Tag: delft

Nieuwe spoortunnel in Delft is getest

Afgelopen week is de nieuwe spoortunnel in Delft getest door ProRail in het bijzijn van journalisten genodigden. Op deze manier is de eerste trein door de spoortunnel in Delft gereden en alles verliep prima. De bijna 1 miljard euro kostende spoortunnel wordt voor de helft gefinancierd door de gemeente Delft en blijkt een behoorlijke kosten post. De gemeente houdt rekening met het feit dat maar een gedeelte wordt terugverdiend en voorziet een tekort van ruim 80 miljoen. De gemeente Delft is in 2009 begonnen met de bouw van de nieuwe spoortunnel. Aanleiding hiervoor was de overlast van omwonende en de beperkte capaciteit van het spoor. Elke dag zouden er ongeveer 350 treinen door de stad rijden, waarvan inwoners veel overlast hebben. Daarbij is er op het traject voor slechts 2 sporen plaats, terwijl de nieuwe tunnel ruimte heeft voor 4 sporen.

De spoortunnel in Delft zal begin 2015 open gaan voor passagiers en zal vanaf dit moment duizenden reizigers per dag gaan vervoeren. Het project zal dan eindelijk worden afgerond, waarna de gemeente zal moeten beginnen met flinke bezuinigingen.

Spoor aanbieding

De eerste trein is al door de nieuwe spoortunnel gereden!

{mymaplocation id=143,145,393,72 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

delft, prorail, spoortunnel

Studenten uit Delft vernielen trein

Afgelopen week is een trein stilgezet op station Lelystad, omdat een groep studenten vernielingen pleegde. Het ging om studenten uit Delft die onderweg waren naar Groningen. Op het traject van Almere naar Zwolle deed de conducteur hier melding van en werd de trein stilgezet op station Lelystad. De politie heeft vervolgens 4 verdachten aangehouden, waarna hun gegevens zijn genoteerd en reizigers hun weg weg weer konden vervolgen. De NS gaat proberen om de schade te verhalen op de jongeren en heeft aangifte gedaan. De reizigers en de groep jongeren mochten later hun reis voortzetten met een andere trein die was gearriveerd, zodat medewerkers van de NS en politie hun werkzaamheden konden blijven verrichten.

Jongeren uit Delft richten vernielingen aan in de trein.

delft, politie, studenten, trein, vernieling

Man bij station Dodrecht mishandeld en beroofd

Afgelopen week is een 22-jarige man bij station Dordrecht mishandeld en beroofd door nog onbekende mannen. De jongen uit Delft was onderweg van Delft naar Dordrecht, waarbij hij bij aankomst in elkaar werd geslagen en zijn geld moest afstaan. Het drietal sloeg hierna op de vlucht en omstanders schoten de jongen te hulp. Kort daarop vond het treinpersoneel de jongen en werden hulpdiensten gealarmeerd. De omstanders waren na de hulp van treinpersoneel vertrokken en hebben hierdoor geen verklaring afgelegd bij de politie. De politie is momenteel nog op zoek naar ooggetuige van het incident en verzoekt iedereen die er iets vanaf weet zich te melden bij het bureau.

Geweld in treinen is nog altijd niet voorbij.

delft, dordrecht, geweld, politie, trein

Lees verder

Vertraging tussen Delf en Den haag door vondst lijk

Afgelopen week heeft een voorbijganger een lijk aangetroffen in de buurt van station Rijswijk. De politie heeft het spoor vervolgens direct afgesloten, waardoor treinverkeer op het traject tussen Delft en Den haag niet meer mogelijk was. Of het om een misdrijf gaat is nog onduidelijk, maar wel wist een woordvoerder van de politie te melden dat het slachtoffer waarschijnlijk een man is. Rond half 7 werd het lijk langs het spoor gevonden, waarna treinverkeer onmogelijk werd. Rond 9 uur kwam het treinverkeer weer op gang en reden de treinen weer volgens de normale dienstregeling. In de tussentijd werden reizigers omgeleid via Utrecht of Gouda.

delft, den haag, lijk, treinverkeer, vertraging

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!