Tag: internet

Youtube en Spotify mogen worden geblokkeerd in de trein

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft uitgezocht of het mogelijk is om datavretende diensten te blokkeren op het gratis wifi-netwerk van de NS. Zo zouden diensten als YouTube en Spotify mogen worden geblokkeerd, waardoor het internet in de trein minder belast wordt en treinreizigers normaal kunnen blijven internetten. Daarnaast is een andere positief effect dat de geluidsoverlast hierdoor teruggedrongen kan worden, omdat alle audio diensten via het internet zouden kunnen worden geblokkeerd.

Wel blijft het natuurlijk mogelijk om via het 3g/4g netwerk gebruik te maken van de diensten, omdat hier geen beperkingen op kunnen worden gelegd door de NS. Normaal gesproken is het blokkeren van individuele diensten verboden volgens de Nederlandse wet neutraliteit, maar wanneer het blokkeren ‘filevorming’ op het netwerk voorkomt is het toch toegestaan. Het gratis internet in de trein zal hierdoor gebruiksvriendelijker worden en de klanttevredenheid onder de reizigers zal stijgen.

internet, trein

Lees verder

Treinkaartje bestellen

Een treinkaartje bestellen via het internet is zo gek nog niet! Het vertrouwen voor aankopen op internet is de afgelopen jaren sterk toegenomen en dat willen wij van Goedkoop treinkaartje graag zo houden. Om deze reden hebben wij in samenwerking met NShispeed een banner ontwikkeld die u in de rechter kolom van onze site kunt terugvinden. Een aantal jaar geleden was het nodig om naar het loket of kantoor van NShispeed te gaan, maar dat is met de komst van internet overbodig geworden. U kunt gemakkelijk en snel via het internet uw aankopen doen en op deze manier voor een voordelig bedrag een treinkaartje bestellen!

Treinkaartjes bestellen

Tips voor het online bestellen van een treinkaartje!

  • Probeer zoveel mogelijk de spits uren te mijden voor de vertrek en aankomst tijden, omdat u hiervoor het meest betaald.
  • Voor het goedkoopste treinkaartje naar het buitenland dient u 3 maanden van te voren te boeken, zodat u gebruik kunt maken van het laagste tarief.
  • Maak gebruik van de reisplanner van NShispeed op de rechter kolom van onze website, omdat u hiermee direct de vertrektijden en overstap mogelijkheden kunt zien(dit scheelt in reistijd en kosten).

bestellen, internet, online, treinkaartje

Miljoen passagiers internetten in trein

De nieuwe generatie treinreizigers is geland in Nederland. Maandelijks internetten ruim een miljoen passagiers in de trein. Dit door de komst van de smartphones en de tablets, waarmee uren lang onbeperkt geïnternet kan worden. Ook het de gratis wifi die in sommige treinen al aanwezig is biedt een uitkomst voor een hoop passagiers en dit zal in de nabije toekomst alleen nog maar uitgebreid worden is de verwachting. Waar het al eindigen is nog maar de vraag. Het tijdperk van uit het raam kijken en de krant lezen lijkt langzaam te verdwijnen, omdat het laatste nieuws altijd via het internet te vinden is en de meeste mensen allang een app hebben aangeschaft, waarmee zei het actuele nieuws binnen halen. De komende jaren zal het wifi zich naar alle waarschijnlijkheid uitbreiden naar stations en de overige treinen, omdat er een steeds grotere behoefte naar is.

NS wifi op stations

internet, NS, passagiers, trein, wifi

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl