Tag: den haag

Vereniging Natuurmonumenten stapt in de trein

Afgelopen week zijn boswachters en natuurbeheerders van vereniging Natuurmonumenten in de trein gestapt om met reizigers in gesprek te gaan. Dit initiatief is bedacht om erachter te komen wat Nederlanders willen doen met de resterende 15% natuurgebied. Zo moet er worden gezocht naar een balans tussen rustige gebieden voor wandelaars/fietsers en wat aantrekkelijkere gebieden voor sporters. Hiervoor trekt Natuurmonumenten eropuit om erachter te komen wat Nederlanders nou werkelijk willen.

Speciaal voor dit initiatief heeft de NS een aantal groene coupés beschikbaar gesteld, waarin treinreizigers het met boswachters en natuurbeheerders kunnen hebben over de huidige- en toekomstige natuur.

Ga ook in gesprek met vereniging Natuurmonumenten!

den haag, groningen, natuur, natuurmonumenten, trein

Lees verder

Vertraging tussen Delf en Den haag door vondst lijk

Afgelopen week heeft een voorbijganger een lijk aangetroffen in de buurt van station Rijswijk. De politie heeft het spoor vervolgens direct afgesloten, waardoor treinverkeer op het traject tussen Delft en Den haag niet meer mogelijk was. Of het om een misdrijf gaat is nog onduidelijk, maar wel wist een woordvoerder van de politie te melden dat het slachtoffer waarschijnlijk een man is. Rond half 7 werd het lijk langs het spoor gevonden, waarna treinverkeer onmogelijk werd. Rond 9 uur kwam het treinverkeer weer op gang en reden de treinen weer volgens de normale dienstregeling. In de tussentijd werden reizigers omgeleid via Utrecht of Gouda.

delft, den haag, lijk, treinverkeer, vertraging

Steekpartij in trein

Afgelopen week heeft een steekpartij plaatsgevonden in de trein van Den haag naar Rotterdam. Hierbij zijn twee 20-jarige jongens gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Het tweetal zou ruzie hebben gehad met twee andere jongens, waarna het escaleerde. De slachtoffers zijn in de maagstreek gestoken, waarna de verdachten zijn gevlucht. Hulpdiensten waren snel ter plaatsen, waardoor de slachtoffers op tijd konden worden afgevoerd en de verdachten konden worden aangehouden. Voorlopig wordt er rekening gehouden met een ruzie, maar is het nog onduidelijk wat de aanleiding hiervoor was. De trein is even later naar een rangeerterrein gereden voor verder sporenonderzoek.

Trein geweld

den haag, geweld, rotterdam, steekpartij, trein

Lage Landen Lijn tussen Den Haag en Brussel

Momenteel is er nog geen goede verbinding tussen Den Haag en Brussel, maar dit zal in de toekomst gaan veranderen. De Lage Landen Lijn zal een treinverbinding zijn tussen Den Haag en Brussel, waarbij de trein tevens op verschillende stations in Nederland en België zal stoppen. Afgelopen week heeft de wethouder van Den Haag aangekondigd dat het traject in december 2015 af zal zijn. De trein zal stoppen op stations in Delft, Rotterdam, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen, Mechelen, Brussel en Den Haag.

Op het traject zullen elk uur treinen gaan rijden, want er zullen uiteindelijk ongeveer 16 tot 22 trein per dag moeten rijden op het traject. De kosten zullen ongeveer gelijk zijn aan die van de huidige InterCity prijzen, waardoor het voor veel mensen een uitkomst biedt. Ook partner Brussels Airport is enthousiast over de plannen. Zij verwerken momenteel 300.000 mensen per dag, maar willen dit in de toekomst uitbreiden naar 600.000. De Lage Landen Lijn biedt hiervoor een uitkomst en voegt zeker wat toe aan de bereikbaarheid van de luchthaven.

Brussel, den haag, lage landen lijn, traject, trein

Overval in trein met stanleymes

Afgelopen week zijn reizigers in de trein van Venlo naar Den haag overvallen door een 33-jarige man met een stanleymes. De inzittende van de trein hebben na de overval direct de politie gealarmeerd. De trein is vervolgens bij het station van Deurne tot stilstand gebracht, waarna de politie de trein binnenstormden. De 33-jarige man uit Sittard kon nergens meer heen en moest alle gestolen goederen afstaan aan de politie. De man is vervolgens meegenomen naar het bureau en wacht nu in de gevangenis op zijn straf.

Treinoverval Deurne

den haag, overval, trein, venlo

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!