Tag: OV vragen

Saldo terugboeken op OV Chipkaart

Heeft u gebruik gemaakt van uw OV Chipkaart, maar is er teveel saldo afgeschreven? Dan kunt u dit eenvoudig terugboeken op rekening/OV Chipkaart via Mijn OV Chipkaart. U hoeft hier enkel het traject aan te geven, waarna medewerkers het handmatig zullen controleren en direct kunnen inzien of er inderdaad teveel is afgeschreven. Ook wanneer u bent vergeten uit te checken is het mogelijk om saldo terug te vragen, want dit gebeurd regelmatig. Zo is de algemene regel dat u 3x per jaar uw geld terugkrijg. Bij de 4e keer krijgt u in de regel uw geld niet meer terug, omdat u uiteraard wel moet leren van uw fouten.

Stappenplan voor terugboeken van saldo op OV Chipkaart

Volg de onderstaande stappen voor het terugvragen van saldo op uw OV Chipkaart.

 1. Ga naar https://www.uitcheckgemist.nl;
 2. Voer uw OV Chipkaart nummer in;
 3. Ter controle wordt uw verloopdatum van de OV Chipkaart gevraagd;
 4. Vink het hokje aan;
 5. Geef de werkelijke haltes van uw reis aan;
 6. Uw saldo zal worden teruggeboekt.

OV vragen, ov-chipkaart, Saldo overzetten, Veelgestelde vragen

Inchecken bij OV poortjes met NS E-ticket

vra

Heeft u een treinticket op internet gekocht of wilt u gebruik maken van een treinkaartjes actie? Vaak worden deze in de vorm van NS E-tickets uitgegeven. Deze dienen eerst te worden geactiveerd via het internet, waarna u ze kunt uitprinten en meenemen op reis. Niet alle OV poortjes zijn voorzien van een barcode-scanner. Daarom moet u het poortje zoeken met een symbool van een barcode op de rechterdeur, waarna u de vierkante barcode op uw e-ticket voor de lezer kunt houden. De poortjes zullen vervolgens opengaan, waarna u bent ingecheckt. Houdt er rekening mee dat het bij retourtickets en trein acties van belang is dat u ook uitcheckt (met dezelfde methode).

Inchecken uitchecken internationaal treinticket

NS E ticket, NS Klantenservice, OV vragen, Treinkaartjes actie, Veelgestelde vragen

Wat kost een InterRail pas

Benieuwd naar de kosten van een InterRail pas? Deze hangen af van uw leeftijd, het type kaart en de klasse waarin u reist. Zo krijgen verschillende leeftijdsgroepen korting en bestaat er natuurlijk een klasse verschil.

Korting voor verschillende leeftijden

 • Kinderen t/m 11 jaar oud reizen gratis met de InterRailpas;
 • Jongeren van 12 t/m 25 jaar reizen met 25% korting op de InterRailpas;
 • Senioren vanaf 60 jaar reizen met 10% korting op de InterRailpas.

De verschillende type InterRail passen

Er bestaat 2 type InterRailpassen, namelijk:

 1. InterRail Global Pass, waarmee u onbeperkt kunt reizen binnen een voorafbepaalde periode door verschillende landen.
 2. Interrail One Country pass, waarmee u onbeperkt kunt reizen binnen een voorafbepaalde periode binnen één land naar keuze.

Meer informatie of direct bestellen? Klik hier!

InterRail Europa, OV vragen, Trein InterRail, Veelgestelde vragen

Moet ik reserveren en krijg ik een vaste zitplaats?

Voor het internationaal treinverkeer zijn er verschillende vervoerders, waarbij u verplicht moet reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Thalys, TGV, Eurostar en de OBB Nightjet

Zo dient u in de Thalys, TGV, Eurostar en de OBB Nightjet vooraf een ticket te boeken/te reserveren. U krijgt in deze treinen een vaste zitplaats aangewezen.

ICE International en InterCity Berlijn

In treinen van ICE International en IC Berlijn is het niet verplicht, maar wel raadzaam om van tevoren een zitplaats te reserveren. In het boekingsproces kunt u aanvinken om alvast een zitplaats te reserveren. Op deze manier voorkomt u het zoeken naar een zitplaats en bent u verzekerd van een comfortabele reis. Heeft u reeds tickets geboekt, maar nog geen zitplaats gereserveerd? Doe dit dan alsnog via het ISC (Internationaal Service Center) op telefoonnummer: 030-2300023.

InterCity Brussel

Voor de IC Brussel is het niet verplicht/mogelijk om een zitplaats te reserveren. In deze trein geldt net als de binnenlandse treinen een vrije plaatskeuze, waardoor u zult moeten zoeken naar een zitplaats. Al zijn deze vaak snel gevonden, aangezien niemand een vaste zitplaats heeft in de trein.

Internationale treinen, OV vragen, Veelgestelde vragen, Zitplaats reserveren

Hoeveel bagage mag ik mee in de Eurostar?

