Tag: Gratis met de trein

Railrunner

Kinderen gratis in trein
De Railrunner is al jaren een populair reisproduct voor ouders. Het is eigenlijk de dagkaart voor kinderen van 4 t/m 11 jaar oud, waarmee een hele dag kan worden gereisd ongeacht de bestemming. De Railrunner is online te bestellen, maar ook te koop bij de automaten op treinstations. Reist uw kind vaker met u mee? Dan is het wellicht handig om een Kids Vrij abonnement te overwegen, want hiermee reizen kinderen van 4 t/m 11 jaar altijd gratis met u mee in de trein. U dient hiervoor enkel eenmalig gegevens te verstrekken, maar het reisproduct is gratis!

Gratis met de trein, kids vrij, Kinderen Gratis, Railrunner, Trein Kinderen

Lees verder

Mogen kinderen gratis mee in de trein?

OV Vragen

Regelmatig wordt er aan de redactie gevraagd of kinderen gratis mee mogen in de trein. Dit is inderdaad mogelijk, maar hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Daarbij is het niet alleen binnen Nederland mogelijk om kinderen gratis mee te nemen in de trein, maar ook naar Duitsland en België zijn er mogelijkheden!

Gratis in de trein binnen Nederland

Zo is het mogelijk om kinderen tot en met 3 jaar gratis mee te nemen in de trein, tenzij ze gebruik moeten maken van een zitplaats in de trein. In dit geval dient u een Railrunner kaartje te kopen via het internet of een automaat op een treinstation. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar oud is er een gratis Kids Vrij abonnement verkrijgbaar via de website van de NS. Hiermee kunnen kinderen gratis meereizen met een volwassene, waardoor zij kennis kunnen maken met de trein en u bespaart op de reiskosten. Hiervoor dient u een persoonlijke OV chipkaart aan te vragen voor uw kind, zodat het Kids Vrij reisproduct hierop kan worden geladen.

Gratis in de trein naar België en Duitsland

Via NS International is het mogelijk om kinderen gratis mee te nemen in de trein naar België of Duitsland. Voor beschikbare tickets maakt u gebruik van onze handige tool in de rechterkolom van onze website. Hier kunt u een begin- en eindstation invoeren en aangeven in welke periode u wilt reizen.

OV Vragen

Gratis met de trein, Kinderen Gratis, Kinderen OV Chipkaart, OV vragen, Trein Kinderen, Veelgestelde vragen

Gratis met de trein

Natuurlijk wordt er vaak gevraagd of er ook gratis met de trein kan worden gereisd, maar dit is enkel mogelijk voor bepaalde doelgroepen. Zo wordt er voor studenten een gratis reisproduct aangeboden en is het voor kinderen van 4 t/m 11 jaar oud mogelijk om gratis met de trein te reizen. Kinderen t/m 3 jaar oud reizen ook gratis met de trein, tenzij er gebruik wordt gemaakt van een zitplaats. Er zij dus 3 opties:

 • Kinderen t/m 3 jaar oud
 • Kinderen van 4 t/m 11 jaar oud
 • Studenten

Gratis met trein

Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen gratis met de trein

Heeft u een kind van 4 t/m 11 jaar oud en reist hij regelmatig met u mee in de trein? Vraag dan het Kids Vrij abonnement aan, want dit is gratis en scheelt aanzienlijk in de reiskosten. Een voorwaarden hiervoor is wel dat hij meereist met een volwassene met geldig vervoersbewijs. Mocht dit niet het geval zijn dient uw kind alsnog in het bezit te zijn van een Railrunner treinkaartje van € 2,50, maar anders kunnen kinderen gratis met de trein!

Gratis reisproduct voor studenten

Voor Nederlandse studenten is het mogelijk om een OV-studentenkaart aan te vragen. Deze is bedoeld om de heen- en terugreis te vergoeden, zodat studeren voor iedereen toegankelijk is. De kosten zouden anders te hoog worden, waardoor het voor veel jongeren onmogelijk zou zijn om te studeren. Dit gratis reisproduct voor studenten is niet alleen geldig in de trein, maar in alle vervoersmiddelen van het Openbaar Vervoer. Een voorwaarden hierbij is wel dat u studeert en de opleiding afmaakt, omdat de kosten anders moeten worden terugbetaald. Pas wanneer de opleiding wordt afgerond worden de schulden omgezet in een gift.

