Tag: politie

Man uit Arnhem met wapen in de trein

Afgelopen week heeft een conducteur een reiziger ontdekt die een wapen bij zich droeg. Hij heeft hierop direct de politie gewaarschuwd die de man hebben opgewacht op station Arnhem Centraal. Het perron werd vrijgehouden van reizigers, zodat zij geen gevaar liepen en zij hun werkzaamheden konden verrichten. Toen de trein arriveerde is een groep agenten de trein binnen gegaan en is 29-jarige inwoner van Arnhem aangehouden.

De man werd meegenomen naar het bureau, waarna bleek dat het om een Airsoft-wapen ging. Dit is in principe een ongevaarlijk wapen, maar toch valt dit voorwerp onder de vuurwapenwet en zal de gewapende reiziger een flinke straf krijgen.

{mymaplocation id=42,43,46,47 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Geweer in trein, politie, Spoor politie, Trein Arnhem, Wapen in trein

Man opgepakt voor opladen van telefoon in trein

Afgelopen week is een Britse treinreiziger in Londen opgepakt door de politie, omdat hij zijn telefoon aan het opladen was in de trein. Volgens de reglementen van de vervoerder is dit een strafbaar feit en daarom is de man meegenomen naar het bureau. Tijdens het opladen werd de man betrapt door een medewerker, waarna de medewerker van de spoorwegen hem overhevelde aan 2 agenten voor het stelen van elektriciteit. Later werd de aanklacht omgezet in onbehoorlijk gedrag in de trein en heeft de man een fikse boete gekregen.

Trein actie

Het is natuurlijk belachelijk dat iemand in een trein met oplaadpunten/stopcontacten wordt aangehouden voor dergelijke voorvallen. Het klinkt allemaal ongeloofwaardig en ook de reiziger kon zijn oren niet geloven. In ieder geval zal hij de stopcontacten de komende tijd mijden, maar is hij het nog steeds oneens met de aanklacht. Daarbij heeft de politie hem behoorlijk hard aangepakt en is hij in de boeien geslagen, wat uiteraard niet in verhouding stond met zijn misdaad.

 

politie, Stopcontacten in trein, Trein Engeland, trein Londen, trein nieuws

Mishandeling in trein bij Hoogkarspel

Afgelopen week is een 20-jarige jongen mishandeld door drie mannen. Hierbij is de jongeman geslagen en geschopt tegen het hoofd, zelfs toen hij op de grond was gevallen van de raken klappen. Volgens het slachtoffer zou het vermoedelijk gaan om een incident dat zich kort daarvoor afspeelde nabij het station. De jongen wou een weg oversteken toen een groene auto met twee vrouwen naderde. Een van de vrouwen stak haar middelvinger op, waarna een woordenwisseling plaatsvond. De andere vrouw begon met bellen, waarna de jongen zijn trein probeerde te halen.

Politie opzoek naar daders van mishandeling bij Hoogkarspel

Vervolgens verschenen er 3 mannen die mogelijk de als versterking fungeerde voor de 2 vrouwen en hebben de jongen zwaar mishandeld. Later is het drietal gevlucht en heeft de politie ze niet weten te pakken. Daarom is er een onderzoek ingesteld en doet de politie een beroep op getuige om zich te melden bij het bureau.

Signalement van de daders

De vrouwen en de mannen hadden een donker uiterlijk en verschilden behoorlijk in leeftijd. De ene vrouw was gezet, rond de 36 jaar oud, en had een tattoo in haar nek en op haar rechterarm. De andere vrouw was ongeveer 50 jaar. De mannen waren rond de 26, 35 en 55. Heeft u deze mishandelaars gezien? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844.

