Dodelijke aanrijding op spoorwegovergang bij Elst

Dodelijke aanrijding op spoorwegovergang bij Elst

Op een spoorwegovergang bij station Elst is afgelopen week een man aangereden door een passerende trein. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het niet om een ongeval, maar is het niet duidelijk hoe het heeft kunnen gebeuren. Het ongeluk gebeurde afgelopen zaterdag, waarop het treinverkeer de hele middag heeft stilgelegen. Hulpdiensten en medewerkers van ProRail hebben tot het eind van de middag werkzaamheden verricht, waarna het treinverkeer weer op gang kwam. In de tussentijd heeft de NS vervangend busvervoer ingezet om de reizigers naar de juiste bestemming te krijgen.

NS dagkaart

Ongeluk op spoorwegovergang bij station Elst is dodelijk.

(meer…)

Dodelijke aanrijding op spoorwegovergang bij Elst

Trein in Zeeland botst op betonblok

Een trein in Zeeland is afgelopen week op een betonblok gebotst. Het is nog onduidelijk hoe het betonblok op het spoor is terechtgekomen, maar het treinverkeer in heel de provincie werd uit voorzorg stilgelegd. Reizigers uit de betreffende trein werden onder politie begeleiding uit de trein geholpen en moesten gebruik maken van vervangend busvervoer. Dit vervoer werd verzorgd door de NS om de reizigers op te vangen en op weg te helpen. De politie is direct een onderzoek gestart om de oorzaak te achterhalen, maar in het belang van het onderzoek kan er nog niets naar buiten worden gebracht.

Trein actie

Reizigers tussen Kruiningen en Bergen op Zoom hebben last van vertraging.

(meer…)

Dodelijke aanrijding op spoorwegovergang bij Elst

Treinongeluk met een persoon bij Amersfoort

Maandagochtend is het treinverkeer tussen Amersfoort en Den Dolder stilgelegd door een aanrijding met een persoon. Het gebeurde op de spoorwegovergang bij de Barchman Wuytierslaan, waarbij het nog niet duidelijk is of het om een aanrijding of zelfdoding gaat. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het onderzoek nog in volle gang is, maar dat de prioriteit eerst ligt bij Eerste Hulp voor het slachtoffer. Hiervoor is ambulance personeel ingezet die het slachtoffer even later hebben afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De toestand van het slachtoffer is nog niet naar buiten gebracht.

Treinongeluk met persoon zorgt voor vertraging rondom Amersfoort.

(meer…)

Dodelijke aanrijding op spoorwegovergang bij Elst

Treinongeluk tussen stoomtrein en auto

Afgelopen week is de historische stoomtrein tegen een auto aangebotst op de spoorwegovergang bij Apeldoorn. De betreffende spoorwegovergang had geen slagbomen, waardoor het oversteken gevaarlijker is dan bij andere. Volgens ooggetuige heeft de bestuurder van de auto met matige snelheid gereden, maar het ongeluk niet voorkomen. Bij het treinongeluk tussen de auto en de stoomtrein zijn twee mensen lichtgewond geraakt en konden zij ter plaatse worden geholpen. Uiteraard heeft de machinist de hulpdiensten direct gealarmeerd, maar dit bleek achteraf niet nodig. De auto is later weggesleept door een sleepwagen en kwam door het ongeluk 4 meter verderop terecht.

Veiligheid spoor

Veiligheid rondom de historische trein zal niet snel worden verbeterd.

(meer…)

Dodelijke aanrijding op spoorwegovergang bij Elst

Treinongeluk op spoorwegovergang bij Winsum

Afgelopen week is een 24-jarige autobestuurder omgekomen op een spoorwegovergang bij Winsum. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend, maar mogelijk is zijn aanhanger met kalveren blijven steken op het spoor. Aangezien het om een onbewaakte spoorwegovergang gaat zal de daadwerkelijke toedracht van het ongeluk nog moeten worden bepaald. Het merendeel van de dieren in de aanhanger is ongedeerd gebleven en ook de machinist van de trein maakt het goed. Van de ruim 40 inzittende in de trein is één persoon aan lichte verwondingen behandeld. De rest van de inzittende kon op weg worden geholpen met vervangend busvervoer.

Het is niet de eerste keer dat op deze spoorwegovergang een ongeluk gebeurd. In april 2014 was er ook al een treinongeluk bij Winsum.

Spoor actie

24-jarige bestuurder uit Eemsmond overleeft treinongeluk niet.

(meer…)