Gratis met de trein, Kinderen Gratis, Kinderen OV Chipkaart, ov studentenkaart, Trein Kinderen

Kids Vrij abonnement

Kinderen gratis met trein

Het Kids Vrij abonnement is speciaal ontworpen om kinderen kennis te laten maken met de trein, zodat zij op latere leeftijd zelfstandig en ontspannen met de trein kunnen reizen. Daarbij lopen de kosten voor ouders vaak hoog op en komt de NS hiermee tegemoet in de reiskosten, zodat reizen met de trein en treinuitjes betaalbaar blijven. Het Kids Vrij abonnement is gratis aan te vragen voor kinderen van 4 t/m 11 jaar oud en dient te worden geladen op een persoonlijke OV Chipkaart. Uw kind mag echter alleen gratis met de trein in het gezelschap van een meereizend persoon van 12 jaar of ouder. Reist een kind zelfstandig? Dan kunt u voor € 2,50 een Railrunner kopen, waarmee zij 2e klas zelfstandig kunnen reizen.

Kinderen gratis met trein

Kids Vrij abonnement aanvragen

Via de onderstaande link kunt u het Kids Vrij abonnement aanvragen. Hiervoor dienen er wel een aantal gegevens te worden overgedragen en moet er een betaalrekening worden geverifieerd, zodat de NS zeker weet dat deze door de juiste persoon wordt aangevraagd. Daarbij dient er een persoonlijke OV Chipkaart te worden aangevraagd voor het kind, zodat het reisproduct hierop kan worden geladen. Daarna mag uw kind van 4 t/m 11 jaar gratis met u meereizen in de trein! Ideaal voor leuke treinuitjes of familiebezoekjes.

Voordelen

 • Geldig tijdens de spits
 • Geldig bij alle vervoerders
 • Kinderen krijgen een eigen OV Chipkaart
 • 34% korting in tram, metro en bus.
 • Kinderen reizen gratis mee naar België en Duitsland

Kinderen in de trein

Samen met korting reizen?

Het is natuurlijk het leukst als u ook met korting reist. Voor jongeren en ouders zijn er eigenlijk altijd goedkope treinkaartjes verkrijgbaar. Hiermee kunt u tot wel 70% besparen op de reiskosten en de kortingskaartjes kunnen worden gecombineerd met het Kids Vrij abonnement!

Samen maken we het Openbaar Vervoer betaalbaar! Steun Goedkoop-treinkaartje.nl en deel & Like ons op Facebook!

Gratis met de trein, kids vrij, Kinderen Gratis, Kinderen OV Chipkaart, Trein Kinderen

Kinderen gratis met de trein

Heeft u een kind tussen de 4 en 11 jaar oud? Bestel dan gratis het Kids Vrij abonnement bij de NS! Dit abonnement is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met het treinverkeer en ouders niet op te zadelen met onnodig hoge kosten. Een bekend goedkoop treinkaartje voor kinderen is natuurlijk de Railrunner, maar dit Kids vrij abonnement wordt vaak vergeten. De Railrunner is handig in gevallen dat een kind niet in het bezit is van een Kids Vrij abonnement of dat deze zelfstandig reist. Reist uw kind met u mee? Dan is het Kids Vrij abonnement in alle gevallen de voordeligste optie!

Kids Vrij abonnement

 • Hele week geldig!
 • Hele dag geldig!
 • Geldig bij alle vervoerders!

Kinderen reizen gratis met de trein

Kinderen 4 t/m 11 jaar oud reizen gratis in de trein!

In de meeste gevallen reist een kind met een volwassene mee en is het dus mogelijk om hem gratis te laten reizen in de trein. Kinderen tot 3 jaar reizen sowieso altijd gratis met de trein! Houdt er wel rekening mee dat een kind pas gratis met uw meereist als hij in het bezit is van een OV Chipkaart met het Kids Vrij abonnement geladen. Op deze manier kunt u hem de hele week/hele dag gratis meenemen en genieten van het Nederlands treinverkeer.

Kinderen in de trein

Het is goed voor de ontwikkeling van een kind om hem kennis te laten maken met de trein en andere middelen in het Openbaar Vervoer.

