Man uit Arnhem met wapen in de trein

Man uit Arnhem met wapen in de trein

Afgelopen week heeft een conducteur een reiziger ontdekt die een wapen bij zich droeg. Hij heeft hierop direct de politie gewaarschuwd die de man hebben opgewacht op station Arnhem Centraal. Het perron werd vrijgehouden van reizigers, zodat zij geen gevaar liepen en zij hun werkzaamheden konden verrichten. Toen de trein arriveerde is een groep agenten de trein binnen gegaan en is 29-jarige inwoner van Arnhem aangehouden.

De man werd meegenomen naar het bureau, waarna bleek dat het om een Airsoft-wapen ging. Dit is in principe een ongevaarlijk wapen, maar toch valt dit voorwerp onder de vuurwapenwet en zal de gewapende reiziger een flinke straf krijgen.

{mymaplocation id=42,43,46,47 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Man uit Arnhem met wapen in de trein

Man opgepakt voor opladen van telefoon in trein

Afgelopen week is een Britse treinreiziger in Londen opgepakt door de politie, omdat hij zijn telefoon aan het opladen was in de trein. Volgens de reglementen van de vervoerder is dit een strafbaar feit en daarom is de man meegenomen naar het bureau. Tijdens het opladen werd de man betrapt door een medewerker, waarna de medewerker van de spoorwegen hem overhevelde aan 2 agenten voor het stelen van elektriciteit. Later werd de aanklacht omgezet in onbehoorlijk gedrag in de trein en heeft de man een fikse boete gekregen.

Trein actie

Het is natuurlijk belachelijk dat iemand in een trein met oplaadpunten/stopcontacten wordt aangehouden voor dergelijke voorvallen. Het klinkt allemaal ongeloofwaardig en ook de reiziger kon zijn oren niet geloven. In ieder geval zal hij de stopcontacten de komende tijd mijden, maar is hij het nog steeds oneens met de aanklacht. Daarbij heeft de politie hem behoorlijk hard aangepakt en is hij in de boeien geslagen, wat uiteraard niet in verhouding stond met zijn misdaad.

 

Man uit Arnhem met wapen in de trein

Mishandeling in trein bij Hoogkarspel

Afgelopen week is een 20-jarige jongen mishandeld door drie mannen. Hierbij is de jongeman geslagen en geschopt tegen het hoofd, zelfs toen hij op de grond was gevallen van de raken klappen. Volgens het slachtoffer zou het vermoedelijk gaan om een incident dat zich kort daarvoor afspeelde nabij het station. De jongen wou een weg oversteken toen een groene auto met twee vrouwen naderde. Een van de vrouwen stak haar middelvinger op, waarna een woordenwisseling plaatsvond. De andere vrouw begon met bellen, waarna de jongen zijn trein probeerde te halen.

Politie opzoek naar daders van mishandeling bij Hoogkarspel

Vervolgens verschenen er 3 mannen die mogelijk de als versterking fungeerde voor de 2 vrouwen en hebben de jongen zwaar mishandeld. Later is het drietal gevlucht en heeft de politie ze niet weten te pakken. Daarom is er een onderzoek ingesteld en doet de politie een beroep op getuige om zich te melden bij het bureau.

Signalement van de daders

De vrouwen en de mannen hadden een donker uiterlijk en verschilden behoorlijk in leeftijd. De ene vrouw was gezet, rond de 36 jaar oud, en had een tattoo in haar nek en op haar rechterarm. De andere vrouw was ongeveer 50 jaar. De mannen waren rond de 26, 35 en 55. Heeft u deze mishandelaars gezien? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844.

{mymaplocation id=352 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Man uit Arnhem met wapen in de trein

Vermist meisje van 17 was op trein gestapt

Afgelopen week heeft de politie met man en macht gezocht naar een vermist meisje van 17. Het meisje was met 4 vrienden onderweg van Den Helder naar Texel, maar was ineens spoorloos. Hierop werd een zoekactie gestart met 4 boten van de KNRM en een helikopter. Zowel de haven als de veerpont waren uitgekamd. Het meisje bleek echter onvindbaar voor de hulpdiensten.

TESO Veerpont

Later bleek dat het meisje van 17 op de trein was gestapt naar huis, omdat ze er geen zin meer in had. Ze had haar vrienden niet ingelicht, waardoor ze allemaal flink zijn geschrokken. Het meisje van 17 had mogelijk gedronken, waardoor deze impulsieve actie waarschijnlijk is ontstaan.

{mymaplocation id=156,157 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Man uit Arnhem met wapen in de trein

Oost-Europese zakkenrollers in trein

Onlangs is bekend geworden dat er met enige regelmaat zakkenrollers in de trein te vinden zijn. Ze maken gebruik van een opvallende maar zeer effectieve methode, waarmee zij al behoorlijk wat slachtoffers hebben gemaakt. Wanneer de trein stilstaat op station HollandSpoor of Delft stapt één van de handlangers in, terwijl de ander aan de buitenkant op de ramen klopt. De passagier is hierdoor afgeleid, waarna hij van zijn bezittingen wordt ontdaan. Wanneer het slachtoffer eenmaal constateert dat hij zojuist is beroofd zijn de daders alweer gevlucht.

De politie waarschuwt reizigers daarom voor dit soort praktijken, maar heeft de bendes nog niet op heterdaad kunnen betrappen. Ongeveer 2 keer per week komen er aangiftes binnen van dit soort diefstallen, dus houdt er rekening mee dat het gevaar altijd op de loer ligt. Niet alleen de politie, maar tevens de NS raad reizigers aan om hun bezittingen goed op te bergen. Op deze manier verkleind u de kans dat dergelijke incidenten bij u gebeuren.

Trein actie

Verlies uw spullen niet uit het oog en berg deze altijd goed op!