Tag: NS Personeel

Stelletje krijgt boete voor hinder van het Openbaar Vervoer

Afgelopen week heeft een stelletje dat na het fluitsignaal van de conducteur in de trein stapte een boete gekregen van € 460! Het stel kwam iets te laat het perron op, terwijl de trein al bijna zou vertrekken. Hierop besloten zij om een sprintje in te zetten en sprongen net voor het sluiten van de deuren de trein in. Hierop kwam er een klein hoekje van een tas tussen de deur te zitten, waarna personeel van de NS het tweetal aansprak en ze een boete van € 230,- p.p. oplegde. Het gebeurd bijna dagelijks dat reizigers na het fluitsignaal de trein inspringen en dit levert vertraging/ongelukken op.

Bezuinigingen NS

Volgens een woordvoerder van de NS hebben de medewerkers juist gehandeld en heeft dit incident in Zaandam slechts voor een minuut vertraging gezorgd. Toch zou een trein in andere gevallen door de vertraging voor een roodsein komen te staan, waardoor de hele dienstregeling verstoord wordt. Daarbij zijn er in het verleden verschillende ongelukken gebeurd en dit moet natuurlijk worden voorkomen. Daarom is de hoge boete gerechtvaardigd en volledig in overeenstemming met het beleid van de NS.

Het koppel laat het hier echter niet bij en zal een bezwaarschrift indienen bij de NS, waarop deze opnieuw intern getoetst zal worden door de NS.

{mymaplocation id=95 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

NS boete, NS Conducteur, NS Personeel, trein nieuws, Trein vertraging

Conducteur mishandeld bij Schagen

Opnieuw is een conducteur mishandeld door een reiziger die geen geldig vervoersbewijs bij zich droeg. De zwartrijder stapte in de trein naar Uitgeest, maar werd agressief toen er om zijn kaartje werd gevraagd door de dienstdoende conducteur. De zwartrijder gebruikte fysiek geweld en heeft de conducteur hierbij een aantal raken klappen gegeven. Kort daarop wist de conducteur de man te overmeesteren en kon hij de man overdragen aan de politie op station Schagen. Uiteraard heeft de conducteur aangifte gedaan tegen de reiziger, maar het is natuurlijk verschrikkelijk dat een conducteur iemand moet kunnen overmeesteren. Dit zou niet bij het takenpakket moeten horen van een conducteur en daarom zijn er nog altijd een groot aantal partijen die voor extra beveiliging pleiten rondom het spoor.

Bezuinigingen rondom spoor

Maat is vol voor agressie in het Openbaar Vervoer

Voor veel medewerkers van de NS en belangenorganisaties van het Openbaar Vervoer is de maat vol. In de afgelopen periode is er weer veel personeel in het OV mishandeld door agressieve passagiers, wat de werkomstandigheden voor deze mensen ontoelaatbaar maakt. Het is in principe niet anders dan voorgaande jaren, maar de maat lijkt nu echt vol. De oproep van het NS personeel wordt continu genegeerd door het bestuur, waardoor er steeds meer protestacties worden gehouden.

Ook de politiek lijkt zich steeds meer met het probleem te bemoeien, maar heeft voorlopig nog niet voor een oplossing gezorgd.

NS Conducteur, NS Personeel, Spoor politie, Trein mishandeling, trein nieuws

Spoormedewerker omgekomen door aanrijding bij Delft-Zuid

Vanmiddag is een man omgekomen door een aanrijding bij station Delft-Zuid. Het is nog niet helemaal duidelijk op te maken uit de berichten, maar het lijkt erop dat het gaat om een spoormedewerker die op dat moment rond het spoor werkzaam was. Hoe het heeft kunnen gebeuren zal verder onderzoek moeten uitwijzen en daarom is het treinverkeer op het traject van Delft en Schiedam stilgelegd. Een woordvoerder van ProRail spreekt van een “tragisch ongeval”.

Medewerker NS aanrijding

Reizigers zullen daarom nog de hele dag rekening moeten houden met vertraging, omdat men alles op alles gaat zetten om de oorzaak te achterhalen. Dergelijke ongelukken moeten in de toekomst worden voorkomen en daarvoor moet men eerst weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. Vervangend busvervoer zal reizigers op weg helpen tussen Schiedam en Delft. Mogelijk dat het treinverkeer rond het avonduur weer opgang komt.

