Tag: geluid

Minischermen langs het spoor bij Hilversum

Om geluidsoverlast van treinen te verminderen zullen er minischermen worden geplaatst langs het spoor bij Hilversum. ProRail heeft aangekondigd dat het begint met een proef, maar dat dit in de toekomst best eens de oplossing zou kunnen zijn. Als de proef slaagt zal het ook op andere plaatsen in Nederland worden toegepast.

De minischermen hebben een hoogte van maximaal 1 meter en bestaan uit korven met stenen. De korven met stenen vormen een schans, waardoor het geluid wordt geabsorbeerd. Tevens worden er traptreden aan de buitenzijde van de korven bevestigd, zodat reizigers hierop kunnen lopen voor het geval dat een trein tot stilstand komt.

De schermen zullen worden geplaatst op 2 stukken langs het traject van Amersfoort naar Hilversum. Wanneer de korven daadwerkelijk functioneren zullen deze ook op andere plekken in het land komen te staan. De proef heeft zijn mandaat gevonden in geluidsoverlast binnen de gemeente Hilversum. Ruim 550 huishoudens zouden worden geteisterd door langsrijdende treinen.

amersfoort, dempen, geluid, hilversum, trein

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!