Tag: ov studentenkaart

Gratis met de trein

Natuurlijk wordt er vaak gevraagd of er ook gratis met de trein kan worden gereisd, maar dit is enkel mogelijk voor bepaalde doelgroepen. Zo wordt er voor studenten een gratis reisproduct aangeboden en is het voor kinderen van 4 t/m 11 jaar oud mogelijk om gratis met de trein te reizen. Kinderen t/m 3 jaar oud reizen ook gratis met de trein, tenzij er gebruik wordt gemaakt van een zitplaats. Er zij dus 3 opties:

  • Kinderen t/m 3 jaar oud
  • Kinderen van 4 t/m 11 jaar oud
  • Studenten

Gratis met trein

Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen gratis met de trein

Heeft u een kind van 4 t/m 11 jaar oud en reist hij regelmatig met u mee in de trein? Vraag dan het Kids Vrij abonnement aan, want dit is gratis en scheelt aanzienlijk in de reiskosten. Een voorwaarden hiervoor is wel dat hij meereist met een volwassene met geldig vervoersbewijs. Mocht dit niet het geval zijn dient uw kind alsnog in het bezit te zijn van een Railrunner treinkaartje van € 2,50, maar anders kunnen kinderen gratis met de trein!

Gratis reisproduct voor studenten

Voor Nederlandse studenten is het mogelijk om een OV-studentenkaart aan te vragen. Deze is bedoeld om de heen- en terugreis te vergoeden, zodat studeren voor iedereen toegankelijk is. De kosten zouden anders te hoog worden, waardoor het voor veel jongeren onmogelijk zou zijn om te studeren. Dit gratis reisproduct voor studenten is niet alleen geldig in de trein, maar in alle vervoersmiddelen van het Openbaar Vervoer. Een voorwaarden hierbij is wel dat u studeert en de opleiding afmaakt, omdat de kosten anders moeten worden terugbetaald. Pas wanneer de opleiding wordt afgerond worden de schulden omgezet in een gift.

Gratis met de trein, Kinderen Gratis, Kinderen OV Chipkaart, ov studentenkaart, Trein Kinderen

Geldigheid OV Studentenkaart in zomervakantie

OV Vragen

Bijna alle studenten in Nederland maken gebruik van het gratis OV studenten reisproduct. Deze is uiteraard het hele jaar gratis, zodat studenten van huis naar school kunnen reizen. In de vakantie wordt dit reisrecht ingetrokken en moet er ook door studenten betaald worden in het Openbaar Vervoer. Het is echter vaak onduidelijk wanneer deze periode ingaat en daarom hebben wij het antwoord nogmaals voor iedereen opgezocht. De geldigheid van de OV studentenkaart is slechts 1 maand niet geldig en dit is van 16 juli t/m 16 augustus.

Antwoord: 16 juli t/m 16 augustus

OV Vragen

Gratis met de trein, ov studentenkaart, OV vragen, Veelgestelde vragen, zomervakantie

OV Chipkaart aanvragen voor MBO studenten

OV Vragen

Bent u studerende aan het MBO of gaat u binnenkort studeren? Vanaf 01 januari 2017 is het voor alle MBO-studenten mogelijk om een OV Studentenkaart aan te vragen. Eerder was het niet mogelijk voor minderjarige MBO-studenten om een OV studentenkaart aan te vragen, maar sinds 2017 is dit veranderd! Hiermee reist u doordeweeks gratis en ontvangt u 40% korting in het weekend. Het is tevens mogelijk om dit om te draaien, maar hiervoor dient u te bepalen of dit voordeliger is in uw geval.

Door de OV Studentenkaart kunnen leerlingen een betere studiekeuze maken, omdat zij geen/minder rekening hoeven te houden met reisafstand en kosten. Een jaartrajectabonnement kan al snel oplopen tot 700 euro, waardoor een groot aantal studenten in het verleden heeft gekozen voor een studie dichter bij huis.

OV Vragen

Stappenplan voor het aanvragen van een OV chipkaart voor MBO-studenten

Hieronder hebben wij het stappenplan voor het aanvragen van een OV studentenpas voor MBO studenten uitgewerkt.

