Tag: hilversum

Oorzaak ontsporen van trein bij Hilversum bekend

Afgelopen week heeft de onderzoekscommissie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid de oorzaak van de ontsporing van de trein bij Hilversum bekend gemaakt. Vorig jaar op 15 januari 2014 is een trein bij Hilversum ontspoord, waarbij het nog niet helemaal duidelijk was wat de oorzaak nou eigenlijk was en wie hiervoor verantwoordelijk kon worden gehouden. Nu blijkt dat ProRail nalatig is geweest bij het onderhoud aan de wissels en dat de prioriteit bij de controles op andere punten lag. Natuurlijk is het goed dat de medewerkers van ProRail prioriteiten stellen, maar zeker in de toekomst zal alles goed gecontroleerd moeten worden om dergelijke ongelukken in te voorkomen.

Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid dient ProRail en andere vervoersaannemers lessen te leren uit dergelijke incidenten, zodat dit kan worden voorkomen in de toekomst. Een defect in een wissel zou de oorzaak zijn van het ongeluk wat had kunnen worden voorkomen bij kwalitatief goed onderhoud. Bij het ongeluk zijn enkele inzittende lichtgewond geraakt, maar het had veel erger kunnen aflopen. Daarom stelt de Onderzoeksraad in een verklaring dat de voorschriften zodanig moeten worden aangescherpt dat tongaanrijdingen (de oorzaak van het ongeluk) worden tegengegaan. Daarbij moet het spooronderhoud zodanig worden aangestuurd en gecontroleerd dat veiligheid voldoende gewicht krijgt ten opzichte van beschikbaarheid en kosten. Tevens moeten ProRail en andere spooraannemers zorgen voor een goed inzicht in de technische staat van het spoor.

hilversum, Onderzoeksraad voor Veiligheid, trein nieuws, Trein ontspoord, treinongeluk

Minischermen langs het spoor bij Hilversum

Om geluidsoverlast van treinen te verminderen zullen er minischermen worden geplaatst langs het spoor bij Hilversum. ProRail heeft aangekondigd dat het begint met een proef, maar dat dit in de toekomst best eens de oplossing zou kunnen zijn. Als de proef slaagt zal het ook op andere plaatsen in Nederland worden toegepast.

De minischermen hebben een hoogte van maximaal 1 meter en bestaan uit korven met stenen. De korven met stenen vormen een schans, waardoor het geluid wordt geabsorbeerd. Tevens worden er traptreden aan de buitenzijde van de korven bevestigd, zodat reizigers hierop kunnen lopen voor het geval dat een trein tot stilstand komt.

De schermen zullen worden geplaatst op 2 stukken langs het traject van Amersfoort naar Hilversum. Wanneer de korven daadwerkelijk functioneren zullen deze ook op andere plekken in het land komen te staan. De proef heeft zijn mandaat gevonden in geluidsoverlast binnen de gemeente Hilversum. Ruim 550 huishoudens zouden worden geteisterd door langsrijdende treinen.

amersfoort, dempen, geluid, hilversum, trein

Trein bij Hilversum ontspoord

Afgelopen week is een treinstel van de NS ontspoord op het traject van Hilversum naar Naarden-Bussum. Het gebeurde op woensdag rond 16:00 uur, waarbij het tweede rijtuig van de trein naast het spoor terecht kwam. Doordat de trein op dat moment met lage snelheid reed zijn de gevolgen minimaal gebleven. De trein bleef overeind en alle inzittende zijn er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. De aanwezige hulpdiensten hebben alle inzittende uit de trein gehaald en de spoorwegpolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk.

Trein Ontspoord bij Hilversum

De vertragingen voor de reizigers liepen hoog op, waarbij reizigers rekening moesten houden met vertragingen van ruim een uur. Op het traject van Hilversum naar Naarden-Bussum werd vervangend busvervoer ingezet. Reizigers die via Utrecht Centraal of Almere Centraal kwamen werden aangeraden om via Amsterdam Zuid te reizen. Reizigers vanuit Amersfoort, Amsterdam Centraal of Schiphol werden aangeraden om via Utrecht Centraal te reizen.

hilversum, ontspoord, storing, trein, vertraging

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!