Tag: reizigers

Poortjes op station Roosendaal vanaf vandaag gesloten

De OV poortjes op station Roosendaal zijn vanaf nu gesloten. Volgens een woordvoerder zijn de perrons van het station dan ook alleen nog maar met een geldig vervoersbewijs te bereiken. Vanmorgen tussen 07 en 09 uur werd er een “briefing” voor reizigers gehouden, waarbij het systeem werd uitgelegd. Verder zullen er de hele week nog medewerkers van de NS aanwezig zijn om reizigers te helpen bij het in- en uitchecken. Het dichtgaan van de poortjes op stations is een plan dat de NS een jaar geleden heeft ingezet. De poortjes gaan gefaseerd dicht, zodat reizigers er aan kunnen wennen en medewerkers steeds op een andere station reizigers kunnen ondersteunen.

OV Chipkaart

OV poortjes gaan sneller dicht door geweld

Doordat medewerkers van de NS de afgelopen maanden flink hebben geprotesteerd tegen het geweld in het Openbaar Vervoer gaan de poortjes sneller dicht. Op deze manier hoopt de NS zwartrijders buiten te sluiten, zodat er minder agressie en geweld in de trein plaatsvind. Momenteel hebben conducteurs nog bijna dagelijks te maken met fysieke of verbale mishandeling, terwijl de reiziger vaak verzuimd in het bij zich dragen van een geldig vervoersbewijs.

Deze week is station Roosendaal aan de beurt en binnenkort zal station Breda worden gesloten. Deze is als één van de laatste grote stations aan de beurt, omdat er een verbouwing plaatsvond.

{mymaplocation id=304 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

NS Conducteur, OV poortjes, reizigers, Trein Breda, Trein Roosendaal

Handige Duitsers metselen muurtje in trein

Afgelopen week kwamen reizigers voor een verassing te staan toen de deuren open gingen op het perron. Een muur met betonblokken blokkeerde de ingang, waardoor het voor honderden reizigers in de ochtendspits onmogelijk was om in te stappen. De trein heeft ruim anderhalf uur rondgereden met de muur van 17 betonblokken, waarna hij werd ontruimd door de politie in Hamburg. Een verontruste reiziger maakte melding van de muur, waarna de trein werd stilgezet.

Muurtje in Duitse trein

Volgens een woordvoerder van de politie is dit waarschijnlijk het werk van een stel handige jongens, omdat het vakkundig in elkaar zou zijn gezet. De blokken zouden op maat zijn en er is specie en lijm gebruikt om de blokken vast te zetten. Onderhoudsmonteurs zijn ongeveer 12 uur bezig geweest met het afbreken van de muur. Volgens de woordvoerder zouden vandalen dit waarschijnlijk in de nacht hebben gedaan, toen de trein op een rangeerterrein geparkeerd stond. De schade aan de trein loopt op tot in de 10 duizend euro en zal hopelijk worden verhaald op de daders.

Beton in trein, reizigers, Spoor politie, Trein Duitsland, trein nieuws

Proef met rolstoellift in trein gestart

De laatste tijd is de politiek in Den Haag veel bezig met gehandicapte/mindervalide reizigers. Zo was er onlangs een bericht over reizigers met een Segway in de trein en nu is de NS een proef gestart met de rolstoellift. Momenteel moeten mindervalide reizigers aangeven bij het personeel van de NS dat zij hulp nodig hebben bij het instappen, maar met de rolstoellift is dit niet meer nodig. Daarbij komt dat er niet op elk station medewerkers van de NS beschikbaar zijn, waardoor mindervalide niet op elk station kunnen opstappen.

