Tag: hijskraan

Treinverkeer rond Eindhoven plat door hijskraan

Afgelopen week heeft het treinverkeer rond Eindhoven enige tijd stilgelegen. Een deel van een hijskraan was omgevallen boven het spoor en heeft daarbij enkele bovenleidingen geraakt. Het deel heeft meerdere leidingen geraakt, waardoor er op meerdere sporen geen treinverkeer mogelijk was. Daarbij was het station van Eindhoven enkele uren compleet spanningsloos door het incident. Volgens een woordvoerder van Prorail zouden de werkzaamheden nog de hele maandag gaan duren en zullen de treinen dinsdag pas weer volgens de normale dienstregeling rijden.

Hulpdiensten zijn de hele dag bezig geweest met spoorwerkzaamheden, waarna er in de avond weer treinverkeer mogelijk was. Ook de brandweer moest worden ingeschakeld, omdat de kraan die olie lekte moest worden ingedamd.

Op het traject van Eindhoven, Boxtel, Helmond en Geldrop was de hele dag geen treinverkeer mogelijk en kwam pas in de avond weer op gang. In de tussen tijd werden reizigers aangeraden om een andere route te kiezen of gebruik te maken van vervangend vervoer. Rond 18:30 uur kon de normale dienstregeling weer worden ingezet en konden reizigers weer normaal gebruik maken van het traject.

 

bovenleiding, eindhoven, hijskraan, trein, treinverkeer

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!