{mymaplocation id=145 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Aanrijding met trein, NS Medewerkers, NS Personeel, Trein aanrijding, Veiligheid op spoor

Conducteurs opnieuw bedreigd met mes in trein bij Tilburg

Afgelopen week is opnieuw een conducteur bedreigd met een stanleymes. De agressieve reizigers verklaarde later dat hij dit deed, omdat hij het niet eens was met de boete die hij kreeg voor het niet bij zich dragen van een geldig vervoersbewijs. Dit is in bijna alle gevallen de hoofdreden dat conducteurs worden aangevallen of bedreigd, terwijl de oorzaak vaak bij de passagier zelf ligt. Niet alleen in de trein bij Tilburg ging het fout, maar ook in Gouda en bij Almere bleken reizigers agressief tegenover NS personeel.

Geweld in trein

Een reiziger in Gouda bedreigde het personeel, nadat deze werd bekeurd voor het niet bij zich dragen van een geldig vervoersbewijs. De reiziger werd op het station van Gouda aangehouden door de politie, waarbij de agressieve reizigers zich volgens een woordvoerder van de politie hevig heeft verzet.

Op het station van Almere Centrum werd een reiziger aangehouden door de politie, omdat hij 2 conducteurs zou hebben mishandeld in de trein. Ook deze agressieve reiziger zou niet in het bezit zijn van een geldig vervoersbewijs en besloot om op de aanval over te gaan. Wij van Goedkoop-treinkaartje.nl vinden het belachelijk en hebben geen woorden voor dit soort praktijken. Het niet bij je dragen van een geldig vervoersbewijs heb je aan jezelf te danken en je weet met welke risico’s je instapt. Het NS personeel zou deze last niet moeten dragen en daarom staan ook wij achter extra beveiliging in en om de treinen in Nederland.

Geweld in Trein, NS Conducteur, NS Medewerkers, NS Personeel, Trein geweld, Trein mishandeling

NS Conducteurs dreigen met stakingen

Voor veel conducteurs van de NS is de maat vol. Zo hebben een aantal personeelsleden van de NS een brief geschreven naar het spoorbedrijf, waarin wordt verzocht om maatregelen te treffen. Herhaaldelijk wordt door de NS gezegd dat er naar oplossingen wordt gezocht, maar in de praktijk komt daar niets van terecht. Ook het aantrekken van 50 extra conducteurs heeft tot nu toe nog geen gewenst effect opgeleverd en het geweld in treinen lijkt niet minder te worden.

NS Dagkaart

In de brief stellen de conducteurs dat zij op (stap)avonden graag met z’n tweeën willen werken, aangezien het geweld op deze uren vaak het ergst is. Zij vinden het absurd dat beveiligers en politieagenten per stel werken, terwijl de conducteur zijn werk alleen uitvoert. Voor veel conducteurs is de maat vol en moet er worden gezocht naar een snelle oplossing. Afgelopen week is opnieuw een conducteur bewusteloos geslagen, terwijl hij bezig was met het controleren van vervoersbewijzen. Een veilige werkplek moet weer prioriteit krijgen en daarom moeten er stappen ondernomen worden.

Een woordvoerder van de NS laat weten de klachten serieus te nemen en zegt dat er wordt gezocht naar een passende oplossing. Zo wordt er gekeken of het haalbaar is om in de avonduren 2 conducteurs per trein te laten werken. Tevens wordt gekeken naar extra camera’s en het eerder sluiten van de OV-poortjes op stations. Het geweld wordt nog vaak veroorzaakt door dronken- of zwartrijders. De poortjes zou in ieder geval een groot deel van de agressieve reizigers moeten tegenhouden.

 

NS Conducteur, NS Medewerkers, NS Personeel, NS Staking, Treinstaking

Geweld in trein bij station Eindhoven

Het geweld in de treinen lijkt nog niet voorbij. Afgelopen week is een conducteur bewusteloos geslagen, voordat de trein station Eindhoven binnenreed. De mogelijke aanleiding voor het geweld in de trein is de geaardheid van de conducteur. De daders zouden ‘vieze flikker’ hebben geroepen vlak voordat zij de klap uitdeelden. Er was verder geen enkele aanleiding voor de mishandeling in de trein, waardoor de conducteur geen verdachte kan aanwijzen. De daders zijn dan ook uiteindelijk niet gepakt, maar worden door de politie opgespoord d.m.v. camerabeelden en getuige verklaringen. De politie van Eindhoven vraagt inzittende van de betreffende trein zich dan ook te melden om een getuige verklaring af te leggen.