{mymaplocation id=352 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

politie, Spoor politie, Trein Hoogkarspel, Trein mishandeling, Veiligheid op spoor

Vermist meisje van 17 was op trein gestapt

Afgelopen week heeft de politie met man en macht gezocht naar een vermist meisje van 17. Het meisje was met 4 vrienden onderweg van Den Helder naar Texel, maar was ineens spoorloos. Hierop werd een zoekactie gestart met 4 boten van de KNRM en een helikopter. Zowel de haven als de veerpont waren uitgekamd. Het meisje bleek echter onvindbaar voor de hulpdiensten.

TESO Veerpont

Later bleek dat het meisje van 17 op de trein was gestapt naar huis, omdat ze er geen zin meer in had. Ze had haar vrienden niet ingelicht, waardoor ze allemaal flink zijn geschrokken. Het meisje van 17 had mogelijk gedronken, waardoor deze impulsieve actie waarschijnlijk is ontstaan.

{mymaplocation id=156,157 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

politie, Trein Den Helder, Trein Meisje, trein nieuws, vermist

Oost-Europese zakkenrollers in trein

Onlangs is bekend geworden dat er met enige regelmaat zakkenrollers in de trein te vinden zijn. Ze maken gebruik van een opvallende maar zeer effectieve methode, waarmee zij al behoorlijk wat slachtoffers hebben gemaakt. Wanneer de trein stilstaat op station HollandSpoor of Delft stapt één van de handlangers in, terwijl de ander aan de buitenkant op de ramen klopt. De passagier is hierdoor afgeleid, waarna hij van zijn bezittingen wordt ontdaan. Wanneer het slachtoffer eenmaal constateert dat hij zojuist is beroofd zijn de daders alweer gevlucht.

De politie waarschuwt reizigers daarom voor dit soort praktijken, maar heeft de bendes nog niet op heterdaad kunnen betrappen. Ongeveer 2 keer per week komen er aangiftes binnen van dit soort diefstallen, dus houdt er rekening mee dat het gevaar altijd op de loer ligt. Niet alleen de politie, maar tevens de NS raad reizigers aan om hun bezittingen goed op te bergen. Op deze manier verkleind u de kans dat dergelijke incidenten bij u gebeuren.

Trein actie

Verlies uw spullen niet uit het oog en berg deze altijd goed op!

Beroofd in trein, politie, Spoor politie, Trein Diefstal, trein nieuws

Agent in Madrid voor trein gegooid

Afgelopen week heeft zich een tragisch ongeval afgespeeld op het perron in de Spaanse hoofdstad Madrid. Een medewerkers van de spoorwegpolitie hield een identiteitscontrole bij één van de reizigers, omdat hij ervan werd verdacht illegaal in Spanje te verblijven. De agressieve man komt vermoedelijk uit Ivoorkust en verblijft inderdaad illegaal in het land. Het gesprek escaleerde vervolgens snel, waarna het tot een worstelpartij kwam. De man uit Ivoorkust is vervolgens op het spoor gesprongen, waarbij hij de medewerker van de spoorwegpolitie meetrok. De arriverende trein kon niet meer op tijd stoppen, waardoor een aanrijding onvermijdelijk was. Beide mannen zijn even later naar het ziekenhuis afgevoerd, waarbij Francisco Javier Ortega (medewerker van de spoorwegpolitie) even later om het leven kwam. De dader vecht nog voor zijn leven in het ziekenhuis.

Aanrijding trein

De Spaanse politie is een onderzoek gestart, maar een politiechef van het lokale korps heeft al gezegd dat het waarschijnlijk om moord gaat. “Het is duidelijk te zien dat de man uit Ivoorkust Fransisco opzettelijk het spoor op heeft getrokken”, aldus de politiechef.

Reizigers hebben weinig last gehad van de dramatische gebeurtenis, omdat enkel het perron moest worden afgesloten en treinen gewoon mochten doorrijden.

politie, Spoor politie, Trein moord, trein nieuws, trein ongeluk

Vertraging door vuurwerkbom bij Hillegom

Door een vuurwerkbom bij Hillegom hebben reizigers afgelopen week last gehad van vertraging. Door een nog onbekende voorbijganger werd een vuurwerkbom naar het perron gegooid. Hierop kwam een lichtbak naar beneden, waardoor het treinverkeer tussen Haarlem en Voorhout enkele uren gestremd was. Later op de avond kon de lichtbak weer worden hersteld en kwam het treinverkeer weer op gang.

