalys altijd over voldoende voedsel en drinken, waardoor de reizigers konden worden voorzien van genoeg eten en drinken. Het personeel heeft de passagiers voorzien van dekens, waarop de reizigers moesten gaan slapen.

De volgende dag kon de treinreis weer worden hervat en heeft Thalys toegestemd om de kosten van de gestrande reizigers volledig te vergoeden. De trein was onderweg van Keulen naar Parijs, maar kwam noodgedwongen tot stilstand ter hoogte van Brussel. De reizigers hebben zich volgens het personeel voorbeeldig gedragen en iedereen is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Eerste Fyra treinen terug naar Italië

Komend weekend flinke vetragingen rond Schiphol

Komend weekend zullen treinreizigers naar Schiphol behoorlijk vertraagd worden door de werkzaamheden aan het spoor. Door de werkzaamheden aan het spoor rondom Schiphol is er nauwelijks treinverkeer mogelijk. Treinreizigers zullen dan ook rekening moeten houden met vertragingen van een uur, omdat reizigers extra moeten overstappen, omrijden of gebruik moeten maken van vervangend vervoer.

Thalys

Vertraging per trein naar Schiphol

De dienstregeling voor de nachttreinen wordt dit weekend aangepast. Zo rijden de meeste treinen niet meer via Schiphol, om extra vertragingen te voorkomen. Ook de Thalys zal dit weekend niet via Schiphol reizen. De werkzaamheden aan het spoor zijn nodig om de treinverbinding tussen het Noordoosten en het westen van het land te verbeteren. Hiervoor zal er in de komende tijd nog regelmatig aan het spoor gewerkt worden.


Trein naar Schiphol?

Eerste Fyra treinen terug naar Italië

Thalys kampt met problemen

De Thalys kampt met problemen door het winterse weer. Door het winterse weer rijdt Thalys met een aangepaste dienstregeling en worden er vertragingen verwacht. Tevens vallen er treinen uit, waarbij passagiers hun treinticket kunnen omwisselen of inwisselen voor geld. Ook voor woensdag en donderdag werd het treinverkeer door winterse omstandigheden verstoord.

Thalys