Tag: papieren

Alle OV-poortjes binnen 2 jaar dicht

Vanaf 9 juli 2014 is het niet meer mogelijk om met de papieren treinkaartjes te reizen, maar wel kunt u bij de automaten een papieren OV-chipkaart kopen. De papieren OV-chipkaart is bedoeld voor toeristen en incidentele reizigers en heeft een meerprijs van € 1,-. Het is op de lange duur dus verstandig om een persoonlijke/anonieme OV-chipkaart aan te schaffen, omdat dit financieel aantrekkelijker is. De eerste 26 poortjes gaan in 2014 dicht, waarna in 2015 27 poortjes zullen worden gesloten en in 2016 nogmaals 27. In totaal zullen er dus op 82 stations OV-poortjes worden gesloten, omdat 90% van de treinreizigers via deze 82 stations reist. Op de overige 318 stations zullen alleen in- en uitcheck paaltjes komen.

In 2014 zullen de eerste OV-poortjes worden gesloten op treinstations in Nederland

chipkaart, OV poortjes, ov-chipkaart, papieren, treinkaartje

Lees verder

Papieren treinkaartje verdwijnt in juli 2014

Vanaf juli 2014 zal het papieren treinkaartje verdwijnen en zal er alleen nog gebruik gemaakt worden van de OV-chipkaart. Verschillende belangenorganisaties waren tegen de verdwijning van het papieren treinkaartje, omdat het onvriendelijk en duurder zou zijn voor reizigers die incidenteel met de trein gaan. Organisaties als Rover en Maatschappij Voor Beter OV zijn het niet eens met de besluiten van de NS en zijn ontevreden.

De NS heeft zal nog wel een papieren OV-chipkaart verkopen die het papieren treinkaartje zal gaan vervangen. Zo kunnen toeristen en reizigers die zelden gebruik maken van de trein toch nog een vervoersbewijs kopen, maar er zal wel een toeslag van € 1,- worden gerekend voor dit vervoersbewijs.

Papieren treinkaartje gaat dan toch eindelijk verdwijnen

chipkaart, ov-chipkaart, papieren, treinkaartje, verdwijnen

Lees verder

Wegwerp OV-chipkaart wordt duurder

De wegwerp OV-chipkaart wordt duurder als het aan de NS ligt. Het papieren treinkaartje gaat verdwijnen en als het aan de NS ligt wordt er een extra toeslag in rekening gebracht voor de productie van een wegwerp OV-chipkaart. In een brief aan de tweede kamer heeft de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld (PvdA) een voorstel gedaan om een extra toeslag te heffen op de aanschaf van een wegwerp OV-chipkaart. Het bedrag dan extra zou moeten worden toegevoegd aan het huidige bedrag moet nog worden onderzocht het Locov, maar in de eerste instantie vraagt de minister om goedkeuring van het voorstel.

De Maatschappij voor Beter Openbaar Vervoer is verontwaardigd over het voorstel en heeft zelfs om een verbod gevraagd voor de prijsverhoging. Het zou een aanslag zijn op de tarievenbescherming. Volgens Maatschappij Beter OV zou dit ervoor zorgen dat er geen treinkaartje zonder meerkosten meer kan worden aangeschaft. Het is nog onduidelijk wanneer het papieren treinkaartje zal verdwijnen, maar dit zal waarschijnlijk in de loop van 2014 gaan gebeuren.

duurder, ov-chipkaart, papieren, trein, treinkaartje

Papieren treinkaartje tot eind 2013

Onlangs hebben verschillende belangen organisaties gepleit voor het behoudt van een papieren treinkaartje. Toch zal deze eind 2013 gaan verdwijnen en vervangen worden voor de wegwerp ov-chipkaart.

Papieren treinkaartje

Vanaf begin 2014 zal de wegwerp ov-chipkaart in gebruik worden genomen en zal het papieren treinkaartje verleden tijd zijn. De verschillende belangenorganisaties hebben gepleit voor behoud van het papieren treinkaartje, omdat dit voor verschillende reizigers groepen voor problemen zou kunnen zorgen. Toch wil de NS overgaan op het digitale vervoersbewijs, zodat de poortjes op de treinstations in gebruik genomen kunnen worden.

 

Trein aanbiedingen

Natuurlijk zal dit geen gevolgen hebben voor de trein aanbiedingen. Op het huidige moment maakt elke trein aanbieding gebruik van een unieke code die u online kunt omzetten in een geldig vervoersbewijs. Nog onduidelijk is hoe de trein aanbieding wordt omgezet in een wegwerp ov-chipkaart, maar dit zal pas tegen het eind van 2014 nodig zijn.

blijft, papieren, treinkaartje, verdwijnen, verdwijt

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!