Minister Mansveld

De conducteur kwam kort nadat hij bewusteloos werd geslagen bij, waardoor hij niet naar het ziekenhuis hoeft. Aangifte gaat hij komende week doen, waarna de daders mogelijk zullen worden aangehouden. Het treinverkeer heeft verder geen hinder ondervonden van het incident, maar het geweld voor personeel van de NS lijkt voorlopig nog niet geweken. De NS hoopt met de volledige sluiting van de OV-poortjes het aantal incidenten drastisch te verminderen, omdat reizigers dan nog door de controle moeten. Voorlopig is het aantal incidenten in ieder geval nog niet gedaald.

{mymaplocation id=183,184 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

NS Personeel, Trein Eindhoven, Trein geweld, Trein mishandeling, trein nieuws

Geweld in trein van Rotterdam naar Maastricht

Afgelopen week is een 33-jarige Rotterdammer aangehouden, omdat hij treinreizigers zou lastig vallen en dreigde met fysiek geweld. De trein was onderweg van Rotterdam naar Maastricht, maar de man moest op het station van Breda al uit de trein worden gehaald. De 33-jarige inwoner van Rotterdam was dronken en viel reizigers lastig.

Trein Geweld

Medewerkers van de NS hebben hierop de politie gealarmeerd, waarop zij direct in actie kwamen. De man werd meegenomen naar het bureau en kreeg een proces-verbaal voor ordeverstoring en dronkenschap. De trein heeft verder geen last gehad van vertraging, waardoor reizigers hun weg hebben kunnen vervolgen volgens de reguliere dienstregeling.

{mymaplocation id=384 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

 

Geweld in Trein, NS Medewerkers, NS Personeel, Trein geweld, trein nieuws

NS Medewerkers hebben geen vertrouwen in materieel

Het personeel van de NS zegt zich zorgen te maken over het materieel waarmee zij werken. Uit een onderzoek van spoorvakbond VVMC blijkt dat 6 op de 10 van de 870 ondervraagde machinisten en conducteurs geen vertrouwen meer heeft in de kwaliteit van de treinen en het materieel. Onder de machinisten en conducteurs is veel verontwaardiging over de kwaliteit van de zakcomputers die zij met zich meedragen, daarbij maken zij zich zorgen over de kwaliteit van treinen. Een defecte trein die toch wordt ingezet om reizigers te vervoeren komt helaas vaker voor dan men denkt.

Volgens Wim Eilert is de kwaliteit rondom het spoor al jaren een issue, maar lijkt het langzamerhand teveel te worden. Zodra personeel een onveilig gevoel krijgt zullen ook reizigers hier de dupe van worden. Er zou meer geld moeten worden vrijgemaakt voor het materieel, maar door de keiharde doelen voor klanttevredenheid ligt de prioriteit op hele andere punten.

NS is het niet eens met de eindresultaten van het onderzoek.

NS Medewerkers, NS Personeel, prorail, Spoorsystemen, trein nieuws, Veiligheid op spoor

Lees verder

Geen treinen rondom Den Haag vanwege werkoverleg

Afgelopen week heeft de NS een werkoverleg gepland van 04:00 uur tot en met 06:30 uur. Hierdoor reden er rondom Den Haag minder treinen, omdat ruim 150 machinisten en conducteurs waren verhinderd. Hierdoor hadden reizigers last van vertraging en uitval van treinen. De NS betreurd de hinder voor reizigers, maar heeft het werkoverleg expres voor de ochtendspits gepland om zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

Het overleg was bedoeld om de agressie en werkdruk te bespreken, waarmee het personeel van de NS te maken heeft. De NS heeft toegezegd om deze problemen serieus te nemen en met oplossingen te komen. Hiervoor zal in de komende periode een vergadering worden georganiseerd tussen de vakbonden, de ondernemingsraad en het bestuur.

Dagkaart actie

Reizigers maken steeds vaker gebruik van een dagkaart actie!

FNV vakbond, NS dagkaart actie, NS directie, NS Medewerkers, NS Personeel

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!