Tag: snelste trein

Snelste trein van de wereld is opnieuw de Maglev

De hogesnelheidstrein de Maglev is opnieuw de snelste trein van de wereld. De trein behaalde vorige week nog het record van van 590 kilometer per uur en heeft deze week een snelheid van 604 kilometer per uur behaald. Het is de bedoeling dat de Maglev treinen in 2027 passagiers gaan vervoeren op het traject van de hoofdstad Tokio naar Nagoya. De trein zal op dit traject waarschijnlijk een maximum snelheid van 500 km/u halen, maar uiteraard wordt eerst gekeken hoe hard de trein maximaal kan rijden.

Zweeftrein

De Maglev is zweeft ongeveer 10 centimeter boven het spoor en wordt aangedreven door elektromagneten. Hierdoor is deze snelheid mogelijk en kan deze wellicht nog een beetje worden opgevoerd. Uiteraard zal de trein met meer gewicht/reizigers minder hard gaan en zal het traject tussen Tokio en Nagoya binnen 40 minuten worden afgelegd. De afstand op dit traject is 286 kilometer, waardoor dit nog altijd een snelheidsrecord is.

Snelste trein van de wereld

hogesnelheidstrein, Maglev trein, Snelheidsrecord trein, snelste trein, Trein Japan

Lees verder

Snelste trein van de wereld

In Japan wordt er natuurlijk weer hard gewerkt aan de toekomst van treinen. De snelste trein van de wereld is sinds afgelopen week de Maglev-trein die met 581 kilometer per uur over het spoor schiet. Het is voor de trein mogelijk om deze topsnelheid te halen, doordat hij minder last heeft van rolwrijving. De Maglev-trein is namelijk een magneet trein wat betekend dat hij boven het spoor zweeft en een hogere snelheid kan behalen. De snelste trein van de wereld zal rond 2027 in gebruik worden genomen op het traject tussen Tokio en Nagoyo. Dit traject is 286 kilometer lang en zal in 2027 binnen 40 minuten moeten worden afgelegd door de snelste trein van de wereld. Momenteel doen de treinen er nog ruim dubbel zo lang over, wat natuurlijk niet ideaal is!

Snelste trein

japan, snelste, snelste trein, trein, wereld

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!