Tag: ns kortingskaart

Hoe ontvang ik na verloop van OV-Studentenpas een NS Kortingskaart?

OV Vragen

Aan ex-studenten wordt vaak een NS Kortingskaart aangeboden, zodat zij nog even kunnen wennen aan het betalen voor het Openbaar Vervoer. Zij krijgen vanuit de NS gratis een NS Altijd korting Abonnement aangeboden, wanneer de OV-Studentenpas verloopt of wordt opgezegd.

Studenten met een tussenjaar of reis naar het buitenland

Voor studenten die tussen hun studie door naar het buitenland reizen en daarom hun abonnement tijdelijk stop hebben gezet geld hetzelfde, alleen wordt de kortingskaart aangeboden op een moment dat het niet nodig is. Later heeft de student dan geen recht meer op de NS Kortingskaart, omdat deze slechts 1 maal wordt aangeboden.

OV Vragen

ns kortingsactie, ns kortingskaart, ov studentenkaart, OV vragen, Veelgestelde vragen

Aanvragen van gratis NS kortingskaart lukt niet

Voor af- en langstudeerders is het mogelijk om een gratis NS kortingskaart aan te vragen bij de NS. Hiermee krijgen (ex) studenten 40% korting op hun treinreis en dat scheelt natuurlijk enorm op de reiskosten! Helaas gaat het niet altijd goed en kunnen er verschillende complicaties optreden. Deze hebben wij hieronder behandeld en ook de actie codes hebben we nogmaals gepubliceerd, zodat het aanvragen van een gratis NS kortingskaart soepeler verloopt. Heb jij ooit een Studentenreisproduct gehad en ga je binnenkort afstuderen? Houdt er dan rekening mee dat je binnen 3 maanden van deze actie gebruik maakt, want het is gratis en je hebt het vast wel een keer nodig!

Gratis NS kortingskaart

Wanneer komt u in aanmerking voor een gratis NS Kortingskaart

  • Deze actie van de NS geldt alleen voor studenten of langstudeerders die eerder recht hebben gehad op een Studentenreisproduct. Heeft u geen recht gehad op het NS studentenreisproduct? Dan komt u niet in aanmerking voor de gratis NS kortingskaart.
  • Als je in de afgelopen 48 uur het Studentenreisproduct hebt gewijzigd is dit waarschijnlijk nog niet doorgevoerd in het systeem. De verwerking van de reisproducten kan maximaal 48 uur duren.
  • Heb je het Studentenreisproduct 3 maanden geleden stopgezet? Dan heb je geen recht meer op de gratis NS kortingskaart. Deze is namelijk alleen geldig voor studenten en langstudeerders die binnen 3 maanden gebruik maken van deze trein actie.

Actiecode voor het aanvragen van de gratis NS kortingskaart

Voldoe je aan de bovenstaande punten, maar lukt het nog steeds niet om de NS kortingskaart te bestellen? Dan vult u wellicht de verkeerde actiecode in.

  • Ben je een langstudeerder? Dan is de actie code voor het aanvragen van een gratis NS kortingskaart “Student” gevolgd door de 16-cijferige code op je Ov-chipkaart (Bijvoorbeeld: Student1234123412341234)
  • Voor afgestudeerde studenten is de actiecode “Exstudent” gevolgd door de 16-cijferige code op je Ov-chipkaart.

gratis, korting, ns kortingskaart, studenten, trein

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!