Tag: storing

Reizigers urenlang vast op weiland

Afgelopen week hebben reizigers op een weiland bij Biezenmortel in de provincie Noord Brabant urenlang vastgezeten, vanwege een defecte trein. Op het traject tussen Haaren en Biezenmortel kwam de trein zonder stroom te zitten door een defecte zekering. Het gebeurde rond 19:00 uur in de avond en het was voor reizigers urenlang niet mogelijk om het treinstel te verlaten. De hoofdzekering had het begeven, waardoor het voor de trein niet mogelijk was om door te rijden. Reizigers hebben zich daarom moeten vermaken met de middelen die ze hadden.

Reizigers hebben zich vermaakt, maar het duurde ontzettend lang.

defect, prorail, storing, trein, weiland

Lees verder

Treinverkeer stil tussen Helmond en Eindhoven

Afgelopen week is het treinverkeer tussen Helmond en Eindhoven enige tijd stilgelegd door een aanrijding met een persoon. De oorzaak is nog niet bekend, maar alles wijst op een zelfdoding. Hulpdiensten werden direct gealarmeerd, waarop het treinverkeer na ongeveer 2 uur weer op gang kwam. Reizigers konden in de tussentijd gebruik maken van vervangend vervoer en moesten rekening houden met een ruim een half uur vertraging.

Een treinongeluk zit in een klein hoekje.

aanrijding, reizigers, storing, trein, vertraging

Lees verder

Thuiskomgarantie bij uitvallen van laatste trein

Het is u misschien nog nooit overkomen, maar uitval van de laatste trein komt weleens voor bij de NS. Reizigers zouden in dergelijke gevallen een ander vervoersmiddel moeten zoeken, terwijl het eigenlijk de schuld van de NS is. Daarom staat in de nieuwe afspraken die tot 2025 geldig zijn dat de NS verplicht is om vervangend vervoer te regelen in dit soort gevallen, zodat reizigers in ieder geval op een normale manier naar huis kunnen. In de nieuwe afspraken staat tevens vermeld dat er bij uitval van een trein binnen 1 uur vervangend busvervoer moet worden geregeld. Op het huidige moment heeft de NS 2 uur de tijd, maar dit levert volgens Minister Mansveld veel te veel vertraging op voor reizigers.

NS dagkaart actie

NS zorgt al langer voor vervangend vervoer.

afspraken, storing, trein, uitval, vervangend vervoer

Lees verder

Storing in Almere treft honderden reizigers

Afgelopen week heeft een wisselstoring tussen Almere en Weesp voor heel wat vertraging gezorgd. Honderden reizigers hebben ruim een uur moeten wachten op vervangend busvervoer, maar ook dit bleek slecht georganiseerd. Reizigers stonden in lange rijen te wachten, terwijl er slechts 2 bussen waren ingezet op het traject tussen Almere en Weesp. Daarbij was het volgens verschillende reizigers onduidelijk welke bus er kon worden genomen en wanneer de treinen weer zouden rijden.

Uiteindelijk heeft de storing nog tot 11 uur geduurd en hebben reizigers uiteindelijk moeten wachten op extra busvervoer.

Reizigers wachten op vervangend busvervoer.

almere, reizigers, storing, weesp, wisselstoring

Lees verder

Volle trein vast door storing

Afgelopen week heeft een volle trein op het traject van Denderleeuw naar Brussel vastgezeten door een storing. De trein zou afgeladen zijn met mensen en ruim anderhalf uur niet hebben kunnen rijden. Later konden hulplocomotieven worden ingezet om de trein weg te slepen, maar dit heeft ruim anderhalf uur geduurd. Reizigers hebben van 16:30 uur tot 17:00 uur vast gezeten en moesten hierdoor hun vrije namiddag opofferen. Hoe de NMBS de reizigers gaat vergoeden is nog niet duidelijk, maar een woordvoerder van de spoorwegen heeft gezegd dat een dergelijk ongeval altijd een risico blijft.

De trein naar Brussel was ruim anderhalf uur te laat door een defect.