Minister Mansveld

Mansveld zet proef met rolstoellift in gang.

mansveld, mindervalide, Minister Mansveld, politiek, reizigers, Rolstoellift, trein, Trein gehandicapten, Trein rolstoel

Lees verder

Gehandicapte met segway uit trein gezet

Het komt regelmatig voor dat gehandicapte passagiers uit de trein worden gezet, omdat ze in het bezit zijn van een Segway. Dit is een voertuig, waarmee personen zich makkelijker kunnen verplaatsen, zonder dat zij daarbij hulp van andere nodig hebben. In 2008 besloot de NS dat de Segway wegens ruimte gebrek niet was toegestaan in de trein mits er sprake was van een gehandicapt persoon. Veel conducteurs zijn hier niet van op de hoogte, waardoor het regelmatig gebeurd dat iemand de trein uit wordt gezet en op het perron wordt achtergelaten.

Dit overkwam ook Frans Schuijt die afgelopen week op Utrecht Centraal uit de trein werd gezet en voor hem is de maat vol. Hij probeerde de conducteur ervan te overtuigen dat hij in zijn recht stond, maar desondanks werd hij er uitgezet. De dienstdoende conducteur wou de trein niet verder laten rijden en riep spoorbewaking op om de man uit de trein te komen halen. Frans Schuijt is in het bezit van de blauwe gehandicapte sticker en de juiste papieren en toch moesten hij en zijn Segway eruit.

Trein actie

Gehandicapte mogen met een Segway in de trein reizen.

conducteur, reizigers, trein

Baby op Amersfoort Centraal op spoor beland

Afgelopen week is een baby op station Amersfoort Centraal op het spoor beland, nadat een trein wegreed en een kinderwagen meesleurde. In de eerste instantie was niet duidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar de NS heeft camerabeelden kunnen terugkijken. Hierop is te zien dat de kinderwagen tegen de trein aanstond en werd meegetrokken toen de trein wegreed. Doordat de trein sneller reed dan de kinderwagen begon deze te wiebelen en werd de baby eruit geslingerd. De baby belande vervolgens op het spoor, waarna een ooggetuige direct ingreep en de baby van het spoor haalde.

Spoor actie

Omstanders vielen flauw of klapten.

amersfoort, baby, reizigers, spoor

Lees verder

Trein in Zeeland botst op betonblok

Een trein in Zeeland is afgelopen week op een betonblok gebotst. Het is nog onduidelijk hoe het betonblok op het spoor is terechtgekomen, maar het treinverkeer in heel de provincie werd uit voorzorg stilgelegd. Reizigers uit de betreffende trein werden onder politie begeleiding uit de trein geholpen en moesten gebruik maken van vervangend busvervoer. Dit vervoer werd verzorgd door de NS om de reizigers op te vangen en op weg te helpen. De politie is direct een onderzoek gestart om de oorzaak te achterhalen, maar in het belang van het onderzoek kan er nog niets naar buiten worden gebracht.

Trein actie

Reizigers tussen Kruiningen en Bergen op Zoom hebben last van vertraging.

betonblok, ongeluk, reizigers, trein

Lees verder

Conducteur op station Almere Poort mishandeld

Afgelopen week is opnieuw een medewerker van de NS mishandeld. Een conducteur werd bij station Almere Poort in het gezicht geslagen, omdat de passagier geen geldig vervoersbewijs bij zich droeg. Dit is natuurlijk de wereld op zijn kop, maar voor medewerkers van de NS en conducteurs dagelijkse kost. De passagier uit Den Haag werd agressief toen hij werd aangesproken op het niet bij zich dragen van een geldig vervoersbewijs en sloeg de conducteur in zijn gezicht. Daarna sloeg hij op de vlucht via het spoor en kon de politie hem niet te pakken krijgen.

Geweld in trein

De man uit Den Haag kwam later via het spoor teruggelopen naar station Almere Poort.

conducteur, geweld, politie, reizigers, trein

Lees verder

Treinongeluk met een persoon bij Amersfoort

Maandagochtend is het treinverkeer tussen Amersfoort en Den Dolder stilgelegd door een aanrijding met een persoon. Het gebeurde op de spoorwegovergang bij de Barchman Wuytierslaan, waarbij het nog niet duidelijk is of het om een aanrijding of zelfdoding gaat. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het onderzoek nog in volle gang is, maar dat de prioriteit eerst ligt bij Eerste Hulp voor het slachtoffer. Hiervoor is ambulance personeel ingezet die het slachtoffer even later hebben afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De toestand van het slachtoffer is nog niet naar buiten gebracht.

