Tag: schiphol

Potentieel slachtoffer van Ebola reisde met Openbaar Vervoer

Afgelopen week heeft een potentieel slachtoffer van Ebola met het Openbaar Vervoer gereisd. Hierbij heeft hij vanaf station Schiphol met de trein en bus gereisd naar zijn persoonlijke huisartsenpost waar hij met zijn koffers in de hand een dokter heeft geroepen. Het is niet nodig om direct in de stress te schieten aangezien reizigers vanaf 1 meter afstand geen gevaar vormen voor het virus. Het is nog niet duidelijk of de man slachtoffer is geworden van het virus, dus er is nog geen reden voor paniek. De koffer van de man is direct geïsoleerd en ook de 2 medewerkers van de huisartsenpost worden de komende 3 weken gemonitord. Twee keer per dag wordt hun temperatuur gemeten en ze worden gescand door GGD-artsen.

GGD-artsen zijn zich bewust van de gevaren van Ebola.

reiziger, rivm, schiphol, slachtoffer

Lees verder

Man met nepgeweer in trein

Afgelopen week heeft een oplettende reiziger een man met een geweer in de trein van Den Bosch naar Schiphol gesignaleerd. Hij zag een loop van een geweer uit een sporttas steken en waarschuwde direct de politie. Op station Utrecht Centraal werd de trein vervolgens tot stilstand gedwongen door de politie en bleven de deuren gesloten. Zeven mannen van de politie gingen vervolgens de trein binnen om de verdachte op te sporen. Kort daarop werd een 22-jarige man aangehouden met inderdaad een geweer in zijn tas. Nadat de man was aangehouden gingen de deuren weer open en kon de trein later weer verder rijden. De 22-jarige verdachte is meegenomen naar het bureau voor verder verhoor.

Man met geweer blijkt een gekostumeerd feestje te hebben gehad.

den bosch, nepgeweer, politie, schiphol, utrecht

Lees verder

Koperdieven zorgen voor vertraging rond Schiphol

Er rijden amper treinen rondom Schiphol door een koperdiefstal op het traject. Koperdieven sloegen toe tussen Schiphol en Amsterdam en hebben tientallen meters spoor beschadigd. Door de koperdiefstal bij Schiphol zijn kabels, leidingen en spoorbeveiligingssystemen flink beschadigd. Hierdoor is er zeker nog tot 14:00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Zuid en Schiphol. Op andere trajecten is er minder treinverkeer mogelijk en worden bussen ingezet om reizigers alsnog op weg te helpen.

Een woordvoerder van de NS geeft aan te hopen dat de werkzaamheden rond 14:00 uur zijn afgerond, maar denkt dat de vertragingen nog de hele dag gaan duren.

Vaker problemen bij Schiphol door rookontwikkeling, maar dit keer zijn het koperdieven.

Amsterdam, koperdieven, politie, prorail, schiphol

Lees verder

Dienstregeling van 2015 vrijwel hetzelfde

In de afgelopen periode is de dienstregeling van 2015 bekend gemaakt, maar er zijn eigenlijk weinig veranderingen ten opzichte van 2014. Wel zullen er in 2015 meer treinen richting Schiphol reizen, omdat de bereikbaarheid van de luchthaven in de nacht nog niet optimaal is. Op het huidige moment rijden er 4 keer per week treinen in de nacht naar luchthaven Schiphol, maar dit zal in 2015 elke nacht worden.

Daarbij zal de Beneluxtrein die van Den Haag naar Brussel-Zuid reist niet langer vertrekken vanuit Den Haag, maar vanaf Amsterdam Centraal. Op deze manier zal ook de Beneluxtrein langs de luchthaven komen en zal ook deze trein profiteren van een betere bereikbaarheid.

Dagkaart fiets

Gratis met de fiets in de trein? Voorlopig nog maar even een dagkaart fiets!

dienstregeling, prorail, schiphol, treinrit

Lees verder

Garantie voor treinreizigers naar Schiphol

De zomervakantie komt er weer aan en daarmee is het voor de NS belangrijk om alle toeristen op tijd te laten aankomen op Schiphol. Daarom gaat de NS in de komende periode een proef starten met reisadvies op maat voor treinreizigers in de richting van Schiphol. Tegen een vergoeding van € 5,- krijgt een reiziger advies op maat, waarop de NS ervoor zorgt dat je de vlucht sowieso gaat halen. Mocht de trein vertraging hebben wordt er een taxi ingezet en is het op deze manier nog steeds mogelijk om op tijd te komen. Mocht de vlucht alsnog niet zijn gehaald vergoed de NS de kosten van de omboeking of vlucht.

