Tag: machinist

Blikseminslag bij Teuge legt treinverkeer plat

Door de hevige onweersbuien van gister avond is een trein tot stilstand gebracht bij Teuge. In de eerste berichten leek de trein te zijn geraakt door de bliksem, maar later bleek dat de bliksem in de bovenleiding was ingeslagen. Hierop werd de bovenleiding echter tegen de voorruit van de trein aangeslagen, waardoor de machinist gewond is geraakt en met nog onbekend letsel in het ziekenhuis ligt. Wel heeft hij de trein nog tot stilstand weten te brengen en een tegenliggende trein heeft uit voorzorg ook op de rem getrapt.

Trein actie

Op het moment van de inslag waren er 19 passagiers in de trein. Zij hebben ruim een uur in de trein gezeten, waarna ze met vervangend busvervoer hun reis konden vervolgen. ProRail is vervolgens de reparatie aan de bovenleiding gestart en heeft de trein naar een rangeerterrein gereden. Het treinverkeer tussen Deventer en Apeldoorn heeft de hele nacht stilgelegen, maar kon rond 06:30 uur weer worden hervat.

{mymaplocation id=38,159 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

machinist, NS Storingen, Stormachtig weer, Trein Apeldoorn, Trein Deventer

Machinist stopt voor kat op het spoor

Een machinist is afgelopen week gestopt voor een kat op het spoor. De medewerkers van de NS zag een onbekend object op het spoor en minderde vaart. Toen hij dichterbij kwam zag hij dat het om een hulpeloze/gewonde kat ging en heeft hij het dier meegenomen naar het eindstation. Eenmaal aangekomen op het eindstation stond de dierenambulance reeds klaar om het dier mee te nemen voor verzorging.

Uiteraard was de trein ligt vertraagd door de reddingsactie van de machinist, maar dit hebben de reizigers voor lief genomen voor de heldendaad. Ook Twitteraars waren lovend over de actie en prezen het personeelslid van de NS.

Machinist stopt voor kat

Dier op spoor, Kat op spoor, machinist, trein nieuws, Trein vertraging

Man plast in prullenbak van machinist

Afgelopen week kwam een machinist terug in zijn cabine en kwam voor een onaangename verassing te staan. Een nog onbekende reiziger/passagier had in zijn prullenbak gepiest en was daarna op de vlucht geslagen. Voor de machinist leverde dit een onwerkbare situatie op en moest de rit schrappen, waardoor reizigers de trein moesten verlaten en ander vervoer moesten zoeken. Volgens de machinist stonk het als “een bunzing” in zijn cabine en was het onmogelijk om in de lucht verder te werken.

Het treinverkeer heeft hierdoor geen vertraging opgelopen, maar de reizigers moesten wel even een ander vervoersmiddel kiezen. Wij van Goedkoop-treinkaartje.nl vinden dat de machinist in zijn recht stond om niet verder te werken, maar had het beste NS personeel kunnen optrommelen om snel van de geur af te komen. De trein schrappen van zijn ritten is een radicale oplossing voor een minimaal probleem. Het voorval speelde zich af voor de spits tussen Hilversum en Utrecht wat natuurlijk een rottijd is om je trein te schrappen van de dienstregeling.

{mymaplocation id=221,219,218,216,208,330,332,335 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

 

machinist, Trein Hilversum, trein nieuws, Trein Utrecht, Trein vertraging

Machinist slaat treinstation over door mist

Een machinist heeft vandaag een station overgeslagen door de dichte mist die ineens op kwam zetten op het traject. Ter hoogte van Heemstede-Aerdenhout hing een dichte mist, waarop de trein langs het perron raasde. Zowel inzittende als wachtende reizigers op het perron van het station waren verontwaardigd van de actie. Een noodrem van de machinist maakte het voorval nog schokkender, waarop er massaal berichten op sociale media werden geplaatst. Het is natuurlijk te zot voor woorden en de NS heeft dan ook direct contact opgenomen met de dienstdoende machinist. Reizigers op station Heemstede-Aerdenhout hebben hierdoor last gehad van 15 minuten vertraging en gelukkig had het voorval verder geen ernstige gevolgen.

Machinist de mist in

Machinist gaat de mist in! “Machimist!”

machinist, Trein Heemstede, trein nieuws, Trein vertraging, treinstations

Trein in Canada ontspoord na lawine

Afgelopen week is een trein in Canada ontspoord na een lawine. Het is niet de eerste keer dat een trein in Canada ontspoord, want dit is in de afgelopen jaren meermaals gebeurd. Sinds het treinongeluk bij Lac-Megantic, waarbij 47 mensen om het leven kwamen is het een gevoelig onderwerp. Dit maal ging het om een goederentrein die door de Canadese provincie Quebec reed. Hierbij is de trein waarschijnlijk meegesleurd door een aardverschuiving en is daarbij in een nabij gelegen meer terechtgekomen. Hulp kwam langzaam op gang, omdat het om een afgelegen gebied op bijna 1000 kilometer van Montreal gaat.

