Tag: conducteur

Gehandicapte met segway uit trein gezet

Het komt regelmatig voor dat gehandicapte passagiers uit de trein worden gezet, omdat ze in het bezit zijn van een Segway. Dit is een voertuig, waarmee personen zich makkelijker kunnen verplaatsen, zonder dat zij daarbij hulp van andere nodig hebben. In 2008 besloot de NS dat de Segway wegens ruimte gebrek niet was toegestaan in de trein mits er sprake was van een gehandicapt persoon. Veel conducteurs zijn hier niet van op de hoogte, waardoor het regelmatig gebeurd dat iemand de trein uit wordt gezet en op het perron wordt achtergelaten.

Dit overkwam ook Frans Schuijt die afgelopen week op Utrecht Centraal uit de trein werd gezet en voor hem is de maat vol. Hij probeerde de conducteur ervan te overtuigen dat hij in zijn recht stond, maar desondanks werd hij er uitgezet. De dienstdoende conducteur wou de trein niet verder laten rijden en riep spoorbewaking op om de man uit de trein te komen halen. Frans Schuijt is in het bezit van de blauwe gehandicapte sticker en de juiste papieren en toch moesten hij en zijn Segway eruit.

Trein actie

Gehandicapte mogen met een Segway in de trein reizen.

conducteur, reizigers, trein

Conducteur op station Almere Poort mishandeld

Afgelopen week is opnieuw een medewerker van de NS mishandeld. Een conducteur werd bij station Almere Poort in het gezicht geslagen, omdat de passagier geen geldig vervoersbewijs bij zich droeg. Dit is natuurlijk de wereld op zijn kop, maar voor medewerkers van de NS en conducteurs dagelijkse kost. De passagier uit Den Haag werd agressief toen hij werd aangesproken op het niet bij zich dragen van een geldig vervoersbewijs en sloeg de conducteur in zijn gezicht. Daarna sloeg hij op de vlucht via het spoor en kon de politie hem niet te pakken krijgen.

Geweld in trein

De man uit Den Haag kwam later via het spoor teruggelopen naar station Almere Poort.

conducteur, geweld, politie, reizigers, trein

Lees verder

Bommelding door Chinezen in Amsterdam

Afgelopen week heeft een groep Chinezen een koffer achtergelaten in de trein. Oplettende passagiers zagen de koffer onbewaakt staan en alarmeerde direct de conducteur van de trein, waarop de trein werd stilgezet op Amsterdam Centraal. Kort daarop deed de conducteur een oproep aan alle reizigers voor de achtergelaten koffer, maar niemand reageerde. De conducteur liet de trein om deze reden niet verder rijden, maar kwam er later achter dat een groep Chinezen toeristen de koffer had achtergelaten in de trein. Zij konden de oproep van de conducteur niet verstaan, waardoor zij niet hebben gereageerd op de melding.

Trein Bommelding

Reizigers schrokken toen bleek dat het om een potentiële bom ging.

Amsterdam, bom, conducteur, koffer, trein

Lees verder

Vrouw mishandelt conducteur in trein

Afgelopen week heeft een 36-jarige vrouw in de trein van Tilburg naar Breda een conducteur mishandeld. De vrouw zat in de 1e klas haar telefoon op te laden, terwijl ze niet in het bezit was van een geldig vervoersbewijs. Toen de dienstdoende conducteur haar hierop aansprak ging de vrouw compleet door het lint. De conducteur werd hard tegen de glazenwand in de trein geduwd, waarna hij in het gezicht werd geslagen met beide vuisten.

Geweld in trein

In de eerste instantie liet de conducteur de vrouw haar gang gaan, maar ze bleef veel te lang in de coupé zitten.

breda, conducteur, geweld, mishandeling, politie, veiligheid, vrouw

Lees verder

Conducteur in India vermoord passagier

Afgelopen week heeft zich in India een wel heel merkwaardig voorval voorgedaan. Een conducteur heeft een vrouwelijke passagier op het spoor geduwd, nadat zij was ingestapt in de verkeerde coupé. Ze zou een geldig vervoersbewijs bij zich hebben, maar voor een treinstel zonder airconditioning. De vrouw stapte echter toch in het treinstel met airconditioning, waarop de conducteur haar uit de al rijdende trein heeft geduwd. Ze kwam ongelukkig op het spoor terecht, waardoor ze het niet heeft kunnen na vertellen.