  1. Wanneer u nog niet in het bezit bent van een persoonlijke OV Chipkaart dient u deze aan te vragen;
  2. Vraag studiefinanciering aan voor;
  3. U ontvangt een aanvraag formulier om het studenten reisproduct te koppelen;
  4. Haal het product op bij de OV automaten op treinstations.
  5. Reis gratis met de trein!

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen hebben, dan kunt u gebruik maken van het contactformulier en Trein-Forum.nl!

ov chipkaart aanvragen, ov studentenkaart, OV vragen, ov-chipkaart, Veelgestelde vragen

OV Chipkaart aanvragen voor HBO Studenten

OV Vragen

Bent u student of gaat u binnenkort studeren? Dan doet u er verstandig aan om een OV studentenkaart aan te vragen. Dit is mogelijk voor zowel WO, HBO als MBO studenten, omdat studeren in Nederland al duur genoeg is. Dit reisproduct wordt omgezet in een gift, wanneer de studie binnen 10 jaar behaald wordt. Dit is een goede zaak, omdat het voor veel jongeren anders onmogelijk is om te gaan studeren. De studiekosten lopen vaak enorm op door het collegegeld, boekenkosten en reiskosten. Hiervoor heeft de regering dan ook bedacht om studenten te voorzien van studiefinanciering en reiskostenvergoeding in de vorm van een OV Studentenkaart.

OV Vragen

Aanvragen van een OV studentenkaart voor HBO studenten

Binnenkort studeren? Vraag de OV studentenkaart dan vroegtijdig aan, zodat u geen reiskosten moet betalen in uw eerste studiemaand. Bij de aanvraag van een OV studentenpas voor HBO-studenten kunt u kiezen tussen een abonnement voor het weekend of doordeweeks. Hiervoor dient u te bepalen, wanneer u het meeste met de trein reist. In de overige periode reist u met 40% korting. Houdt er rekening mee dat het aanvragen van een OV studentenkaart enkele weken kan duren, dus wij raden aan om dit vroegtijdig te doen.

Studenten reizen gratis met de trein in de gekozen periode en ontvangen 40% korting op de dagen dat zij moeten betalen. – Gratis reizen met de trein!

Gratis met de trein, ov studentenkaart, ov-chipkaart, Persoonlijke OV Chipkaart, Veelgestelde vragen

Hoe ontvang ik na verloop van OV-Studentenpas een NS Kortingskaart?

OV Vragen

Aan ex-studenten wordt vaak een NS Kortingskaart aangeboden, zodat zij nog even kunnen wennen aan het betalen voor het Openbaar Vervoer. Zij krijgen vanuit de NS gratis een NS Altijd korting Abonnement aangeboden, wanneer de OV-Studentenpas verloopt of wordt opgezegd.

Studenten met een tussenjaar of reis naar het buitenland

Voor studenten die tussen hun studie door naar het buitenland reizen en daarom hun abonnement tijdelijk stop hebben gezet geld hetzelfde, alleen wordt de kortingskaart aangeboden op een moment dat het niet nodig is. Later heeft de student dan geen recht meer op de NS Kortingskaart, omdat deze slechts 1 maal wordt aangeboden.

OV Vragen

ns kortingsactie, ns kortingskaart, ov studentenkaart, OV vragen, Veelgestelde vragen

OV-studentenkaart zal mogelijk verdwijnen

OV-studentenkaart zal mogelijk verdwijnen

Het vervoersbewijs voor studenten zal in de toekomst mogelijk verdwijnen meld het AD afgelopen donderdag. Vertegenwoordigers van de regering willen hier nog niks over kwijt, maar melden wel dat er gekeken wordt naar de mogelijkheden rondom de subsidie voor studenten. De afgelopen tijd werd al bekend gemaakt dat er plannen worden gemaakt waarin de basisbeurs voor studenten zal verdwijnen en nu mogelijk ook de ov-studentenkaart. Samen levert dit de Nederlandse schatkist ruim een miljard euro op, aangezien de ov-studentenkaart Nederland jaarlijks 200 miljoen kost en de basisbeurs ruim 800 miljoen euro. Daarbij moet wel gezegd worden dat de kaart geen verspilde moeite is aangezien de studenten er hevig gebruik van maken. in 2010 heeft ongeveer 25% van de reizigers gebruik gemaakt van een ov-studentenkaart.

chipkaart, ov studentenkaart, studenten, trein

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!