Tag: Fiets in trein

NS test met tag op OV Fiets voor sneller in- en uitchecken

Reizigers in de spits moeten dagelijks wachten bij de medewerkers van NS fietsenstallingen. Om het in- en uitcheckproces van de OV fiets te versnellen test NS speciale tags, waarmee reizigers in- en uitchecken door over een ‘zone’ te rijden. Hierdoor is geen medewerker meer nodig en zal de drukte verminderen. De test wordt uitgevoerd op station Breda en Harderwijk. Op station start de proef met tags op OV fietsen op maandag 9 september. In Harderwijk start de test op vrijdag 13 september.OV Fietsen van NS

Fiets in trein, NS Fiets, OV Fiets, trein fiets

Lees verder

Fiets goedkoop mee in de trein

Ongeveer een jaar geleden hebben wij een bericht geplaatst over het goedkoper/gratis maken om een fiets mee te nemen in de trein. Verschillende partijen (o.a. politieke partijen) maakte zich sterk om fietsers/wielrenners tegemoet te komen in de daluren, omdat treinen dan toch minder bezet zijn en dit lijkt er nu eindelijk door te komen. Wilma Mansveld heeft dit afgesproken met vervoerders, waardoor dit in de nabije toekomst waarschijnlijk doorgevoerd zal worden. Fietsen zullen hierbij voor een minimaal tarief tot bijna gratis kunnen worden meegenomen in de trein. Fietsen gratis meenemen in de trein zal waarschijnlijk niet gaan, omdat men verwacht dat het dan helemaal vol zit met tweewielers in de trein.

Fiets in trein

dagkaart fiets, Fiets in trein, Goedkoop treinkaartje, Gratis fiets in trein, NS dagkaart

Lees verder

Fietsverbod wordt verlengd door langere avondspits

De avondspits lijkt steeds eerder te beginnen en later te eindigen en daarom zal het fietsverbod in 2015 in totaal met een uur worden verlengd. Eerder was het fietsverbod van kracht tussen 16:30 uur en 18:00 uur, maar dit wordt verlengd naar 16:00 uur tot 18:30 uur. Daarbij is de NS bezig met het inrichten van fietsbalkons in de trein, zodat reizigers hun fiets hierop kunnen neerzetten. Hierdoor wordt er in ruimte bespaart, waarmee de overlast voor andere reizigers geminimaliseerd wordt. De regels voor vouwfietsen en de ochtendspits blijven vooralsnog onveranderd, omdat dit verder voor weinig problemen heeft gezorgd in 2014.

Dagkaart fiets

Regels voor fiets in de trein:

Regels ochtendspitsGeen fiets mee tussen 6.30 en 9.00 uur.
Regels avondspitsGeen fiets mee tussen 16.00 en 18.30 uur.
Fiets mag altijd mee
In het weekend, feestdagen en in juli en augustus.
Neem nooit je fiets mee
In de Intercity Direct over de hsl.
Tarief fietsdagkaart€ 6,-

 

dagkaart fiets, Fiets in trein, Fietsverbod in trein, Gratis fiets in trein, trein nieuws

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!