Nieuwe spoortunnel in Delft is getest

Nieuwe spoortunnel in Delft is getest

Afgelopen week is de nieuwe spoortunnel in Delft getest door ProRail in het bijzijn van journalisten genodigden. Op deze manier is de eerste trein door de spoortunnel in Delft gereden en alles verliep prima. De bijna 1 miljard euro kostende spoortunnel wordt voor de helft gefinancierd door de gemeente Delft en blijkt een behoorlijke kosten post. De gemeente houdt rekening met het feit dat maar een gedeelte wordt terugverdiend en voorziet een tekort van ruim 80 miljoen. De gemeente Delft is in 2009 begonnen met de bouw van de nieuwe spoortunnel. Aanleiding hiervoor was de overlast van omwonende en de beperkte capaciteit van het spoor. Elke dag zouden er ongeveer 350 treinen door de stad rijden, waarvan inwoners veel overlast hebben. Daarbij is er op het traject voor slechts 2 sporen plaats, terwijl de nieuwe tunnel ruimte heeft voor 4 sporen.

De spoortunnel in Delft zal begin 2015 open gaan voor passagiers en zal vanaf dit moment duizenden reizigers per dag gaan vervoeren. Het project zal dan eindelijk worden afgerond, waarna de gemeente zal moeten beginnen met flinke bezuinigingen.

Spoor aanbieding

De eerste trein is al door de nieuwe spoortunnel gereden!

{mymaplocation id=143,145,393,72 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Nieuwe spoortunnel in Delft is getest

Treinuitval in Maastricht nog niet voorbij

Afgelopen weekend werd het traject tussen Maastricht, Sittard en Heerlen afgezet wegens werkzaamheden aan het spoor. Er zou een brug van ruim 1.2 miljoen kilo worden verplaatst van de locatie waar de brug is gebouwd naar de locatie waar deze moest komen te staan. Een woordvoerster van Prorail liet weten dat de werkzaamheden niet zijn afgekomen wegens uitgelopen werkzaamheden en tegenvallers. Naar alle verwachting zal de brug rond maandag middag op zijn plaats staan, waarna het treinverkeer weer hervat kan worden. In de tussentijd is er voor extra bussen gezorgd om de passagiers toch naar de gewenste bestemming te vervoeren.

Spoortunnel