Tag: geweld

Conducteur op station Almere Poort mishandeld

Afgelopen week is opnieuw een medewerker van de NS mishandeld. Een conducteur werd bij station Almere Poort in het gezicht geslagen, omdat de passagier geen geldig vervoersbewijs bij zich droeg. Dit is natuurlijk de wereld op zijn kop, maar voor medewerkers van de NS en conducteurs dagelijkse kost. De passagier uit Den Haag werd agressief toen hij werd aangesproken op het niet bij zich dragen van een geldig vervoersbewijs en sloeg de conducteur in zijn gezicht. Daarna sloeg hij op de vlucht via het spoor en kon de politie hem niet te pakken krijgen.

Geweld in trein

De man uit Den Haag kwam later via het spoor teruggelopen naar station Almere Poort.

conducteur, geweld, politie, reizigers, trein

Lees verder

Feijenoordsupporters slopen trein van Goude naar Rotterdam

Afgelopen week hebben supporters van voetbalclub Feijenoord de trein van Gouda naar Rotterdam vernield. Dit gebeurde enkele uren voor de wedstrijd van Ajax tegen Feijenoord, terwijl er helemaal geen Ajax supporters welkom waren in de Rotterdamse stad. De aanhangers van Feijenoord hebben overlast veroorzaakt en hele treinstellen vernield, daarbij werd er vuurwerk afgestoken en was dit reden op de trein stil te zetten. Volgens een woordvoerder van de NS was de trein dusdanig vernield dat hij uit de dienstregeling werd gehaald en reizigers moesten overstappen op een andere trein. Door middel van camerabeelden gaat de NS proberen om de daders te achterhalen, zodat de schade op hen kan worden verhaald.

Ajax supporters zijn al enige tijd niet welkom in de stad, omdat men bang is voor ongeregeldheden als deze. Toch blijven de incidenten zich voordoen, maar worden stations en treinen steeds meer voorzien van camera’s en worden daders steeds vaker achterhaald.

geweld, reizigers, schade, trein

Man mist trein en mishandeld personeel van de NS

Afgelopen week heeft een 47-jarige man uit Amsterdam NS personeel mishandeld, nadat hij zijn trein had gemist. Hij beklaagde zich bij het personeel op het station van Arnhem en raakte hierbij in een verhitte discussie. Toen de man foto’s van het personeel begon te maken en zij daar niet van gediend waren ging de man door het lint.

NS personeel doet aangifte bij de politie tegen de 47-jarige man.

geweld, mishandeling, personeel, politie, trein

Lees verder

Man bij station Dodrecht mishandeld en beroofd

Afgelopen week is een 22-jarige man bij station Dordrecht mishandeld en beroofd door nog onbekende mannen. De jongen uit Delft was onderweg van Delft naar Dordrecht, waarbij hij bij aankomst in elkaar werd geslagen en zijn geld moest afstaan. Het drietal sloeg hierna op de vlucht en omstanders schoten de jongen te hulp. Kort daarop vond het treinpersoneel de jongen en werden hulpdiensten gealarmeerd. De omstanders waren na de hulp van treinpersoneel vertrokken en hebben hierdoor geen verklaring afgelegd bij de politie. De politie is momenteel nog op zoek naar ooggetuige van het incident en verzoekt iedereen die er iets vanaf weet zich te melden bij het bureau.

Geweld in treinen is nog altijd niet voorbij.

delft, dordrecht, geweld, politie, trein

Lees verder

Vrouw mishandelt conducteur in trein

Afgelopen week heeft een 36-jarige vrouw in de trein van Tilburg naar Breda een conducteur mishandeld. De vrouw zat in de 1e klas haar telefoon op te laden, terwijl ze niet in het bezit was van een geldig vervoersbewijs. Toen de dienstdoende conducteur haar hierop aansprak ging de vrouw compleet door het lint. De conducteur werd hard tegen de glazenwand in de trein geduwd, waarna hij in het gezicht werd geslagen met beide vuisten.

