Tag: Persoonlijke OV Chipkaart

OV Chipkaart aanvragen voor HBO Studenten

OV Vragen

Bent u student of gaat u binnenkort studeren? Dan doet u er verstandig aan om een OV studentenkaart aan te vragen. Dit is mogelijk voor zowel WO, HBO als MBO studenten, omdat studeren in Nederland al duur genoeg is. Dit reisproduct wordt omgezet in een gift, wanneer de studie binnen 10 jaar behaald wordt. Dit is een goede zaak, omdat het voor veel jongeren anders onmogelijk is om te gaan studeren. De studiekosten lopen vaak enorm op door het collegegeld, boekenkosten en reiskosten. Hiervoor heeft de regering dan ook bedacht om studenten te voorzien van studiefinanciering en reiskostenvergoeding in de vorm van een OV Studentenkaart.

OV Vragen

Aanvragen van een OV studentenkaart voor HBO studenten

Binnenkort studeren? Vraag de OV studentenkaart dan vroegtijdig aan, zodat u geen reiskosten moet betalen in uw eerste studiemaand. Bij de aanvraag van een OV studentenpas voor HBO-studenten kunt u kiezen tussen een abonnement voor het weekend of doordeweeks. Hiervoor dient u te bepalen, wanneer u het meeste met de trein reist. In de overige periode reist u met 40% korting. Houdt er rekening mee dat het aanvragen van een OV studentenkaart enkele weken kan duren, dus wij raden aan om dit vroegtijdig te doen.

Studenten reizen gratis met de trein in de gekozen periode en ontvangen 40% korting op de dagen dat zij moeten betalen. – Gratis reizen met de trein!

Gratis met de trein, ov studentenkaart, ov-chipkaart, Persoonlijke OV Chipkaart, Veelgestelde vragen

Wat als mijn OV Chipkaart verloopt?

OV Vragen

Verloopt uw OV Chipkaart bijna en weet u niet wat de vervolgstappen zijn? Lees het onderstaande goed door, zodat u precies weet wat u te wachten staat. Er wordt bij het verlopen van een OV Chipkaart onderscheid gemaakt tussen de persoonlijke- en anonieme OV Chipkaart. Voor beide kaarten zijn er verschillende handelingen opgesteld voor een goed verloop van de opzegging en aanvraag. U kunt de persoonlijke OV Chipkaart via het internet vernieuwen, maar tevens via een loket van een willekeurige vervoerder. Het oude saldo kan vervolgens worden overgezet op de nieuwe OV Chipkaart, maar kan ook worden uitgekeerd tot € 30. Heeft u meer als € 30,- op uw OV Chipkaart geladen? Dan wordt het bedrag teruggestort op uw bankrekening.

Bij een anonieme OV Chipkaart dient u voor de teruggave van het oude saldo een formulier in te vullen. Dit kan via het internet, maar ook via een OV loket. De medewerker zal vragen om een legitimatiebewijs, waarna het oude saldo kan worden uitgekeerd. Vervolgens krijgt u de keuze om een persoonlijke- of anonieme OV Chipkaart aan te vragen. Wanneer u gebruik maakt van individuele abonnement is een persoonlijke OV Chipkaart een ‘must’. De anonieme kan worden gebruikt door meerdere mensen, maar niet op hetzelfde moment. Ideaal voor een gezin!

OV Vragen

Anonieme OV Chipkaart, OV vragen, ov-chipkaart, Persoonlijke OV Chipkaart, Veelgestelde vragen

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!