Tag: overleden

Vrouw overleden door botsing met trein

Afgelopen week is een vrouw omgekomen bij een botsing met een trein. Dit gebeurde op de bewaakte spoorwegovergang bij Wijchen op maandag rond 2 uur in de middag. Een woordvoerder van de politie heeft gezegd dat het niet gaat om een ongeval en dat er ook geen sprake is van een misdrijf. Het treinverkeer tussen Nijmegen en Oss heeft door de botsing met de vrouw enige tijd stilgelegen, maar kon na enkele uren weer worden hervat.

Trein ongeluk

overleden, spoorwegovergang, vrouw, wijchen

Twee personen overleden in auto op het spoor

Twee personen zijn afgelopen week op het spoor terechtgekomen bij een bewaakte spoorwegovergang op de Nijkerkerstraat te Nijkerk. De aanstormende trein heeft niet op tijd meer kunnen remmen en is er bovenop geknald. Hoe dit heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht, maar het gaat waarschijnlijk om een ongeluk. De trein liep door het ongeluk een forse beschadiging op en de ruim 170 inzittende werden met busvervoer afgevoerd. De extra reistijd bedroeg hierdoor ruim 40 minuten en de verstoring was rond 2:00 uur weer verholpen.

Treinongeluk

auto, overleden, spoor

Brussel in stilte

Ook in het buurland België loopt het helemaal uit de hand met het geweld rondom het treinverkeer. Afgelopen week is er een chauffeur van de MIVBomgekomen tijdens zijn dienst wegens mishandeling door een passagier. De stakingen zijn via het internet georganiseerd en brachten meer dan 500 mensen op de been, waaronder nabestaande en collega’s van de omgekomen chauffeur. De overleden chauffeur van de MIVB is de druppel voor de meeste collega’s. Zij eisen meer veiligheidsmaatregelen rondom het treinverkeer en een hardere aanpak van misdadigers. Ook de overige vervoers bedrijven hielden 2 minuten stilten.

De vakbonden en het MIVB zijn in gesprek gegaan, maar hier zijn nog geen concrete maatregelen uit voort gekomen. Het MIVB heeft aangekondigd haar werkzaamheden niet meer te hervatten totdat er opheldering is over de maatregelen die zullen volgen. De trouwe MIVB controleur die tijdens zijn dienst om het leven is gekomen tijdens een controle is door geweld om het leven gekomen. Hij was reeds 29 jaar in dienst en zat dicht tegen zijn pensioen aan.

geweld, mivb, overleden, staking

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!