Gratis met de trein, kids vrij, Kinderen Gratis, Kinderen OV Chipkaart, Trein Kinderen

Geldigheid OV Studentenkaart in zomervakantie

OV Vragen

Bijna alle studenten in Nederland maken gebruik van het gratis OV studenten reisproduct. Deze is uiteraard het hele jaar gratis, zodat studenten van huis naar school kunnen reizen. In de vakantie wordt dit reisrecht ingetrokken en moet er ook door studenten betaald worden in het Openbaar Vervoer. Het is echter vaak onduidelijk wanneer deze periode ingaat en daarom hebben wij het antwoord nogmaals voor iedereen opgezocht. De geldigheid van de OV studentenkaart is slechts 1 maand niet geldig en dit is van 16 juli t/m 16 augustus.

Antwoord: 16 juli t/m 16 augustus

OV Vragen

Gratis met de trein, ov studentenkaart, OV vragen, Veelgestelde vragen, zomervakantie

NS stapt over op 4g netwerk van T-Mobile

Het gratis internet in de treinen van de NS heeft in de afgelopen jaren veel klachten opgeleverd. Eigenlijk heeft het nooit goed gewerkt en was er op de meeste trajecten helemaal geen gratis wifi/internet aanwezig. De treinen waren verbonden met het 3g netwerk van T-Mobile en dit was net genoeg om reizigers te laten denken dat er een wifi netwerk beschikbaar was. Vanaf juli wil de NS overstappen op het 4g netwerk, waarna internet in treinen eindelijk zou moeten werken. Data slurpende diensten als YouTube, Facebook en Spotify hoeven dan niet meer te worden geblokkeerd, omdat de bandbreedte het aan zou kunnen. Dit zal in de praktijk natuurlijk nog maar moeten blijken, maar voorlopig geven we de NS het voordeel van de twijfel. Wel zal de snelheid alsnog worden afgeknepen om uitval/overbelasting van het netwerk te voorkomen. Zo zal de maximale download snelheid rond de 150 Kb/s liggen wat voor HD streaming waarschijnlijk niet genoeg is.

In de afgelopen periode heeft de NS gekeken naar verschillende telecom providers (o.a. Vodafone), maar uiteindelijk is het toch T-Mobile geworden. Aangezien T-Mobile nog geen landelijke dekking heeft voor het 4g netwerk, zal het gratis wifi niet overal even goed functioneren. Wel werkt deze telecom provider aan landelijke dekking en wilt net als Vodafone en KPN overgaan om een andere frequentie, waarmee het gratis internet in treinen wel op alle trajecten zal werken. In juli 2015 kunnen we deze verandering verwachten en het zal ook dan weer kosteloos worden aangeboden.

Gratis met de trein, Gratis Wifi Trein, Trein Internet, trein nieuws, Trein T-Mobile

OV Chipkaart aanvragen voor HBO Studenten

OV Vragen

Bent u student of gaat u binnenkort studeren? Dan doet u er verstandig aan om een OV studentenkaart aan te vragen. Dit is mogelijk voor zowel WO, HBO als MBO studenten, omdat studeren in Nederland al duur genoeg is. Dit reisproduct wordt omgezet in een gift, wanneer de studie binnen 10 jaar behaald wordt. Dit is een goede zaak, omdat het voor veel jongeren anders onmogelijk is om te gaan studeren. De studiekosten lopen vaak enorm op door het collegegeld, boekenkosten en reiskosten. Hiervoor heeft de regering dan ook bedacht om studenten te voorzien van studiefinanciering en reiskostenvergoeding in de vorm van een OV Studentenkaart.

OV Vragen

Aanvragen van een OV studentenkaart voor HBO studenten

Binnenkort studeren? Vraag de OV studentenkaart dan vroegtijdig aan, zodat u geen reiskosten moet betalen in uw eerste studiemaand. Bij de aanvraag van een OV studentenpas voor HBO-studenten kunt u kiezen tussen een abonnement voor het weekend of doordeweeks. Hiervoor dient u te bepalen, wanneer u het meeste met de trein reist. In de overige periode reist u met 40% korting. Houdt er rekening mee dat het aanvragen van een OV studentenkaart enkele weken kan duren, dus wij raden aan om dit vroegtijdig te doen.

Studenten reizen gratis met de trein in de gekozen periode en ontvangen 40% korting op de dagen dat zij moeten betalen. – Gratis reizen met de trein!

Gratis met de trein, ov studentenkaart, ov-chipkaart, Persoonlijke OV Chipkaart, Veelgestelde vragen

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!