Tag: studenten

Studenten uit Delft vernielen trein

Afgelopen week is een trein stilgezet op station Lelystad, omdat een groep studenten vernielingen pleegde. Het ging om studenten uit Delft die onderweg waren naar Groningen. Op het traject van Almere naar Zwolle deed de conducteur hier melding van en werd de trein stilgezet op station Lelystad. De politie heeft vervolgens 4 verdachten aangehouden, waarna hun gegevens zijn genoteerd en reizigers hun weg weg weer konden vervolgen. De NS gaat proberen om de schade te verhalen op de jongeren en heeft aangifte gedaan. De reizigers en de groep jongeren mochten later hun reis voortzetten met een andere trein die was gearriveerd, zodat medewerkers van de NS en politie hun werkzaamheden konden blijven verrichten.

Jongeren uit Delft richten vernielingen aan in de trein.

delft, politie, studenten, trein, vernieling

Groei in aantal treinreizigers

De Nederlandse Spoorwegen (NS) verwachten een enorme groei in het aantal reizigers. Zo is de NS niet bang voor bezuinigingen op het studentenreis product, aangezien het aantal reiskilometers met ongeveer 2,6 miljard zal toenemen rond 2020. Dit zou komen door de verbeteringen aan het spoor, mooiere treinen, comfortabeler reizen en het gemak van treinreizen.

Het is een mooi vooruitzicht voor de NS, terwijl er tegelijkertijd een hoop moet worden bezuinigd bij de NS om de geleden verliezen weer goed te maken. De NS moet in dezelfde periode ruim 340 miljoen bezuinigen op de kosten, maar is nog altijd positief over de toekomst. Er wordt vaak gezegd dat de NS juist draait op studenten, maar volgens de prognoses is het helemaal niet zo slecht als er bezuinigd wordt op het studenten reisproduct. Treinen zouden in de ochtend- en avondspits vaak overvol zitten en het zou daarom helemaal niet zo slecht zijn als er wat minder studenten in de trein zouden zitten.

NS bezuinigingen

Ondanks bezuinigingen zal de NS toch groeien!

bezuinigingen, groei, ov-chipkaart, studenten, treinreizigers

Lees verder

Aanvragen van gratis NS kortingskaart lukt niet

Voor af- en langstudeerders is het mogelijk om een gratis NS kortingskaart aan te vragen bij de NS. Hiermee krijgen (ex) studenten 40% korting op hun treinreis en dat scheelt natuurlijk enorm op de reiskosten! Helaas gaat het niet altijd goed en kunnen er verschillende complicaties optreden. Deze hebben wij hieronder behandeld en ook de actie codes hebben we nogmaals gepubliceerd, zodat het aanvragen van een gratis NS kortingskaart soepeler verloopt. Heb jij ooit een Studentenreisproduct gehad en ga je binnenkort afstuderen? Houdt er dan rekening mee dat je binnen 3 maanden van deze actie gebruik maakt, want het is gratis en je hebt het vast wel een keer nodig!

Gratis NS kortingskaart

Wanneer komt u in aanmerking voor een gratis NS Kortingskaart

  • Deze actie van de NS geldt alleen voor studenten of langstudeerders die eerder recht hebben gehad op een Studentenreisproduct. Heeft u geen recht gehad op het NS studentenreisproduct? Dan komt u niet in aanmerking voor de gratis NS kortingskaart.
  • Als je in de afgelopen 48 uur het Studentenreisproduct hebt gewijzigd is dit waarschijnlijk nog niet doorgevoerd in het systeem. De verwerking van de reisproducten kan maximaal 48 uur duren.
  • Heb je het Studentenreisproduct 3 maanden geleden stopgezet? Dan heb je geen recht meer op de gratis NS kortingskaart. Deze is namelijk alleen geldig voor studenten en langstudeerders die binnen 3 maanden gebruik maken van deze trein actie.

Actiecode voor het aanvragen van de gratis NS kortingskaart

Voldoe je aan de bovenstaande punten, maar lukt het nog steeds niet om de NS kortingskaart te bestellen? Dan vult u wellicht de verkeerde actiecode in.

  • Ben je een langstudeerder? Dan is de actie code voor het aanvragen van een gratis NS kortingskaart “Student” gevolgd door de 16-cijferige code op je Ov-chipkaart (Bijvoorbeeld: Student1234123412341234)
  • Voor afgestudeerde studenten is de actiecode “Exstudent” gevolgd door de 16-cijferige code op je Ov-chipkaart.

gratis, korting, ns kortingskaart, studenten, trein

OV-studentenkaart zal mogelijk verdwijnen

OV-studentenkaart zal mogelijk verdwijnen

Het vervoersbewijs voor studenten zal in de toekomst mogelijk verdwijnen meld het AD afgelopen donderdag. Vertegenwoordigers van de regering willen hier nog niks over kwijt, maar melden wel dat er gekeken wordt naar de mogelijkheden rondom de subsidie voor studenten. De afgelopen tijd werd al bekend gemaakt dat er plannen worden gemaakt waarin de basisbeurs voor studenten zal verdwijnen en nu mogelijk ook de ov-studentenkaart. Samen levert dit de Nederlandse schatkist ruim een miljard euro op, aangezien de ov-studentenkaart Nederland jaarlijks 200 miljoen kost en de basisbeurs ruim 800 miljoen euro. Daarbij moet wel gezegd worden dat de kaart geen verspilde moeite is aangezien de studenten er hevig gebruik van maken. in 2010 heeft ongeveer 25% van de reizigers gebruik gemaakt van een ov-studentenkaart.

chipkaart, ov studentenkaart, studenten, trein

Studenten inchecken in de trein

Studenten inchecken in de trein

Studenten zullen vanaf 1 januari 2012 verplicht moeten inchecken op de treinstations. De NS heeft strenge controle acties aangekondigd, waardoor zelfs de gratis reizende studenten boetes kunnen oplopen. Deze controles zijn nodig om de trein reizigers te laten wennen aan de nieuwe betaalwijze. Op het huidige moment is het nog mogelijk om te reizen zonder in te checken, maar dit is dus vanaf 1 januari 2012 verleden tijd.

chipkaart, inchecken, ov, ov-chipkaart, studenten, trein, verplicht

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!