Tag: ongeluk

Dodelijke aanrijding op spoorwegovergang bij Elst

Op een spoorwegovergang bij station Elst is afgelopen week een man aangereden door een passerende trein. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het niet om een ongeval, maar is het niet duidelijk hoe het heeft kunnen gebeuren. Het ongeluk gebeurde afgelopen zaterdag, waarop het treinverkeer de hele middag heeft stilgelegen. Hulpdiensten en medewerkers van ProRail hebben tot het eind van de middag werkzaamheden verricht, waarna het treinverkeer weer op gang kwam. In de tussentijd heeft de NS vervangend busvervoer ingezet om de reizigers naar de juiste bestemming te krijgen.

NS dagkaart

Ongeluk op spoorwegovergang bij station Elst is dodelijk.

machinist, ongeluk, spoorwegovergang, trein

Lees verder

Trein in Zeeland botst op betonblok

Een trein in Zeeland is afgelopen week op een betonblok gebotst. Het is nog onduidelijk hoe het betonblok op het spoor is terechtgekomen, maar het treinverkeer in heel de provincie werd uit voorzorg stilgelegd. Reizigers uit de betreffende trein werden onder politie begeleiding uit de trein geholpen en moesten gebruik maken van vervangend busvervoer. Dit vervoer werd verzorgd door de NS om de reizigers op te vangen en op weg te helpen. De politie is direct een onderzoek gestart om de oorzaak te achterhalen, maar in het belang van het onderzoek kan er nog niets naar buiten worden gebracht.

Trein actie

Reizigers tussen Kruiningen en Bergen op Zoom hebben last van vertraging.

betonblok, ongeluk, reizigers, trein

Lees verder

Treinongeluk met een persoon bij Amersfoort

Maandagochtend is het treinverkeer tussen Amersfoort en Den Dolder stilgelegd door een aanrijding met een persoon. Het gebeurde op de spoorwegovergang bij de Barchman Wuytierslaan, waarbij het nog niet duidelijk is of het om een aanrijding of zelfdoding gaat. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het onderzoek nog in volle gang is, maar dat de prioriteit eerst ligt bij Eerste Hulp voor het slachtoffer. Hiervoor is ambulance personeel ingezet die het slachtoffer even later hebben afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De toestand van het slachtoffer is nog niet naar buiten gebracht.

Treinongeluk met persoon zorgt voor vertraging rondom Amersfoort.

aanrijding, amersfoort, ongeluk, reizigers, vertraging

Lees verder

Treinongeluk tussen stoomtrein en auto

Afgelopen week is de historische stoomtrein tegen een auto aangebotst op de spoorwegovergang bij Apeldoorn. De betreffende spoorwegovergang had geen slagbomen, waardoor het oversteken gevaarlijker is dan bij andere. Volgens ooggetuige heeft de bestuurder van de auto met matige snelheid gereden, maar het ongeluk niet voorkomen. Bij het treinongeluk tussen de auto en de stoomtrein zijn twee mensen lichtgewond geraakt en konden zij ter plaatse worden geholpen. Uiteraard heeft de machinist de hulpdiensten direct gealarmeerd, maar dit bleek achteraf niet nodig. De auto is later weggesleept door een sleepwagen en kwam door het ongeluk 4 meter verderop terecht.

Veiligheid spoor

Veiligheid rondom de historische trein zal niet snel worden verbeterd.

ongeluk, spoorwegovergang, trein, treinongeluk

Lees verder

Treinongeluk op spoorwegovergang bij Winsum

Afgelopen week is een 24-jarige autobestuurder omgekomen op een spoorwegovergang bij Winsum. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend, maar mogelijk is zijn aanhanger met kalveren blijven steken op het spoor. Aangezien het om een onbewaakte spoorwegovergang gaat zal de daadwerkelijke toedracht van het ongeluk nog moeten worden bepaald. Het merendeel van de dieren in de aanhanger is ongedeerd gebleven en ook de machinist van de trein maakt het goed. Van de ruim 40 inzittende in de trein is één persoon aan lichte verwondingen behandeld. De rest van de inzittende kon op weg worden geholpen met vervangend busvervoer.

Het is niet de eerste keer dat op deze spoorwegovergang een ongeluk gebeurd. In april 2014 was er ook al een treinongeluk bij Winsum.

