Tag: Gevonden voorwerpen

Man verliest viool in trein en heeft hem terug

Afgelopen week is de vader van de Amsterdamse Merel Leeman zijn viool verloren in de trein, toen hij zijn plaats afstond aan een oudere vrouw. De man was onderweg van Haarlem naar Dordrecht en verloor hierbij zijn zwarte koffer met waardevolle viool. Het strijkinstrument was niet zomaar een viool, maar een familie-erfstuk. Volgens Merel was het zijn waardevolste bezit en was het een nachtmerrie dat deze is kwijtgeraakt. Ze gaat niet uit van diefstal en geeft via Facebook aan dat de gelukkige vinder kan rekenen op een aantrekkelijk vindersloon.

Viool verloren in trein

Viool is terecht

Merel Leeman heeft aangegeven dat het viool weer terecht is en bedankt de 17.000 mensen die dit bericht via Facebook verspreid hebben. Dit geeft maar weer aan dat de Sociale Media ontzettend nuttig kunnen zijn in sommige gevallen.

Gevonden voorwerpen, NS gevonden voorwerpen, Trein Dordrecht, Trein gevonden voorwerpen, Viool verloren

Reizigers verliezen spullen in nieuwe sprinters

Afgelopen week is een heuse hype ontstaan rondom de telefoon van Wendy die in de Sprinter naar Utrecht Centraal zat. Vlak voor aankomst wou zij nog even haar telefoon checken, maar deze viel uit haar handen in een gleuf van ongeveer 1 cm breed. Zij kon er niet meer bij en werd verzocht om de trein te verlaten. Op het station heeft zij het hele verhaal nogmaals uitgelegd, maar de medewerkers van de NS zeiden dat het wel 2 weken kon duren voor zij haar toestel terug kreeg. In een wanhoopspoging heeft zij vervolgens een bericht op Twitter geplaatst en op deze manier de aandacht getrokken van de NS.

De NS heeft haar vervolgens direct geholpen, waardoor Wendy ondertussen weer in het bezit is van haar telefoon.

Zij plaatste o.a. de onderstaande afbeelding op Twitter:

Gevonden voorwerpen, Mobiel kwijt in trein, NS gevonden voorwerpen, NS Medewerkers, Trein gevonden voorwerpen

Reizigers hebben 10% meer spullen laten liggen

In 2014 hebben reizigers 10% meer spullen laten liggen in treinen en op stations. Hiervan houdt de afdeling gevonden voorwerpen elk jaar een lijst bij, waarbij er opvallend genoeg geen grote aantallen paraplu’s zijn gevonden, terwijl dit aantal in andere jaren juist erg hoog lag. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het milde weer in 2014. Tot nu toe zijn er ongeveer 88 000 voorwerpen gevonden, terwijl dit aantal in 2015 op ongeveer 80 000 lag.

Top 10 gevonden voorwerpen in de trein

  1. Vervoersbewijs (19.641)
  2. Identiteitsbewijs (9199)
  3. Mobiele telefoon (5175)
  4. Portemonnee (5127)
  5. Sleutel (4555)
  6. Rugzak (4279)
  7. Plastic tas met inhoud (3850)
  8. Jas (3702)
  9. Sport- of weekendtas (3609)
  10. Koffer (2332)

Gevonden voorwerpen in trein

2014, Gevonden voorwerpen, NS gevonden voorwerpen, Trein gevonden voorwerpen, trein nieuws

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!