NS dagkaart

De politie is een onderzoek gestart om de dader te achterhalen, want een dergelijk voorval moet in de toekomst natuurlijk worden voorkomen. Reizigers hebben urenlang gebruik moeten maken van vervangend busvervoer, waardoor zij rekening hebben moeten houden met ongeveer 15 minuten vertraging. Er was gelukkig voldoende busvervoer ter plaatse, omdat de NS de situatie van tevoren goed had ingeschat.

{mymaplocation id=328,238 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

 

politie, Station Hillegom, Trein Haarlem, trein nieuws, Vuurwerkbom

Aanrijding op traject Geldermalsen – Den Bosch

Afgelopen week is een man op station van Zaltbommel aangereden door een trein. Deze aanrijding bleek fataal voor de man, waarna het treinverkeer op het traject van Geldermalsen naar Den Bosch direct werd stilgelegd. De politie en hulpdiensten werden gealarmeerd, waarna het onderzoek naar de toedracht werd gestart. Een woordvoerder van de politie verklaarde later dat het nog onduidelijk is hoe het heeft kunnen gebeuren en dat nader onderzoek is vereist. Voorlopig gaat de politie van Zaltbommel nog niet uit van een zelfdoding.

Reizigers hebben door het ongeluk ruim een uur vertraging opgelopen. Zij moesten gebruik maken van vervangend busvervoer en werden geadviseerd om een andere route te nemen. Later kwam het treinverkeer weer op gang en reden alle treinen weer volgens de normale dienstregeling.

Treinongeluk

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend gemaakt.

Aanrijding met trein, politie, Trein vertraging, treinongeluk, Zaltbommel

Man onterecht uit trein gehaald

Afgelopen week heeft de politie in Utrecht een man uit de trein gehaald, omdat hij een vuurwapen bij zich zou dragen. Een passagier had melding gemaakt van een vuurwapen gevaarlijke man in de trein, waarop de politie direct in actie kwam. Nader onderzoek wees echter uit dat hij geen wapen bij zich droeg, waardoor hij onterecht uit de trein is gehaald. Een aantal maanden geleden is er ook al een man met een nepgeweer uit de trein gehaald.

De trein was vanuit Arnhem onderweg naar Utrecht, waarop één van de inzittende een wapen dacht te hebben gezien. De politie heeft vervolgens de deuren op het perron dichtgehouden, zodat ze de verachte konden aanhouden. Dit proces verliep soepel en geheel volgens plan, maar de verdachte bleek uiteindelijk niet gevaarlijk. Reizigers liepen door het incident echter geen vertraging op, waardoor de schade van het incident beperkt is gebleven.

Trein geweld

politie, Spoor politie, trein nieuws, Trein vuurwapen, Utrecht Centraal

Conducteur op station Almere Poort mishandeld

Afgelopen week is opnieuw een medewerker van de NS mishandeld. Een conducteur werd bij station Almere Poort in het gezicht geslagen, omdat de passagier geen geldig vervoersbewijs bij zich droeg. Dit is natuurlijk de wereld op zijn kop, maar voor medewerkers van de NS en conducteurs dagelijkse kost. De passagier uit Den Haag werd agressief toen hij werd aangesproken op het niet bij zich dragen van een geldig vervoersbewijs en sloeg de conducteur in zijn gezicht. Daarna sloeg hij op de vlucht via het spoor en kon de politie hem niet te pakken krijgen.

Geweld in trein

De man uit Den Haag kwam later via het spoor teruggelopen naar station Almere Poort.

conducteur, geweld, politie, reizigers, trein

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!