Conducteur in India opgepakt wegens moord

conducteur, geweld, india, trein, vrouw

Lees verder

Geweld in het OV nog altijd niet voorbij

Afgelopen week is de NS een campagne gestart met de slagzin ‘Handen af van onze collega’s!’, maar ook deze week heeft er weer geweld in de trein plaatsgevonden. Zo heeft een 17-jarige jongen een conducteur aangevallen, waarbij passagiers te hulp moesten schieten om de jongen te overmeesteren. Even later kon de jongen worden meegenomen door de politie.

Later was er weer een mannelijke zwartrijder die zich agressief gedroeg richting het personeel van de NS. De zwartrijder heeft de conducteur geslagen, maar ook hij kon worden opgepakt door de politie. Naast het geweld tegen de conducteur hebben ook tientallen reizigers last gehad van vertragingen door het incident.

NS groepsretour nodig? Hou het in ieder geval gezellig in de trein!

conducteur, geweld, openbaar vervoer, politie, trein

Lees verder

Conducteur op spoor geduwd

Afgelopen week is een discussie tussen een conducteur en drie reizigers geëscaleerd. De trein was onderweg van Amsterdam naar Haarlem, waarbij de conducteur de inzittende controleerde op hun vervoersbewijs. Een van de drie jongens had echter geen geldig vervoersbewijs bij zich, waarop zijn 2 vrienden hem te hulp schoten. Op het station van Sloterdijk moesten de jongens uitstappen, waarop de discussie escaleerde. Vervolgens heeft één van de jongens de conducteur een duw gegeven, waarop hij op het spoor terecht kwam.

De conducteur liep door de val een zware hersenschudding en hoofdwonden op, waarvoor hij in het ziekenhuis moest worden behandeld. De jongens waren tussen de 18 en 25 jaar oud en zijn na het incident gevlucht. De politie is momenteel op zoek naar ooggetuige, omdat er waarschijnlijk geen camerabeelden beschikbaar zijn. Bent u getuige van dit incident dat zich op zaterdagavond tussen 22:00 uur en 22:30 uur afspeelde? Neem dan contact op met de politie Amsterdam.

Amsterdam, conducteur, geweld, jongens, trein

Lees verder

Roker gebruikt geweld in de trein

Afgelopen week heeft een 20-jarige Amsterdammer geweld gebruikt tegen een conducteur, omdat hij zijn sigaret niet wou uitmaken. De 20-jarige jongen stond op het perron van Arnhem te roken en werd op zijn gedrag aangesproken door de conducteur. Vervolgens stapte de man de trein in en werd agressief toen de conducteur naar zijn vervoersbewijs vroeg. De conducteur werd hierbij geschopt en geslagen door de 20-jarige Amsterdammer, waarna omstanders de conducteur te hulp schoten.

De man kon op het station van Nijmegen de man uit de trein halen, waarna hij is meegenomen naar het bureau. De politie is blij met de omstanders die de conducteur in dienst te hulp zijn geschoten. Het is belachelijk dat dit soort geweldsdelicten nog steeds voorkomen, terwijl er al jaren gepleit wordt om dit tegen te gaan.

conducteur, geweld, politie, trein

Lees verder

Conducteur mishandeld in Rijen

Afgelopen week is een conducteur van de NS mishandeld door vier jongeren tussen de 13 en 15 jaar oud. De jongens hebben de conducteur klappen en schoppen tegen het hoofd gegeven, waarna een passagier te hulp schoot. De conducteur controleerde de passagiers op vervoersbewijzen en kwam erachter dat de jongens niet in het bezit waren van een vervoersbewijs. Ook zeiden ze dat ze geen portemonnee of legitimatie bij hun hadden, waarop er een grimmige sfeer ontstond. 

Toen de discussie escaleerde greep één van de daders de conducteur bij zijn kraag, waarna klappen en schoppen volgden. Een passagier greep één van de daders beet, waarna de andere daders op de vlucht schoten. Door aanwijzingen van een getuige konden ook de overige daders worden opgepakt. De jongens zijn later door de politie meegenomen naar het bureau en zullen worden voorgeleid. De conducteur heeft verwondingen opgelopen aan zijn hoofd en knie.

conducteur, geweld, trein

Lees verder

Conducteur uit trein geduwd

Afgelopen week hebben twee jongens een conducteur uit de trein geduwd. De jongens ontweken de conducteurs, terwijl de vervoersbewijzen werden gecontroleerd. Toen de trein station Elst naderde kwamen ze in gesprek met de jongens, maar toen de deur openging duwde één van de jongens de conducteur uit de trein. Hierbij liep de conducteur en een mede passagier lichte verwondingen op. De jongens probeerde vervolgens te ontkomen, waarbij één van de jongens is aangehouden.

conducteur, geduwd, politie, reizen, trein

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!