Zekerheid van het Openbaar Vervoer naar Schiphol moet beter

garantie, reizigers, schiphol, trein, treinreizigers, vertraging

Lees verder

Treinverkeer rondom Schiphol plat gelegd

Het treinverkeer rondom Schiphol is op last van de brandweer platgelegd. Het zou om rookontwikkeling gaan in de tunnel, maar de brandweer heeft niets kunnen vinden. Reizigers moesten rekening houden met ruim een uur vertraging door het incident, maar natuurlijk gaat veiligheid boven alles. Rond de klok van half 9 werd de tunnel weer vrijgegeven door de brandweer en kwam het treinverkeer weer op gang.

Rookontwikkeling

Brandweer moet de tunnel regelmatig checken

brandweer, rook, schiphol, tunnel, vertraging

Lees verder

Treinverkeer rond Schiphol plat door brand

Afgelopen week heeft het treinverkeer rondom Schiphol enige tijd stilgelegen, vanwege een brandmelding in een trein. Het incident vond plaats in de ochtend, maar werd al snel verholpen doordat hulpdiensten snel ter plaatsen waren. De verwachting van de NS was dat het treinverkeer daarna weer snel op gang zou komen, maar de dienstregeling was nog zeker tot half 2 verstoord. In de namiddag reden alle treinen weer volgens de normale dienstregeling.

Oorzaak nog onbekend

Volgens de brandweer is de oorzaak van de brand nog niet bekend, maar zijn er gelukkig geen gewonden gevallen. Het zou niet gaan om een grote brand, omdat hij snel onder controle was. Toch bleef de Schiphol tunnel enige tijd dicht i.v.m. de veiligheid.


Meer over de trein naar Schiphol

brand, brandweer, schiphol, treinverkeer

Komend weekend flinke vetragingen rond Schiphol

Komend weekend zullen treinreizigers naar Schiphol behoorlijk vertraagd worden door de werkzaamheden aan het spoor. Door de werkzaamheden aan het spoor rondom Schiphol is er nauwelijks treinverkeer mogelijk. Treinreizigers zullen dan ook rekening moeten houden met vertragingen van een uur, omdat reizigers extra moeten overstappen, omrijden of gebruik moeten maken van vervangend vervoer.

Thalys

Vertraging per trein naar Schiphol

De dienstregeling voor de nachttreinen wordt dit weekend aangepast. Zo rijden de meeste treinen niet meer via Schiphol, om extra vertragingen te voorkomen. Ook de Thalys zal dit weekend niet via Schiphol reizen. De werkzaamheden aan het spoor zijn nodig om de treinverbinding tussen het Noordoosten en het westen van het land te verbeteren. Hiervoor zal er in de komende tijd nog regelmatig aan het spoor gewerkt worden.


Trein naar Schiphol?

schiphol, spoor, thalys, vertraging, werkzaamheden

Geen treinen naar Schiphol door brandmelding

Een brandmelding in Schiphol heeft weer voor een hoop chaos gezorgd, maar het bleek uiteindelijk niet om een brand te gaan. Eind 2011 waren er al regelmatig brandmeldingen in de Schipholtunnel, maar deze lijken niet in verband te staan met de brandmelding van deze week. Een woordvoerder van ProRail laat weten dat de werkzaamheden rondom Schiphol van afgelopen week naar alle waarschijnlijkheid hebben gezorgd voor het vals alarm. Na de werkzaamheden zou een grote hoeveelheid stof zijn achtergebleven in de tunnel die bij het passeren van treinen weer opwaait. Het opwaaiende stof lijkt dan net op rook, waardoor er melding werd gemaakt van rookontwikkeling.

Rook trein Schiphol


Op tijd per trein naar Schiphol?

brandmelding, geen, schiphol, treinen

Onderzoek naar problemen in de Schipholtunnel

De afgelopen maanden is de Schipholtunnel geteisterd met een golf aan brandmeldingen, waardoor de gehele tunnel tijdelijk werd afgesloten. De brandweer heeft bij elke melding de Schipholtunnel preventief afgesloten om escalatie te voorkomen.

Schipholtunnel

De oorzaak van de brand werd maar een enkele keer achterhaald. Zo was er één keer sprake van een achtergebleven papiertje op het spoor die door de remenergie van de trein aangewakkerd werd en was er één keer sprake van

Door de aanhoudende incidenten heeft Prorail besloten om een extern onderzoek te houden rondom de problemen in de Schipholtunnel. Hiervoor zijn externe experts ingehuurd om de daadwerkelijke oorzaak te achterhalen. De 6 kilometer lange spoorweg tunnel is een belangrijk knooppunt voor het Nederlandse toerisme, waardoor het van groot belang is dat er zo snel mogelijk duidelijk wordt wat er speelt in de tunnel.


Trein naar Schiphol?

onderzoek, problemen, schiphol, schipholtunnel, tunnel

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!