Treinongeluk met persoon zorgt voor vertraging rondom Amersfoort.

aanrijding, amersfoort, ongeluk, reizigers, vertraging

Lees verder

Hoe werkt de NS Meereiskaart?

Meereiskaart 2019

Bezoekers van onze website vragen ons regelmatig hoe de NS Meereiskaart werkt. Deze wordt soms aan abonnementhouders toegestuurd en soms ontvangen enkel door de NS geselecteerde postcodes de actietickets. Op de achterkant van de NS Meereiskaart staat dat hij alleen geldig is i.c.m. een geldig (volwaardig) vervoersbewijs. Tevens zijn de bijbehorende voorwaarden toegevoegd op de wegwerp OV Chipkaart, waarop het reisproduct (NS Meereiskaart) is geladen.

Meereiskaart 2017

U kunt met dit kaartje 2 dagenlang onbeperkt gebruiken. Hierbij is in- en uitchecken verplicht en bent u verplicht met iemand mee te reizen die in het bezit is van een volwaardig/geldig vervoersbewijs. Ook in 2017 wordt de NS Meereiskaart weer in combinatie met het kortingsblad SPOOR toegestuurd naar Nederlandse huishoudens en abonnementsleden.

NS Meereiskaart Utrecht en Leiden

Tijdelijk bestelt u voor € 8,95 een NS Meereiskaart Utrecht of Leiden geldig op maandag t/m vrijdag vanaf 09:00 uur en in het weekend de hele dag in de reisperiode t/m 7 september 2017.

NS Meereiskaart in 2017

  • Geselecteerde postcodes ontvangen de NS Meereiskaart;
  • U kunt de NS Meereiskaart online aanvragen (beperkte voorraad);
  • De NS Meereiskaart is gebonden aan een reisperiode;
  • De Meereiskaart Daluren (2 dgn) is geldig op maandag t/m vrijdag na 06:30, tussen 09:00 – 16:00 uur en na 18:30 uur. In het weekend de hele dag;
  • Geldig vanaf elk treinstation in Nederland;
  • Niet geldig in combinatie met andere acties, zoals die van Albert Heijn, Kruidvat, Blokker of de Hema;
  • Alleen geldig in combinatie met een medepassagier die samen hetzelfde traject afleggen.

Geen NS Meereiskaart ontvangen?

In de periode dat abonnementhouders en geselecteerde postcodes in Nederland van de NS een Spoordeelwekenboekje thuisgestuurd krijgen, komt het helaas voor dat niet iedereen de NS Meereiskaart ontvangt. Tientallen bezoekers geven aan geen NS Meereiskaart te hebben ontvangen en daar is natuurlijk een oplossing voor.

Niet iedereen ontvangt NS Meereiskaartjes om overvolle treinen in de daluren te voorkomen.

korting, meereiskaart, NS Meereiskaart, reizigers, vragen

Trein met giftige stoffen ontspoord in Canada

Een goederentrein met giftige stoffen is afgelopen week ontspoord in Canada. De trein reed nabij het dorpje Clair in de provincie Saskatchewan op ongeveer 190 kilometer van de hoofdstad Saskatoon. Ongeveer een kwart van de 100 treinstellen raakte ontspoord, waardoor de gevolgen rampzalig waren. De plaatselijke autoriteiten waarschuwde voor het vrijkomen van giftige stoffen en lieten binnen een straal van 8 kilometer geen mensen meer binnen. Aangezien de trein giftige stoffen vervoerde en ongeveer een kwart van de treinstellen was ontspoord gingen de autoriteiten er al snel vanuit dat het goed mis was. De rookwolken waren op kilometers afstand te zien en de bergingswerkzaamheden hebben nog de hele nacht geduurd.

Spoor actie

Omwonende in een straal van 8 kilometer werden geëvacueerd.

canada, ontspoord, reizigers, treinongeluk, veiligheid

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!