Potentieel slachtoffer van Ebola reisde met Openbaar Vervoer

Potentieel slachtoffer van Ebola reisde met Openbaar Vervoer

Afgelopen week heeft een potentieel slachtoffer van Ebola met het Openbaar Vervoer gereisd. Hierbij heeft hij vanaf station Schiphol met de trein en bus gereisd naar zijn persoonlijke huisartsenpost waar hij met zijn koffers in de hand een dokter heeft geroepen. Het is niet nodig om direct in de stress te schieten aangezien reizigers vanaf 1 meter afstand geen gevaar vormen voor het virus. Het is nog niet duidelijk of de man slachtoffer is geworden van het virus, dus er is nog geen reden voor paniek. De koffer van de man is direct geïsoleerd en ook de 2 medewerkers van de huisartsenpost worden de komende 3 weken gemonitord. Twee keer per dag wordt hun temperatuur gemeten en ze worden gescand door GGD-artsen.

GGD-artsen zijn zich bewust van de gevaren van Ebola.

(meer…)

Potentieel slachtoffer van Ebola reisde met Openbaar Vervoer

Man met nepgeweer in trein

Afgelopen week heeft een oplettende reiziger een man met een geweer in de trein van Den Bosch naar Schiphol gesignaleerd. Hij zag een loop van een geweer uit een sporttas steken en waarschuwde direct de politie. Op station Utrecht Centraal werd de trein vervolgens tot stilstand gedwongen door de politie en bleven de deuren gesloten. Zeven mannen van de politie gingen vervolgens de trein binnen om de verdachte op te sporen. Kort daarop werd een 22-jarige man aangehouden met inderdaad een geweer in zijn tas. Nadat de man was aangehouden gingen de deuren weer open en kon de trein later weer verder rijden. De 22-jarige verdachte is meegenomen naar het bureau voor verder verhoor.

Man met geweer blijkt een gekostumeerd feestje te hebben gehad.

(meer…)

Potentieel slachtoffer van Ebola reisde met Openbaar Vervoer

Koperdieven zorgen voor vertraging rond Schiphol

Er rijden amper treinen rondom Schiphol door een koperdiefstal op het traject. Koperdieven sloegen toe tussen Schiphol en Amsterdam en hebben tientallen meters spoor beschadigd. Door de koperdiefstal bij Schiphol zijn kabels, leidingen en spoorbeveiligingssystemen flink beschadigd. Hierdoor is er zeker nog tot 14:00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Zuid en Schiphol. Op andere trajecten is er minder treinverkeer mogelijk en worden bussen ingezet om reizigers alsnog op weg te helpen.

Een woordvoerder van de NS geeft aan te hopen dat de werkzaamheden rond 14:00 uur zijn afgerond, maar denkt dat de vertragingen nog de hele dag gaan duren.

Vaker problemen bij Schiphol door rookontwikkeling, maar dit keer zijn het koperdieven.

(meer…)

Potentieel slachtoffer van Ebola reisde met Openbaar Vervoer

Dienstregeling van 2015 vrijwel hetzelfde

In de afgelopen periode is de dienstregeling van 2015 bekend gemaakt, maar er zijn eigenlijk weinig veranderingen ten opzichte van 2014. Wel zullen er in 2015 meer treinen richting Schiphol reizen, omdat de bereikbaarheid van de luchthaven in de nacht nog niet optimaal is. Op het huidige moment rijden er 4 keer per week treinen in de nacht naar luchthaven Schiphol, maar dit zal in 2015 elke nacht worden.

Daarbij zal de Beneluxtrein die van Den Haag naar Brussel-Zuid reist niet langer vertrekken vanuit Den Haag, maar vanaf Amsterdam Centraal. Op deze manier zal ook de Beneluxtrein langs de luchthaven komen en zal ook deze trein profiteren van een betere bereikbaarheid.

Dagkaart fiets

Gratis met de fiets in de trein? Voorlopig nog maar even een dagkaart fiets!

(meer…)

Potentieel slachtoffer van Ebola reisde met Openbaar Vervoer

Garantie voor treinreizigers naar Schiphol

De zomervakantie komt er weer aan en daarmee is het voor de NS belangrijk om alle toeristen op tijd te laten aankomen op Schiphol. Daarom gaat de NS in de komende periode een proef starten met reisadvies op maat voor treinreizigers in de richting van Schiphol. Tegen een vergoeding van € 5,- krijgt een reiziger advies op maat, waarop de NS ervoor zorgt dat je de vlucht sowieso gaat halen. Mocht de trein vertraging hebben wordt er een taxi ingezet en is het op deze manier nog steeds mogelijk om op tijd te komen. Mocht de vlucht alsnog niet zijn gehaald vergoed de NS de kosten van de omboeking of vlucht.

Zekerheid van het Openbaar Vervoer naar Schiphol moet beter

(meer…)