Regelmatig vragen bezoekers hoeveel bagage er mag worden meegenomen in de Eurostar. De reglementen voor deze trein zijn namelijk iets strenger dan die voor andere, maar worden uiteraard ook bij aanschaf van treintickets vermeld. Er mogen maximaal 2 middelgrote reiskoffers/tassen worden meegenomen tot maximaal 85 cm en een kleine tas als handbagage.

Extra bagage in de Eurostar

Elke passagier mag tot 3 stuks grotere geregistreerde bagage meenemen in de trein. Deze moet worden aangegeven bij het aanmeldkantoor, waarna de grotere stukken worden voorzien van een label en in de rijtuigen worden geplaatst. Dit is uitsluitend mogelijk op de trajecten Amsterdam – Brussel/Parijs/Lille/Londen.

Bent u bagage vergeten aan boord van de Eurostar? Neem dan contact op met telefoonnummer: +32 2 22 48 701.

OV vragen, Trein Bagage, Trein Eurostar, Veelgestelde vragen

Hoeveel bagage mag ik mee in de TGV?

Benieuwd hoeveel bagage u kunt meenemen in de TGV? Lees dan het onderstaande goed door, want bij het niet naleven van de reglementen kan er € 30,- in rekening worden gebracht. Zo mogen er 2 reistassen/koffers tot maximaal 32 kilogram worden meegenomen in de TGV + één stuk handbagage. Grote voorwerpen als een fiets, tandem of piano mogen niet worden vervoerd, omdat deze simpelweg niet in de bagageruimte passen. Een fiets mag wel gedemonteerd worden meegenomen in een daarvoor bestemde reishoes (formaat 120 x 90 cm).

Overige voorwerpen die zijn toegestaan

 • Surfboards
 • Kinderwagens
 • Ski’s
 • Vouwfietsen
 • Rolstoelen

Meer weten?

TGV Acties

OV vragen, TGV Trein, Trein Bagage, Veelgestelde vragen

Hoeveel bagage mag ik mee in de InterCity Brussel?

Heeft u tickets gekocht voor de InterCity Brussel en bent u benieuwd hoeveel kilo bagage u mee mag nemen in deze internationale trein? Voor de IC Brussel geldt dat u in principe al uw bagage mag meenemen, maar het moet natuurlijk niet te gek worden. Daarom zijn voorwerpen als een tandem of grote dozen niet toegestaan. Wel mag u 2 grote tassen tot maximaal 32 kilogram meenemen + een tas handbagage. De handbagage kan worden opgeborgen boven uw zitplaats en de grote bagage kan worden opgeborgen in de daarvoor bestemde ruimtes.

Meer weten?

InterCity Brussel, OV vragen, Trein Bagage, Trein Brussel, Veelgestelde vragen

Hoeveel bagage mag ik mee in de trein?

De regels omtrent bagage zijn veel soepeler dan die van vliegreizen. Zo is het in internationale treinen mogelijk om 2 grote stukken bagage mee te nemen in de trein en 1 tas met handbagage. De handbagage kan boven de zitplaats worden opgeborgen en de grote tassen/koffers kunnen in de daarvoor bedoelde ruimtes worden geplaatst tussen de rijtuigen in. U kunt de tassen hier zelf plaatsen, waarna u de zitplaats opzoekt.

Algemene regel

In principe mag u 2 tassen tot maximaal 32 kg meenemen in de trein + een kleine tas met handbagage die u boven uw zitplaats kunt plaatsen. Houdt er wel rekening mee dat dit per vervoerder kan verschillen. Wilt u meer weten? Klik dan op één van de onderstaande vervoerders om de juiste bagagereglementen weer te geven.

Internationale treinen, OV vragen, Trein Bagage, Trein InterRail, Veelgestelde vragen

Reizen kinderen gratis of met korting in de trein?

Dagelijks reizen duizenden ouders met kinderen in de trein, maar vaak zijn de mogelijkheden niet helemaal duidelijk. Zo zijn er nog regelmatig ouders die voltarief betalen voor kinderen, terwijl dit helemaal niet nodig is. Zo mogen kinderen t/m 3 jaar gratis mee in de trein en is het voor kinderen van 4 t/m 11 jaar oud mogelijk om een railrunnerkaartje te kopen. De Railrunner van de NS is al jaren een bekend fenomeen en vele zijn er mee groot gebracht. Desondanks wordt hier niet altijd gebruik van gemaakt.

Kinderen gratis in trein

Tot 31 oktober 2015 is het mogelijk om een Dal Voordeel abonnement te kopen, waarbij u gratis 3x een Kids Vrij abonnement kunt aanvragen. Hiermee mogen kinderen van 4 t/m 11 jaar oud gratis met u mee in de trein en reist u ook nog eens met korting (ook geldig voor kleinkinderen). Dit abonnement kost tot 31 oktober slechts € 29,- voor een heel jaar via onze website. Ideaal toch?

Wilt u meer weten over dit abonnement? Klik dan op de onderstaande link!

https://goedkoop-treinkaartje.nl/ns-korting-actie/ns-dal-voordeel-actie

Kinderen Gratis, Kinderen OV Chipkaart, OV vragen, Railrunner, Trein Kinderen, Veelgestelde vragen

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!