Tag: mansveld

Proef met rolstoellift in trein gestart

De laatste tijd is de politiek in Den Haag veel bezig met gehandicapte/mindervalide reizigers. Zo was er onlangs een bericht over reizigers met een Segway in de trein en nu is de NS een proef gestart met de rolstoellift. Momenteel moeten mindervalide reizigers aangeven bij het personeel van de NS dat zij hulp nodig hebben bij het instappen, maar met de rolstoellift is dit niet meer nodig. Daarbij komt dat er niet op elk station medewerkers van de NS beschikbaar zijn, waardoor mindervalide niet op elk station kunnen opstappen.

Minister Mansveld

Mansveld zet proef met rolstoellift in gang.

mansveld, mindervalide, Minister Mansveld, politiek, reizigers, Rolstoellift, trein, Trein gehandicapten, Trein rolstoel

Lees verder

Mindervalide plekken in de trein

Wellicht dat er mindervalide plekken worden vrijgemaakt in de trein naar aanleiding van een verzoek van D66. De politieke partij vroeg zich af waarom er nog altijd geen mindervalide plekken in treinen zijn, terwijl dit bij andere vervoersmiddelen als de tram en de bus wel het geval is. Er zouden plaatsen in het midden van de trein vlakbij de deur moeten worden gereserveerd voor mensen die slecht te been zijn, zodat ze niet ver hoeven te lopen en verzekerd zijn van een plek in de trein. Op deze manier zou een grote groep Nederlands een plek worden geboden in de trein.

Minister Mansveld vond het verzoek van D66 direct al een goed idee en ging direct opzoek naar een oplossing. De Minister vroeg zich zelfs af waarom dit niet eerder is gedaan en kijkt ook naar oplossing bij de andere vervoerders.

Minister Mansveld

Minister Mansveld zet zich in voor mindervalide.

mansveld, mindervalide, trein, vervoerders

Lees verder

Traject inleveren bij wanprestaties

Afgelopen week hebben verschillende politieke partijen (VVD, CDA en D66) een voorstel gedaan om trajecten van de NS af te pakken bij wanprestaties. Momenteel is het zo dat de NS een boete moet betalen van een aantal miljoen, maar dit levert voor de NS eigenlijk weinig druk. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft dit voorstel voor het hoofdrailnet naar buiten gebracht en de politieke partijen zijn hier in meegegaan. Volgens de ACM zijn de boetes niet heftig genoeg om de NS te prikkelen om kwaliteit te leveren.  Komende week zal het voorstel in de Tweede Kamer worden besproken met Minister Mansveld.

Pvda en PVV zien niets in de plannen van de ACM.

mansveld, NS, reizigers, traject

Lees verder

Te weinig fietsenstallingen rondom stations

Het is al langere tijd een groot probleem rondom treinstations in Nederland, maar het lijkt voorlopig nog niet verholpen te zijn. Aangezien het aantal forenzen in de trein toeneemt en 40% daarvan met de fiets naar het station reist, veracht ProRail in 2030 een tekort van 60 000 plekken. Volgens het ministerie is er voorlopig genoeg geld aan fietsenstallingen uitgegeven en moeten gemeentes bijspringen. In de afgelopen jaren heeft het ministerie ruim 220 miljoen euro geïnvesteerd in fietsplekken, maar toch zal dit niet voldoende zijn met het oog op de toekomst.

In 2030 zullen er 60 duizend plekken te weinig zijn

fietsenstallingen, gemeentes, mansveld, prorail, tekort

Lees verder

Treinkaartje duurder in spits en goedkoper in daluren

Onlangs heeft staatssecretaris Wilma Mansveld nieuwe vervoersafspraken gemaakt, waaruit blijkt dat treinkaartjes in de spits duurder gaan worden. Hier staat tegenover dat de tarieven van treinkaartjes in de daluren juist omlaag gaan. Hiermee wil Mansveld bereiken dat reizigers die niet in de spits hoeven te reizen hier ook geen gebruik van maken, waardoor treinen minder vol raken in de spits en daluren populairder worden. Een treinkaartje in de spits zou weleens 10% duurder kunnen worden en een trajectkaart 6%. Daarentegen zullen prijzen van treinkaartjes in de daluren waarschijnlijk met 12% dalen.

Mansveld

In de daluren reizen als je niet in de spits hoeft te reizen.

daluren, duurder, mansveld, treinkaartje

Lees verder

Stations in Flevoland worden overgeslagen

Afgelopen week heeft staatssecretaris Mansveld een brief geschreven aan de Tweede Kamer, waarin staat vermeld hoe vaak een treinstation wordt overgeslagen. Hierin is te zien dat treinstations in Flevoland 58 keer zijn overgeslagen en de reizigers op station Oostvaarders het vaakst de dupe zijn geweest. Station Oostvaarders is 20 keer overgeslagen en station Dronten slechts 1 keer. Toch mogen de treinstations in Flevoland nog van geluk spreken, want in Gelderland zijn reizigers in het afgelopen jaar ongeveer 1100 keer de dupe geweest!

flevoland, mansveld, stations, trein, treinstations

Lees verder

Trein bij Borne waarschijnlijk ontspoord door wielband

Eerder hebben wij van Goedkoop-treinkaartje.nl een bericht geplaatst over de ontspoorde trein bij Borne. De oorzaak van het treinongeluk was nog niet bekend, maar er lijkt nu meer duidelijkheid te komen over het rampzalige ongeluk. De goederentrein heeft ongeveer 5 kilometer aan spoor vernield, waardoor er de hele week geen treinverkeer mogelijk is en er met man en macht moet worden gewerkt aan het herstel van het spoor.

Het treinongeluk bij Borne lijkt te zijn veroorzaakt door een gebroken wielband. Versleten wielbanden mogen niet worden vervangen, maar moeten in zijn geheel worden vervangen. Bij deze goederentrein was al meteen duidelijk dat de achterste wielen van de trein waren losgekomen van het spoor, maar nu blijkt dat een gebroken wielband de boosdoener is.

mansveld, trein, treinongeluk, veiligheid, wielband

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!