Tag: Internationale treinen

Moet ik reserveren en krijg ik een vaste zitplaats?

Voor het internationaal treinverkeer zijn er verschillende vervoerders, waarbij u verplicht moet reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Thalys, TGV, Eurostar en de OBB Nightjet

Zo dient u in de Thalys, TGV, Eurostar en de OBB Nightjet vooraf een ticket te boeken/te reserveren. U krijgt in deze treinen een vaste zitplaats aangewezen.

ICE International en InterCity Berlijn

In treinen van ICE International en IC Berlijn is het niet verplicht, maar wel raadzaam om van tevoren een zitplaats te reserveren. In het boekingsproces kunt u aanvinken om alvast een zitplaats te reserveren. Op deze manier voorkomt u het zoeken naar een zitplaats en bent u verzekerd van een comfortabele reis. Heeft u reeds tickets geboekt, maar nog geen zitplaats gereserveerd? Doe dit dan alsnog via het ISC (Internationaal Service Center) op telefoonnummer: 030-2300023.

InterCity Brussel

Voor de IC Brussel is het niet verplicht/mogelijk om een zitplaats te reserveren. In deze trein geldt net als de binnenlandse treinen een vrije plaatskeuze, waardoor u zult moeten zoeken naar een zitplaats. Al zijn deze vaak snel gevonden, aangezien niemand een vaste zitplaats heeft in de trein.

Internationale treinen, OV vragen, Veelgestelde vragen, Zitplaats reserveren

Hoeveel bagage mag ik mee in de trein?

De regels omtrent bagage zijn veel soepeler dan die van vliegreizen. Zo is het in internationale treinen mogelijk om 2 grote stukken bagage mee te nemen in de trein en 1 tas met handbagage. De handbagage kan boven de zitplaats worden opgeborgen en de grote tassen/koffers kunnen in de daarvoor bedoelde ruimtes worden geplaatst tussen de rijtuigen in. U kunt de tassen hier zelf plaatsen, waarna u de zitplaats opzoekt.

Algemene regel

In principe mag u 2 tassen tot maximaal 32 kg meenemen in de trein + een kleine tas met handbagage die u boven uw zitplaats kunt plaatsen. Houdt er wel rekening mee dat dit per vervoerder kan verschillen. Wilt u meer weten? Klik dan op één van de onderstaande vervoerders om de juiste bagagereglementen weer te geven.

Internationale treinen, OV vragen, Trein Bagage, Trein InterRail, Veelgestelde vragen

Internationale trein

Bent u opzoek naar een internationale trein? Dan ben u hier op het juiste adres, want wij hebben alle internationale treinen vanuit Nederland voor u verzameld. Zo kunt u op Goedkoop-treinkaartje.nl de goedkoopste treintickets boeken voor treinreizen naar populaire Europese bestemmingen. Zo boekt u via onze website al vanaf € 19,- treintickets naar bestemmingen als Keulen, Lille, Düsseldorf, Antwerpen en Brussel. Hierbij moet gezegd worden dat u ongeveer 82 tot 90 dagen van tevoren dient te boeken om te profiteren van dit uitzonderlijk lage tarief. Uiteraard zijn er regelmatig trein acties die wij op onze website publiceren om het internationaal treinverkeer te stimuleren.

Overzicht van internationale treinen:

Europese Stedentrip

Stedentrip binnen Europa met een internationale trein

Duizenden Nederlanders maken jaarlijks een stedentrip binnen Europa met de trein. Hiervoor worden de internationale treinen dan ook goed gebruikt, maar ook voor zakelijk verkeer bieden deze treinen een uitkomst. Onderweg kan er namelijk gewerkt worden en vanwege de comfortabele stoelen en service aan boord is dit ideaal. Daarbij bespaart u op tijd, aangezien u niet extra vroeg hoeft te verzamelen op het station en direct in het centrum arriveert. Ideaal toch?

Wist u dat de topsnelheid van hogesnelheidstreinen tot 300 km/uur kan oplopen?

{mymaplocation id=6,3,4,5,7,8,9,2,1 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Internationale treinen, InterRail Europa, Reistips Europa, Trein Europa, Trein InterRail

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!