Tag: nieuws

Jongen valt in slaap en zit vast in geparkeerde trein

Afgelopen week is een jongeman in slaapgevallen in de trein en zat even later vast in de trein. De jonge was onderweg van Haarlem naar Enkhuizen, maar werd 3 uur later pas wakker en toen was de trein al op zijn parkeerplaats gezet. In de eerste instantie besefte hij het nog niet helemaal, maar de machinist was hem toch echt vergeten. Toen hij zag dat zijn mobiele telefoon bijna leeg was heeft hij zijn moeder gebeld en de situatie uitgelegd. Na het gesprek met zijn moeder was de stroom op, waarna hij even in paniek raakte en materiaal zocht om een ruit in te slaan. Met een brandblusser wou hij een ruit inslaan, maar staakte zijn poging toen hij een andere trein zag naderen. Hij besloot om de aandacht van deze machinist te trekken en deed dit succesvol.

Fiets in trein

Jongen (Dion) komt vast te zitten in de trein.

nieuws, trein

Lees verder

Trein in Bangladesh ontspoord door demonstranten

Afgelopen week hebben demonstranten in Bangladesh een trein laten ontsporen. De demonstranten zouden een stuk rails hebben weggehaald, waardoor de trein los kwam van het spoor. Hierbij zijn zeker 50 mensen gewond geraakt. De trein reed op het traject tussen de hoofdstad Dhaka en de havenstad Chittagong.

In Bangladesh organiseert de oppositie partij regelmatig protest acties en demonstraties. De Nationalistische partij van Bangladesh is vel tegen het beleid van de huidige regering en probeert door middel van demonstraties haar mening te uiten. Dit maal liep een demonstratie uit de hand, waarop tientallen burgers een stuk rails verplaatsten. Bij de demonstraties werden ook zelfgemaakte bommen ingezet en werden auto’s in brand gestoken.

Trein in Bangladesh ontspoord

nieuws, ontspoord, trein

Passagiers met vuurwapens opgepakt in de trein

Afgelopen week zijn er drie treinreizigers aangehouden op het NS station Vlaardingen Oost. Het zou gaan om een drietal minderjarigen jongens die mogelijk in het bezit waren van een vuurwapen. De politie van Vlaardingen werd gealarmeerd en heeft vervolgens ingegrepen. Later bleek dat het drietal inderdaad in bezit was van een vuurwapen en heeft de politie de jongens meegenomen naar het bureau. Onderzocht wordt nog wat de reden was voor het drietal om een vuurwapen bij zich te dragen. Daarnaast wordt er gekeken hoe de jongens aan het wapen zijn gekomen, maar hier wilt de politie van Vlaardingen nog niets over kwijt.

 

nieuws, opgepakt, passagiers, trein, treinreizigers

Ruim 30 procent meer goederen treinen op de betuweroute

Ruim 30 procent meer goederen treinen op de Betuweroute

In 2011 zijn er ruim 30 procent meer goederentreinen over de Betuwelijn gereden. Dit blijkt uit cijfers die zijn uitgebracht door de commerciele exploitant; Keyrail. In 2011 zijn er ruim 23 000 goederentreinen over de route gereden en dat tegenover een kleine 18 000 van het jaar ervoor. Er zijn in 2011 verschillende records gebroken op het gebied van drukte sinds de Betuwelijn in 2008 is opengegaan. Het verkeer blijft stijgen wat natuurlijk een groot succes betekend voor de makers en de trein industrie. Het doel van de organisatie achter de Betuwelijn is de kleine 23 000 goederentreinen te verhogen met het dubbelen. Keyrail zou graag 150 treinen per dag over het traject zien gaan, maar dit blijven voorlopig alleen nog toekomst dromen.

betuwelijn, goederentrein, nieuws

NS Spoorbericht

Het NS spoorbericht

Met het NS Spoorbericht ben je altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen, updates en veranderingen van de dienstregelingen. NS spoorbericht is een nieuwe dienst van de Nederlandse Spoorwegen om de reizigers zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de wijzigingen, zodat de Nederlandse treinreiziger niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan. U kunt zich aanmelden op de website van de NS voor de sms alert dienst.

 

Kijk ook naar de nieuwe abonnementen!

NS spoorbericht

bericht, nieuws, NS, spoor, spoorbericht

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!