Tag: goederentrein

Opnieuw trein met gevaarlijke stoffen door Oldenzaal

Gisterochtend is er opnieuw een trein met gevaarlijke stoffen in Oldenzaal aangetroffen. De trein afkomstig uit Duitsland had op papier 31 lege wagons, terwijl er 11 gevuld waren met een nog onbekende stof. Wat er met de vervoerder gaat gebeuren is nog onduidelijk. Mogelijk ontvangt deze een geldboete voor het voorval en worden extra maatregelen getroffen.

goederentrein, Trein Gevaarlijke Stoffen, Trein Oldenzaal

Lees verder

Groot treinongeluk met goederentrein in Illinois

In het Amerikaanse Illinois is dinsdag 10 september een goederentrein ontspoord. Hierbij zouden zeker 14 wagons zijn ontspoord, waarbij brand ontstond met grote en giftige rookwolken. Inwoners uit de omgeving moesten hun huizen uit voorzorg verlaten op last van de brandweer.

goederentrein, Trein Amerika, trein nieuws, treinongeluk, Treinongeluk Amerika

Lees verder

Defecte goederentrein tussen Roermond en Sittard

Vanwege een defecte goederentrein op het traject van Roermond naar Sittard hebben reizigers last van vertraging. Er is minder treinverkeer mogelijk op het spoor. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van ongeveer 15 minuten.

Defecte trein, goederentrein, Trein Roermond, Trein Sittard, Trein vertraging

Lees verder

Arriva trein voorrang op NS treinen en goederentreinen op Maaslijn

Het gebeurd regelmatig dat reizigers op de Maaslijn last hebben van vertraging door goederentreinen of treinen van NS. Op verzoek van Arriva werden treinen op de Maaslijn geanalyseerd door ProRail. Hieruit bleek dat treinen van Arriva te vaak moeten wachten op NS treinen uit Eindhoven en goederentreinen uit Duitsland. Treinen van Arriva krijgen in de toekomst voorrang op overige treinen.Nieuws

goederentrein, NS Treinen, prorail, Trein Arriva

Lees verder

Goederentrein vanuit China naar Rotterdam

Afgelopen week is de eerste trein vanuit China naar Rotterdam afgerezen. Hierbij heeft de goederentrein een traject afgelegd vanuit China door Azië, Rusland en Europa. De treinreis heeft 2 weken geduurd, waarbij de vracht van 20 containers 2 keer moest worden overgeladen. De spoorbreedte in de verschillende continenten verschillen namelijk, waardoor de vracht moet worden overgeladen op een treinstel met de juiste breedte. Hiermee is de treinrit 10 dagen sneller dan transport via de boot, waardoor het interessant is voor producenten van bijvoorbeeld versproducten.

China investeert de komende jaren enorm in de verbetering van het spoorwegennetwerk en daarom zal het vrachtverkeer tussen China en Rotterdam aanzienlijk toenemen. De Rotterdamse Haven is blij met de ontwikkelingen en voornamelijk omdat zij een hoofdrol spelen in het proces. Zo wordt de schade van de verschuiving van bootvrachten naar goederentreinen beperkt en wordt de levertijd versnelt.

{mymaplocation id=299 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

 

goederentrein, Trein China, trein nieuws, trein rotterdam, Trein Rusland

Goederentrein met giftige stoffen ontspoord

Een goederentrein met giftige stoffen is afgelopen week ontspoor in de Amerikaanse staat Tennessee. Het gebeurde in de buurt van de stad Knoxville, waarbij met onmiddellijke ingang meer dan 5000 mensen werden geëvacueerd. Om welke giftige stof het precies gaat wil de brandweer/vervoerder nog niet zeggen, maar mensen in een straal van 3 kilometer dienen te worden geëvacueerd. Uiteraard ook omdat de wint de giftige stof verder kan dragen.

Hulpdiensten hebben het gebied direct afgezet, waarbij 3 agenten de stof zouden hebben ingeademd. Zij zijn later direct naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de brandweer zal het gebied met een straal van 3 kilometer nog zeker 48 uur moeten worden afgezet. Daarna zal er gekeken worden op de kust veilig is door onderzoek te verrichten met meetapparatuur.

goederentrein, Trein Amerika, trein nieuws, Trein ontspoord, Treinongeluk Amerika

Goederentrein ontspoord bij Kijfhoek

Trein nieuws

Afgelopen week is een goederentrein ontspoord op het rangeerterrein bij Kijfhoek. Hierdoor was het traject van Dordrecht naar Rotterdam 2 uur lang afgesloten en moesten reizigers gebruik maken van vervangend busvervoer. Bij de ontsporing van de goederentrein kwamen 8 wagons op hun kant naast het spoor te liggen en werd een paal voor de bovenleiding omver getrokken. De storing voor het personenvervoer kwam voort uit de stroom die moest worden afgesloten om de bovenleiding te repareren. Hierdoor was er ook op het traject van de Rotterdamse Haven naar de Betuweroute geen treinverkeer mogelijk.

Trein nieuws

Treinongeluk bij Kijfhoek

Het ongeluk gebeurde rond half 8 en rond half 10 werd de stroom weer ingeschakeld, waarna het treinverkeer weer opgang kwam.

Volgens Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de vervoerder (DB Schenker) zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De goederentrein vervoerde ijzererts, waardoor de schade beperkt is gebleven en er geen verhoogd risico is. De machinist is erg geschrokken van het incident, maar is gelukkig niet gewond geraakt.

{mymaplocation id=170,299 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

goederentrein, Trein Dordrecht, trein nieuws, Trein ontspoord, trein rotterdam

Trein in Canada ontspoord na lawine

Afgelopen week is een trein in Canada ontspoord na een lawine. Het is niet de eerste keer dat een trein in Canada ontspoord, want dit is in de afgelopen jaren meermaals gebeurd. Sinds het treinongeluk bij Lac-Megantic, waarbij 47 mensen om het leven kwamen is het een gevoelig onderwerp. Dit maal ging het om een goederentrein die door de Canadese provincie Quebec reed. Hierbij is de trein waarschijnlijk meegesleurd door een aardverschuiving en is daarbij in een nabij gelegen meer terechtgekomen. Hulp kwam langzaam op gang, omdat het om een afgelegen gebied op bijna 1000 kilometer van Montreal gaat.

Trein Canada

Trein ontspoord ver buiten de bewoonde wereld.

canada, goederentrein, machinist, treinongeluk

Lees verder

Goederentrein ontspoord bij Amsterdam

Afgelopen week is een treinstel van een goederentrein bij een industrieterrein in Amsterdam naast het spoor terecht gekomen. Het treinstel was beladen met kool en vormde daarmee geen risico voor de omgeving. De problemen hebben in totaal ruim 7 uur geduurd en zouden rond 10 uur in de ochtend weer verholpen zijn. Het treinstel moest weer op het juiste spoor worden getakeld, waarna het onderdeel weer aan de trein kon worden gekoppeld.

Goederentrein ontspoord bij Amsterdamse Haven.

Amsterdam, goederentrein, ongeluk, ontspoord, trein

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!