Tag: hanzelijn

Vertraging door aanrijding bij Hattem

Vanwege een aanrijding met een persoon bij Hattem was er geen treinverkeer mogelijk op de Hanzelijn. Reizigers hebben hierdoor urenlang last gehad van vertraging, omdat ook het busvervoer langzaam op gang kwam. De aanrijding vond plaats rond 16:15 uur, waarna er op de trajecten tussen Amersfoort – Zwolle en Lelystad – Zwolle geen treinverkeer mogelijk was. Over de toedracht van het ongeluk kan de politie nog niks zeggen, maar hierover zal later meer naar buiten worden gebracht.

Hanzelijn

Kort na het ongeluk werden de alarmdiensten ingeschakeld en werd zelfs de traumahelikopter opgeroepen. Deze is niet geland rondom het spoor, omdat de persoon reeds ter plaatse was overleden. Aanvankelijk was de verwachting dat het treinverkeer was weer rond 19:30 uur op gang zou komen, maar dit was rond 18:15 uur al het geval. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en de werkzaamheden snel afgerond. Helaas is het voor de persoon in kwestie minder goed afgelopen, maar was het voor de machinist onmogelijk om te stoppen.

{mymaplocation id=254,22,252,23,413,25,44 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Aanrijding met trein, hanzelijn, Trein aanrijding, Trein Almere, Trein Amersfoort, Trein Zwolle

Treinen rijden zachter rondom tunnel Hanzelijn

Rondom de Drontermeertunnel op de Hanzelijn remmen machinisten tegenwoordig af, zodat reizigers minder last hebben van het drukverschil dat ineens ontstaat. Doordat de trein met hoge snelheid de tunnel in rijdt ontstaat er een drukverschil, waardoor passagiers last krijgen van hun oren. Het probleem werd direct al aangekaart na de opening van het traject tussen Almere en Zwolle, maar er is tot op heden nog geen oplossing voor gevonden. Wel remmen machinisten nu af vlak voor de tunnel, zodat de overlast minimaal is voor de reizigers op de Hanzelijn.

Hanzelijn

Geruchten over slechte constructie blijken niet waar

almere, hanzelijn, machinisten, prorail, zwolle

Lees verder

Hanzelijn zal worden geopend met festiviteiten

De Hanzelijn zal binnenkort geopend worden met een hoop festiviteiten. Zo zal de theater groep “The Lunatics” een optreden verzorgen en is er aan het eind van de avond een vuurwerkshow. Er gaan zelfs geruchten dat de NS en Prorail voor een aantal historische treinen hebben gezorgd die over het traject van Lelystad naar Zwolle zullen rijden.

Hanzelijn

Voor de inwoners van Lelystad en Zwolle is het al jaren lang een reisprobleem, maar nu blijkt dan eindelijk de oplossing geopend te worden. Het traject tussen Lelystad en Zwolle zal naar alle verwachting 45.000 reizigers per dag gaan vervoeren in de komende jaren. Station Zwolle verwerkt op het huidige moment zo’n 47.000 passagiers per dag, maar dit zullen er naar verwachting in 2020 rond de 95.000 zijn. Zaterdag 8 december zal de Hanzelijn worden geopend en zullen er gratis pendeltreinen op het traject tussen Lelystad en Zwolle rijden. Twee dagen voor alle festiviteiten zal koningin Beatrix de Hanzelijn openen door met de koninklijke trein over het traject te rijden.

festiviteiten, geopend, hanzelijn, opening

Hanzelijn is niet volledig

De Hanzelijn is niet gemaakt volgens de vooraf opgestelde afspraken. Hierdoor is het op sommige punten van het traject niet mogelijk om treinen snel achter elkaar te laten rijden. Prorail liet afgelopen week weten dat er 90 miljoen euro bespaard is door efficiënte werkzaamheden. Zo zou er veel geld zijn bespaard door sterke planningen en slimme aanbestedingen. Door de verschillende gemeente is er nu een gezamenlijke verklaring overhandigd met daarin de klachten over de Hanzelijn. Het spoor rond Zwolle zou niet met de modernste technieken beveiligd zijn, waardoor het treinverkeer niet goed zou kunnen doorstromen. Dit zou wel zijn afgesproken, waardoor Prorail haar beloftes niet heeft waargemaakt.

hanzelijn niet af

Merkwaardig

Prorail heeft hierop geantwoord dat de beveiliging rond het spoor van Zwolle buiten het project vallen en daarom niet binnen de afspraken vallen. Daarbij geeft Prorail aan dat de treinen met ruim 140 k/m per uur rijden en het dus wel goed zit met de veiligheid.

afspraken, hanzelijn, prorail

Paard overleden bij test Hanzelijn

Nog maar even en de Hanzelijn zal op 6 december worden geopend. Hiervoor wordt het traject door machinisten getest, zodat zij aan het nieuwe traject kunnen wennen. Afgelopen week liepen er 5 paarden op het spoor tijdens een test van het spoor. Hierbij kwam 1 paard om en wisten 4 paarden op tijd te ontkomen. De schade zal waarschijnlijk worden verhaald op de bezitter van de paarden. De test activiteiten zullen de komende week worden hervat.

trein hanzelijn

hanzelijn, ongeval, paard, test

Hanzelijn in Zwolle bijna af

De Hanzelijn in Zwolle is bijna af, waardoor het station in Zwolle ongeveer 150 treinen per dag meer te verwerken heeft. Op het huidige moment worden de laatste stukken rails gemonteerd, waardoor de oplever datum nu wel erg dichtbij komt. De afgelopen week is het treinverkeer 3 dagen stil gelegd voor de montage van de laatste delen, maar het treinverkeer is weer volledig in gang gezet. Op het huidige moment heeft station Zwolle ongeveer 47000 passagiers per dag te verwerken, terwijl dit er naar verwachting 95000 zullen zijn in 2020.

Het traject van de Hanzelijn is op de onderstaande afbeelding weergegeven. Naar verwachting zal het traject vanaf 9 december 2012 in gebruik worden genomen.

Hanzelijn 2012

2012, hanzelijn, trein, treinverkeer

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!