Brussel, reizigers, storing, toiletten, trein

Lees verder

Eindhoven was onbereikbaar per trein

Het was urenlang niet mogelijk om per trein naar Eindhoven af te reizen door storingen en een aanrijding met een persoon. Het gevolg was dat er veel mensen op het spoor aanwezig waren, waardoor treinverkeer lange tijd niet mogelijk was op het traject. Daarbij waren er rondom Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Venlo en Weert werkzaamheden aan het spoor gepland. Hierdoor was het voor de NS niet mogelijk om vervangend busvervoer in te zetten, omdat er al voor teveel vervangend vervoer moest worden gezorgd. Het was voor de NS dan ook niet mogelijk om de gestrande reizigers op te vangen.

Reizigers werden afgeraden om richting Eindhoven te reizen.

aanrijding, eindhoven, storing, trein, werkzaamheden

Lees verder

Gele informatieborden op stations blijven

Er zijn tegenwoordig heel wat nieuwe mogelijkheden om informatie weer te geven, maar de NS houdt voorlopig nog vast aan de gele informatieborden. Het is duidelijk voor reizigers en vooral ouderen en slechtziende hebben nog erg veel baat bij de gele informatieborden van de NS. Daarbij zijn de nieuwe methodes, zoals de reisinformatie via de website of app gevoelig voor storingen en moet er natuurlijk altijd iets zijn om op terug te vallen. Daarbij maken veel ouderen/treinreizigers nog geen gebruik van de tablet, mobiel of website en zijn de gele informatieborden een noodzaak.

De NS informatieborden zullen uiteindelijk toch worden vervangen.

gele, informatieborden, onderzoek, storing, treinreiziger

Lees verder

Wisselstoring bij Utrecht zorgt voor vertraging

Een wisselstoring bij Utrecht heeft afgelopen week voor een hoop vertraging gezorgd. Reizigers op Utrecht Centraal moesten rekening houden met vertragingen van een half uur tot een uur, omdat er minder treinverkeer mogelijk was rondom het station. De storing kwam op een ongelukkig tijdstip aangezien de spits net was aangebroken. Een groot aantal reizigers heeft daarom last ondervonden, maar is uiteindelijk wel op haar bestemming aangekomen. Vanaf 20:00 uur was er gewoon weer treinverkeer mogelijk en reden treinen weer volgens de normale dienstregeling.

Vertraging rondom Utrecht Centraal in de avond spits.

Amsterdam, duivendrecht, storing, utrecht, vertraging

Lees verder

Trein bij Hilversum ontspoord

Afgelopen week is een treinstel van de NS ontspoord op het traject van Hilversum naar Naarden-Bussum. Het gebeurde op woensdag rond 16:00 uur, waarbij het tweede rijtuig van de trein naast het spoor terecht kwam. Doordat de trein op dat moment met lage snelheid reed zijn de gevolgen minimaal gebleven. De trein bleef overeind en alle inzittende zijn er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. De aanwezige hulpdiensten hebben alle inzittende uit de trein gehaald en de spoorwegpolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk.

Trein Ontspoord bij Hilversum

De vertragingen voor de reizigers liepen hoog op, waarbij reizigers rekening moesten houden met vertragingen van ruim een uur. Op het traject van Hilversum naar Naarden-Bussum werd vervangend busvervoer ingezet. Reizigers die via Utrecht Centraal of Almere Centraal kwamen werden aangeraden om via Amsterdam Zuid te reizen. Reizigers vanuit Amersfoort, Amsterdam Centraal of Schiphol werden aangeraden om via Utrecht Centraal te reizen.

hilversum, ontspoord, storing, trein, vertraging

Lees verder

Trein storing rond Amsterdam

Het treinverkeer lag de gehele ochtend plat rond Amsterdam, wegens een grote storing. De verkeersdrukte rond de randstad was enorm aangezien veel mensen nu andere wegen zochten om op de juiste bestemming te komen. Files werden dubbel zo lang en de chaos voor forenzen was groot. Vanaf 10:20 uur is het verkeer weer op gang gekomen en de NS verwacht rond 16:00 weer volgens de juiste dienstregeling te rijden. De taxi’s in Amsterdam waren niet meer aan te slepen door de storing wat voor een hoop onrust zorgde onder de reizigers, maar verder bleven chaotische taferelen uit.

Trein storing

Amsterdam, storing, trein, treinkaartje

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!