Tag: groningen

Aanrijding met persoon bij de spoorwegovergang aan de Peizerweg

Vanwege een aanrijding met een persoon op de spoorwegovergang aan de Peizerweg reden er vrijdagmorgen geen treinen. Het traject van Groningen naar Zuidhorn werd het treinverkeer stilgelegd voor verder onderzoek, werkzaamheden en veiligheid. Het is nog onduidelijk wat de toedracht van het ongeluk was, maar voorlopig gaan de plaatselijke autoriteiten niet uit van een ongeluk.

Het treinverkeer heeft enkele uren stilgelegen, waardoor reizigers gebruik moesten maken van vervangend busvervoer. Aan het begin van de middag kwam het treinverkeer weer op gang en reden treinen weer volgens de normale dienstregeling.

{mymaplocation id=55,229 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

groningen, spoorwegovergang, Trein aanrijding, trein nieuws, treinongeluk

Treinongeluk op spoorwegovergang bij Winsum

Afgelopen week is een 24-jarige autobestuurder omgekomen op een spoorwegovergang bij Winsum. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend, maar mogelijk is zijn aanhanger met kalveren blijven steken op het spoor. Aangezien het om een onbewaakte spoorwegovergang gaat zal de daadwerkelijke toedracht van het ongeluk nog moeten worden bepaald. Het merendeel van de dieren in de aanhanger is ongedeerd gebleven en ook de machinist van de trein maakt het goed. Van de ruim 40 inzittende in de trein is één persoon aan lichte verwondingen behandeld. De rest van de inzittende kon op weg worden geholpen met vervangend busvervoer.

Het is niet de eerste keer dat op deze spoorwegovergang een ongeluk gebeurd. In april 2014 was er ook al een treinongeluk bij Winsum.

Spoor actie

24-jarige bestuurder uit Eemsmond overleeft treinongeluk niet.

groningen, ongeluk, spoorwegovergang, treinongeluk

Lees verder

Vereniging Natuurmonumenten stapt in de trein

Afgelopen week zijn boswachters en natuurbeheerders van vereniging Natuurmonumenten in de trein gestapt om met reizigers in gesprek te gaan. Dit initiatief is bedacht om erachter te komen wat Nederlanders willen doen met de resterende 15% natuurgebied. Zo moet er worden gezocht naar een balans tussen rustige gebieden voor wandelaars/fietsers en wat aantrekkelijkere gebieden voor sporters. Hiervoor trekt Natuurmonumenten eropuit om erachter te komen wat Nederlanders nou werkelijk willen.

Speciaal voor dit initiatief heeft de NS een aantal groene coupés beschikbaar gesteld, waarin treinreizigers het met boswachters en natuurbeheerders kunnen hebben over de huidige- en toekomstige natuur.

Ga ook in gesprek met vereniging Natuurmonumenten!

den haag, groningen, natuur, natuurmonumenten, trein

Lees verder

AZ supporters vernielen trein

Afgelopen week hebben supporters van AZ het interieur van een treinstel vernield. Dit deden zij op de terugreis van een uitwedstrijd tegen FC Groningen. De voetbalfans moesten naar alle waarschijnlijkheid hun frustratie kwijt, omdat AZ 2-1 had verloren van FC Groningen. De AZ supporters zijn vervolgens aangehouden op het station van Zwolle. Volgens een woordvoerder zijn de namen van de hooligans bekend bij de politie en wordt één van de vernielers nog steeds vastgehouden op het bureau. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er met de overige supporters gaat gebeuren.

AZ hooligan, az supporter, groningen, trein, vernielen

Trein botst op bouwkraan in Groningen

Afgelopen week is een trein op een bouwkraan gebotst in Groningen. De trein van Arriva kon niet meer op tijd remmen voor de bouwkraan die over het spoor hing. Bij het treinongeluk is de bestuurder van de kraan gewond geraakt, maar zijn de inzittende van de trein ongedeerd gebleven. Hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht, maar er wordt uitgegaan van ongelukkige toevalligheden. Het traject tussen Groningen en Zuidbroek heeft hierdoor enige tijd stilgelegen, maar kon aan het begin van de middag weer worden opgepakt.

Treinongeluk Arriva

arriva, groningen, trein, treinongeluk

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!