Geweld in trein

In de eerste instantie liet de conducteur de vrouw haar gang gaan, maar ze bleef veel te lang in de coupé zitten.

breda, conducteur, geweld, mishandeling, politie, veiligheid, vrouw

Lees verder

Conducteur in India vermoord passagier

Afgelopen week heeft zich in India een wel heel merkwaardig voorval voorgedaan. Een conducteur heeft een vrouwelijke passagier op het spoor geduwd, nadat zij was ingestapt in de verkeerde coupé. Ze zou een geldig vervoersbewijs bij zich hebben, maar voor een treinstel zonder airconditioning. De vrouw stapte echter toch in het treinstel met airconditioning, waarop de conducteur haar uit de al rijdende trein heeft geduwd. Ze kwam ongelukkig op het spoor terecht, waardoor ze het niet heeft kunnen na vertellen.

Conducteur in India opgepakt wegens moord

conducteur, geweld, india, trein, vrouw

Lees verder

Geweld in het OV nog altijd niet voorbij

Afgelopen week is de NS een campagne gestart met de slagzin ‘Handen af van onze collega’s!’, maar ook deze week heeft er weer geweld in de trein plaatsgevonden. Zo heeft een 17-jarige jongen een conducteur aangevallen, waarbij passagiers te hulp moesten schieten om de jongen te overmeesteren. Even later kon de jongen worden meegenomen door de politie.

Later was er weer een mannelijke zwartrijder die zich agressief gedroeg richting het personeel van de NS. De zwartrijder heeft de conducteur geslagen, maar ook hij kon worden opgepakt door de politie. Naast het geweld tegen de conducteur hebben ook tientallen reizigers last gehad van vertragingen door het incident.

NS groepsretour nodig? Hou het in ieder geval gezellig in de trein!

conducteur, geweld, openbaar vervoer, politie, trein

Lees verder

Vrouw duwt onbekende voorbijganger op het spoor

Afgelopen week is een 28-jarige vrouw tot TBS veroordeeld, omdat zij afgelopen jaar een onbekende voorbijganger voor de trein heeft geduwd. Het slachtoffer zag de vrouw op zich afkomen met de woorden “Jij moet dood”. Vervolgens werd het slachtoffer op het spoor gegooid, terwijl er twee treinen arriveerden. Het slachtoffer wist gelukkig op tijd weer op het perron te klimmen, waarna de 28-jarige vrouw de benen nam.

Trein geweld

Vrouw van incident op station Delft veroordeelt

geweld, politie, spoor, trein, vrouw

Lees verder

Aanslag op trein in Pakistan

Afgelopen week hebben terroristen een aanslag op een trein in Pakistan gepleegd. Hierbij brachten zij een bom tot ontploffing, waardoor een compleet treinstel verwoest werd. Bij de aanslag kwamen 12 reizigers om het leven en zijn 30 inzittende afgevoerd met verwondingen. Het gebeurde op het traject van Quetta naar Rawalpindi bij de plaats Sibi (120 kilometer van Quetta). De grote brand heeft een hoop schade aangericht en van het treinstel is helemaal niets meer over.

Aanslag op trein in Pakistan is nog niet opgeëist.

aanslag, geweld, pakistan, trein, treinstel

Lees verder

Conducteur op spoor geduwd

Afgelopen week is een discussie tussen een conducteur en drie reizigers geëscaleerd. De trein was onderweg van Amsterdam naar Haarlem, waarbij de conducteur de inzittende controleerde op hun vervoersbewijs. Een van de drie jongens had echter geen geldig vervoersbewijs bij zich, waarop zijn 2 vrienden hem te hulp schoten. Op het station van Sloterdijk moesten de jongens uitstappen, waarop de discussie escaleerde. Vervolgens heeft één van de jongens de conducteur een duw gegeven, waarop hij op het spoor terecht kwam.

De conducteur liep door de val een zware hersenschudding en hoofdwonden op, waarvoor hij in het ziekenhuis moest worden behandeld. De jongens waren tussen de 18 en 25 jaar oud en zijn na het incident gevlucht. De politie is momenteel op zoek naar ooggetuige, omdat er waarschijnlijk geen camerabeelden beschikbaar zijn. Bent u getuige van dit incident dat zich op zaterdagavond tussen 22:00 uur en 22:30 uur afspeelde? Neem dan contact op met de politie Amsterdam.

Amsterdam, conducteur, geweld, jongens, trein

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!