Trein Canada

Trein ontspoord ver buiten de bewoonde wereld.

canada, goederentrein, machinist, treinongeluk

Lees verder

Dodelijke aanrijding op spoorwegovergang bij Elst

Op een spoorwegovergang bij station Elst is afgelopen week een man aangereden door een passerende trein. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het niet om een ongeval, maar is het niet duidelijk hoe het heeft kunnen gebeuren. Het ongeluk gebeurde afgelopen zaterdag, waarop het treinverkeer de hele middag heeft stilgelegen. Hulpdiensten en medewerkers van ProRail hebben tot het eind van de middag werkzaamheden verricht, waarna het treinverkeer weer op gang kwam. In de tussentijd heeft de NS vervangend busvervoer ingezet om de reizigers naar de juiste bestemming te krijgen.

NS dagkaart

Ongeluk op spoorwegovergang bij station Elst is dodelijk.

machinist, ongeluk, spoorwegovergang, trein

Lees verder

Machinist gewond door reclamebord

Afgelopen week is een machinist gewond geraakt, nadat hij met zijn trein tegen een reclamebord was gebotst. Het reclamebord was niet goed vastgemaakt aan een aanhanger en werd door de storm van de oplegger afgeslagen. Het reclamebord kwam vervolgens op het spoor terecht, waarop de aanstormende trein er tegenaan botste. Door de botsing sneuvelde de voorruit van de trein, waarop de glasscherven door de cabine van de trein vlogen. Hierbij liep de machinist enkele verwondingen op en moest ambulance personeel worden opgeroepen om eerste hulp te verlenen.

machinist, ongeluk, reclamebord, trein

Lees verder

Jongen valt voor trein

Afgelopen week is een 16-jarige jongen in Zevenaar voor een trein gevallen. Dit gebeurde op het station van Zevenaar, terwijl een trein het station binnenkwam. De jongen stond eerst de wankelen op het perron, waarna hij onwel werd en op het spoor viel. De oplettende machinist trok direct aan de noodrem en kon nog net op tijd zijn trein tot stilstand brengen. Vervolgens werden er direct hulpdiensten in geschakeld en werd de jongeman naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe de 16-jairge inwoner van Zevenaar het momenteel maakt is niet bekend, maar natuurlijk hopen wij op een goede afloop van dit verhaal.

jongen, machinist, trein, valt, zevenaar

Machinist keek op kaart tijdens ongeluk

Het treinongeluk in Spanje van ruim een maand geleden is hoogst waarschijnlijk veroorzaakt door een menselijke fout. Volgens onderzoekers van de “zwarte doos” is de machinist vlak voor het treinongeluk in Spanje gebeld door het personeel van de Spaanse spoorbeheerder voor route aanwijzingen. Hierdoor was er minder aandacht voor het spoor en zat de machinist waarschijnlijk zelfs enige tijd op een kaart te kijken. Volgens de gegevens van de zwarte doos reed de trein enkele minuten voor het ongeluk 192 kilometer per uur. Vlak voor het ongeluk reed de trein 153 kilometer per uur, omdat de machinist op de rem had gedrukt.

Treinongeluk Spanje

De machinist heeft reeds bekend dat hij te hard heeft gereden, maar dat was natuurlijk op de beelden al goed te zien aangezien er slechts 80 kilometer per uur is toegestaan op dit deel van het traject. Onderzocht wordt nog of het om een menselijke of technische fout gaat, maar volgens de bekentenissen van de machinist was er niets mis met de trein en is hij hier verantwoordelijk voor. De machinist zal waarschijnlijk voor 79 keer van doodslag beschuldigd worden door roekeloos gedrag.

 

machinist, spanje, trein, treinongeluk, treinongeluk spanje

Machinist stopt voor kalf in sloot

Afgelopen week is een machinist van Arriva gestopt, omdat een pasgeboren kalf in een sloot naast het spoor lag. Volgens een passagier viel het kalf direct na zijn geboorte in het water, terwijl de navelstreng nog vastzat. De machinist van Arriva probeerde samen met passagiers het kalf uit de sloot te halen, maar dit lukte pas toen de brandweer arriveerde. De reizigers liepen door het voorval ruim 45 minuten vertraging op, maar konden hun weg na het incident weer vervolgen.

Machinist stopt voor kalf in sloot

arriva, kalf, machinist, sloot, stopt

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!