Tag: openbaar vervoer

Trein naar Rijksmuseum

Rijksmuseum met korting
Heeft u de prachtige collectie van het Rijksmuseum nog nooit gezien? Dan moet u hem zeker een keer gaan bekijken. Sinds april 2013 heeft het rijksmuseum te Amsterdam haar deuren opnieuw geopend en verwerkt sindsdien weer duizenden bezoekers per dag. Het rijksmuseum is een trekpleister voor toeristen, maar als inwoner van Nederland moet u het natuurlijk een keer gezien hebben. Kunstwerken als De nachtwacht, Zelfportret, De aardappeleters en Het melkmeisje zijn stukken van Vincent van Gogh die u zeker gezien moet hebben. Voor slechts € 15,- kunt u het rijksmuseum bezoeken en kinderen tot en met 18 jaar mogen zelfs gratis. Daarbij krijgt u met een CJP 50% korting op de reguliere ticketprijs.Rijksmuseum met korting

korting, kunst, openbaar vervoer, rijksmuseum, trein

Lees verder

Openbaar Vervoer in kaart gebracht

Het Openbaar Vervoer in Nederland heeft er een stuk transparantie bij gekregen. Zo is het momenteel mogelijk om te zien waar bussen, trams en treinen rijden. Zo kunt u precies bepalen waar uw bus zich op het huidige moment bevind. Zo hebben wij een aantal steden voor u gezocht, maar het is natuurlijk ook mogelijk om uw eigen woonplaats te zoeken op de kaart. Het is jammer dat er momenteel nog geen zoekfunctie op zit, waardoor het lastig is om uw woonplaats te vinden. Daarom hebben wij op onze website een aantal plaatsen toegevoegd, dus gebruik gerust onze zoekfunctie!

Het is een super leuke/handige tool en wellicht dat dit in de toekomst kan worden gekoppeld aan popualire OV-apps als 9292. Voorlopig is het programma enkel nog in de BETA-fase en wordt het uitvoerig getest.

OV in kaart

Ontdek welke bussen er op het huidige moment in uw woonplaats rijden met de OV-kaart!

 

openbaar vervoer, OV kaart, trein nieuws, Waar is de bus, Waar is de trein

Trein naar Ouwehands dierenpark Rhenen

Ouwehands dierenpark Rhenen

Binnenkort een dagje met de trein naar Ouwehands dierenpark Rhenen? Hartstikke leuk natuurlijk, maar dan raden wij u wel aan de reis van te voren goed te plannen. Ouwehands dierenpark is leuk voor jong en oud en biedt verschillende natuur gebieden die u zeker een keer gezien moet hebben. Zo kunt u een kijkje nemen in het Expeditie Berenbos, de Gorilla Adventure, de RavotAapia en de Zeeleeuwenshow ‘Elements’. Daarnaast zijn er nog een groot aantal andere exotische diersoorten te bewonderen, maar deze kunt u natuurlijk het best zelf ontdekken!

Ouwehands dierenpark Rhenen

dierenpark, dierentuin, korting, openbaar vervoer, ouwehands, trein

Lees verder

Geweld in het OV nog altijd niet voorbij

Afgelopen week is de NS een campagne gestart met de slagzin ‘Handen af van onze collega’s!’, maar ook deze week heeft er weer geweld in de trein plaatsgevonden. Zo heeft een 17-jarige jongen een conducteur aangevallen, waarbij passagiers te hulp moesten schieten om de jongen te overmeesteren. Even later kon de jongen worden meegenomen door de politie.

Later was er weer een mannelijke zwartrijder die zich agressief gedroeg richting het personeel van de NS. De zwartrijder heeft de conducteur geslagen, maar ook hij kon worden opgepakt door de politie. Naast het geweld tegen de conducteur hebben ook tientallen reizigers last gehad van vertragingen door het incident.

NS groepsretour nodig? Hou het in ieder geval gezellig in de trein!

conducteur, geweld, openbaar vervoer, politie, trein

Lees verder

Trein naar Silverdome

Trein Silverdome

Ga je binnenkort met de trein naar de Silverdome? Het is in principe eenvoudig te doen, maar je moet wel even weten hoe je met het openbaar vervoer naar de Silverdome kunt komen. Wij raden reizigers altijd aan om hun reis van te voren goed te plannen, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan en je uitstapje niet verpest wordt. Het is namelijk wel mogelijk om vanaf het station in Zoetermeer te lopen naar de Silverdome, maar dit zou weleens 45 minuten kunnen duren. Het is daarom aan te raden om met de trein naar Zoetermeer centraal te reizen en vervolgens over te stappen op busvervoer.

Trein Silverdome

Naar de Silverdome met het openbaar vervoer

Wij raden feestgangers en bezoekers van evenementen in de Silverdome altijd aan om met de trein naar Zoetermeer te reizen en vervolgens over te stappen op busvervoer. Een wandeling van het centraal station in Zoetermeer naar de Silverdome kan 45 minuten duren en daar zit je niet op te wachten als je nog 9 uur lang moet feesten/3 uur lang moet zitten. Het is daarom verstandig om vanaf het trein station over te stappen naar bus 77 of 78. Beide buslijnen gaan richting de Silverdome, waarbij bus 78 zelfs tot halte PWA Silverdome reist. Wanneer u gebruik maakt van buslijn 77 dient u bij halte Van der Hagenstraat uit te stappen en richting de Silverdome te lopen.

openbaar vervoer, Silverdome, trein, Zoetermeer

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!