Zelfrijdende trein tegen drukte op spoor

Het zal je niet zijn ontgaan, maar het is druk in de trein. Naar schatting is het spoor ‘vol’ in 2027 en daarom moet er worden gezocht naar oplossingen. Deze worden niet alleen bij de vervoerder en spoorbeheerder ProRail gezocht. Ook werkgevers en scholen kunnen meedenken aan dit maatschappelijke probleem. Toch blijft NS innoveren en doet daarom proeven met zelfrijdende treinen.


(meer…)

Rover: Top 10 meeste klachten in september

Rover: Top 10 meeste klachten in september

Wanneer de vakantie voorbij is ontvangt reizigersorganisatie Rover vaak het meeste klachten. Zo kwamen er dit jaar ongeveer 1000 klachten binnen. Niet alleen in de Randstad hebben reizigers last van drukte, maar ook op trajecten in Flevoland, Gelderland en Overijssel.

Nieuws

(meer…)

Rover: Top 10 meeste klachten in september

Trein in Oss is het drukst van Nederland

De twee drukste treinen van Nederland rijden tussen Oss en ‘s Hertogenbosch. Het gaat om de sprinters in de ochtendspits van 07:43 en 08:13 uur. De drukte zou voornamelijk worden veroorzaakt door studenten die niet te vroeg en niet te laat op school willen verschijnen. Doordeweeks zijn de treinen dagelijks 40% drukker dan de maximale capaciteit. Het is daarnaast niet mogelijk om langere treinen in te zetten, vanwege te korte perrons.

Nieuws

(meer…)

NS verwacht record aantal reizigers in september 2019

NS verwacht record aantal reizigers in september 2019

Het aantal reizigers stijgt al jaren en daarom verwacht NS een record aantal reizigers in september 2019. Dit jaar worden er ongeveer 37 miljoen reizigers verwacht in de maand, waarin zowel studenten als forensen massaal voor de trein kiezen. Vorig jaar vervoerde NS in september ongeveer 35 miljoen reizigers. De economische groei is de grootste oorzaak van het sterk stijgende aantal reizigers.

Trein nieuws (meer…)