Spoor actie

24-jarige bestuurder uit Eemsmond overleeft treinongeluk niet.

groningen, ongeluk, spoorwegovergang, treinongeluk

Lees verder

Goederentrein ontspoord bij Amsterdam

Afgelopen week is een treinstel van een goederentrein bij een industrieterrein in Amsterdam naast het spoor terecht gekomen. Het treinstel was beladen met kool en vormde daarmee geen risico voor de omgeving. De problemen hebben in totaal ruim 7 uur geduurd en zouden rond 10 uur in de ochtend weer verholpen zijn. Het treinstel moest weer op het juiste spoor worden getakeld, waarna het onderdeel weer aan de trein kon worden gekoppeld.

Goederentrein ontspoord bij Amsterdamse Haven.

Amsterdam, goederentrein, ongeluk, ontspoord, trein

Lees verder

Treinongeluk met vrachtwagen in Oostenrijk

Afgelopen week is een trein op een vrachtwagen gebotst in het Oostenrijkse plaatsje Leobendorf. Het ongeluk gebeurde rond 7:00 uur in de ochtend, waarna er geen treinverkeer meer mogelijk was. Bij het ongeluk raakte 3 inzittende van de trein gewond, maar wist de chauffeur van de vrachtwagen gelukkig net op tijd te ontkomen. De vrachtwagen vloog kort na het ongeluk in brand, waarvan even later vrijwel niets meer over was. De chauffeur kon volgens ooggetuige nog net uit de vrachtwagen klimmen, voordat het voertuig in brand vloog.

Treinverkeer rond Leobendorf lag ruim 4 uur stil.

ongeluk, oostenrijk, reizigers, trein, vrachtwagen

Lees verder

Vrouw komt om bij reddingspoging hond

Afgelopen week is een vrouw aangereden door een trein toen zij haar hond wou redden van het spoor. Volgens een woordvoerder van de politie probeerde de vrouw de hond van het spoor te redden, maar dit zal nader onderzoek moeten uitwijzen. Voorlopig is de daadwerkelijke toedracht nog niet bekend, maar er wordt uitgegaan van een ongeluk.

De dramatische gebeurtenis vond plaats op het traject tussen Freshfield en Ainsdale in Groot-Brittannië. De 20-jarige vrouw was vermoedelijk haar hond aan het uitlaten langs het spoor, waarbij de hond volgens omwonende waarschijnlijk onder het hek is doorgekropen. Het hek langs het spoor is namelijk niet laag genoeg voor honden, waardoor het wel vaker gebeurd dat een hond aan de andere kant van het hek beland.

Reizigers hadden ruim 2 uur last van vertraging op het traject.

hond, ongeluk, trein, vertraging, vrouw

Lees verder

Treinongeluk met vrachtwagen bij Ruurlo

Afgelopen week heeft een treinongeluk op een spoorwegovergang bij Ruurlo plaatsgevonden. Het zou gaan om een vrachtwagen die patat vervoerde, waarbij een aantal inzittende en de machinist van de trein licht gewond zijn geraakt door rond vliegend glas en de harde klap. Volgens de chauffeur van de vrachtwagen was de aanhanger blijven steken op het spoor toen hij zijn vrachtwagen wou keren. Hij deed dit op het spoor, omdat op dat deel van de weg genoeg ruimte was voor deze manoeuvre. De chauffeur is uiteindelijk met de schrik vrij gekomen, maar de machinist licht met een pijnlijke schouder thuis en ook een aantal inzittende zijn licht gewond geraakt door rond vliegend glas.

Vrachtwagen veroorzaakt een hoop vertraging tussen Winterswijk en Vorden.

apeldoorn, ongeluk, ruurlo, treinongeluk, vrachtwagen

Lees verder

Treinongeluk in Duitsland met 110 inzittende

Afgelopen week is er een trein in Duitsland gekanteld met 110 inzittenden. De trein zou tegen een goederentrein zijn op gebotst, waarna 2 wagons met 110 passagiers aan boord kantelden. Hierbij zouden volgens een woordvoerder van de brandweer 35 mensen gewond zijn geraakt, maar heeft gelukkig iedereen het treinongeluk overleefd. De trein was onderweg vanuit Oostenrijk naar de Duitse deelstaat Saarland. Uiteindelijk zijn 5 wagons ontspoord, waarvan er 2 zijn gekanteld.

Trein met 110 passagiers aan boord is gekanteld.

duitsland, ongeluk, politie, trein, treinongeluk

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!