Tag: Saldo overzetten

Saldo terugboeken op OV Chipkaart

Heeft u gebruik gemaakt van uw OV Chipkaart, maar is er teveel saldo afgeschreven? Dan kunt u dit eenvoudig terugboeken op rekening/OV Chipkaart via Mijn OV Chipkaart. U hoeft hier enkel het traject aan te geven, waarna medewerkers het handmatig zullen controleren en direct kunnen inzien of er inderdaad teveel is afgeschreven. Ook wanneer u bent vergeten uit te checken is het mogelijk om saldo terug te vragen, want dit gebeurd regelmatig. Zo is de algemene regel dat u 3x per jaar uw geld terugkrijg. Bij de 4e keer krijgt u in de regel uw geld niet meer terug, omdat u uiteraard wel moet leren van uw fouten.

Stappenplan voor terugboeken van saldo op OV Chipkaart

Volg de onderstaande stappen voor het terugvragen van saldo op uw OV Chipkaart.

  1. Ga naar https://www.uitcheckgemist.nl;
  2. Voer uw OV Chipkaart nummer in;
  3. Ter controle wordt uw verloopdatum van de OV Chipkaart gevraagd;
  4. Vink het hokje aan;
  5. Geef de werkelijke haltes van uw reis aan;
  6. Uw saldo zal worden teruggeboekt.

OV vragen, ov-chipkaart, Saldo overzetten, Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn oude saldo overzetten op de nieuwe OV Chipkaart

OV Vragen

Bij de beëindiging van een OV Chipkaart wordt er onderscheid gemaakt tussen de persoonlijke- en anonieme OV Chipkaart. Het verlopen van een OV Chipkaart kan verschillende redenen hebben. U kunt hem zelf willen opzeggen, omdat u een nieuwe van uw werkgever ontvangt. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat de houdbaarheidsdatum vervalt. Dan doet u er verstandig aan om vroegtijdig een nieuwe aan te vragen, zodat u niet zonder komt te zitten. Het overzetten van uw oude saldo naar de nieuwe OV Chipkaart is in principe heel eenvoudig te regelen en kan via de OV loketten bij een willekeurige vervoerder.

Overzetten van saldo op nieuwe OV Chipkaart

Ga naar een OV loket van een willekeurige vervoerder en deze zal u verder helpen. Bij een persoonlijke OV Chipkaart krijgt u het huidige saldo tot € 30,- uitgekeerd. Is het bedrag dat op de oude OV Chipkaart staat hoger als € 30? Dan dient u een formulier in te vullen, waarna het bedrag wordt uitgekeerd op uw bankrekening. Voor het overschrijven van het oude saldo wordt € 2,50 administratiekosten gerekend (wat natuurlijk absurd is).

Voor een anonieme OV Chipkaart dient u sowieso een formulier in te vullen en uzelf te legitimeren, zodat ze het bedrag aan de juiste persoon kunnen uitkeren. Daarbij weet de vervoerder precies aan wie ze het bedrag hebben uitgekeerd, zodat ze het kunnen terugvragen, wanneer er onrechtmatig is gehandeld.

OV vragen

Nieuwe OV Chipkaart, OV vragen, ov-chipkaart, Saldo overzetten, Veelgestelde vragen

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!